Link Strategie – directory aanmeldingen

Geschreven door : augustus 14, 2007 11 reacties

Naar aanleiding van het artikeltje over links (ver)kopen kreeg ik de vraag of die regel ook geldt voor directory aanmeldingen. Het hangt er een beetje van af in welke directory je wilt verschijnen maar laten we zeggen dat een kwalitatieve directory die aanmeldingen durft weigeren (en dus meestal manueel wordt onderhouden) en/of een bijdrage vraagt geen enkel probleem vormen. Volgens Matt moet het kunnen..;;;;;

Wat is een directory ?

Ok even snel samengevat…een ‘gids’ die sites gaat listen door die in categorieën en meestal ook subcategorieën te gaan verdelen.

;;;;;;
Er zijn 2 soorten van directories:
1. Geautomatiseerde : Je meldt je site aan en die wordt gelijk opgenomen
2. Manuele : Je meldt je site aan en die wordt bekeken & gekeurd door iemand van vlees en bloed. Je hebt dus 50% kans dat je site wordt opgenomen.
;;;;;;
De meest bekende manuele directories zijn DMOZ en Yahoo. Voor DMOZ moet je soms wel heel veel geduld & geluk hebben.
;;;;;;
Je zal veel Seo’ers horen zeggen dat het aanmelden bij directories een oude techniek is om links te verzamelen en niet veel waarde meer heeft. Maar aan de andere kant wordt er dan wel gezegd dat een plaatsje in DMOZ , Yahoo, etc (de grote jongens dus) wel voor een boost kan zorgen, je site meer ‘trust’ kan geven en je rankings kan verbeteren.
;;;;;;
Zelf geloof ik nog altijd in directory aanmeldingen omdat ik gewoon merk dat het werkt. Met gewoon ‘werken’ heb ik het dan voornamelijk op de resultaten in de SERPS en niet op het verkeer dat die genereren want dat is meestal beneden alle peil. Je moet gewoon heel selectief te werk gaan en er dus veel tijd (en meestal ook wat € ) instoppen.
;;;;;;
Zo heb ik gisteren 2 plaatsjes kunnen ‘veroveren’ op een PR6 pagina voor slechts 80 euro…dit volledig ter zijde 🙂 ;;;;;;
Je hebt allerlei soft

Gastric Band Hypnotherapy

ware en diensten die je gaan aanmelden bij directories maar ik hou het liever zelf in de hand want er is gewoon teveel rommel op de markt waar je eigenlijk niks mee bent en je wilt natuurlijk niet tegen Google’s lamp lopen.
;;;;;;

Zijn alle directories goed ?

Waar ik vooral op let bij het aanmelden is :
• Directories waarvan de index geen PR3 heeft zijn je tijd meestal niet waard
• Wees voorzichtig als het een ‘free’ directory is want die kunnen door Google als linkfarms worden beschouwd
• Ren zo snel mogelijk weg als een ‘wederkerige link’ nodig is. Directories zijn er om sites te listen en niet omgekeerd
• Check de pagerank op de pagina waar je wilt verschijnen. Je bent niks met een PR8 op de homepagina als de categorie waar je wilt verschijnen een 0 toont
• Sommige directories durven een rel=”nofollow” gebruiken dus kijk goed uit
• Soms is het ook handig om de leeftijd van de site even op te zoeken (via WHOIS) en de PR te verifiëren (kan je via hier doen)
• Gebruik een goede anchor tekst en beschrijving en wissel regelmatig af
• Hou regelmaat in het aanmelden. Beter elke week 5-10 aanmeldingen doen dan 300 in één keer. Al is het wel zo dat je bij veel directories niet onmiddellijk wordt geplaatst en je dus weinig gevaar loopt om de stempel SPAM te krijgen
;;;;;;
Beperk je linkstrategie niet enkel tot directory aanmeldingen ! Mr Google ziet het graag zo natuurlijk mogelijk ?
;;;;;;

Waar vind je die directories ?

Overal en nergens maar om je tijd te besparen heb ik hier een behoorlijke lijst liggen. Door de jaren heen verzameld en blijven updaten dus het is niet dat die totaal out of date is. Laat je naam en email even achter (of niet…) en dan stuur ik je elke week 5 directories toe. Ik heb ze 1 voor 1 gechekt en je kan er vinden :
;;;;;;
• De PR van de homepagina (gechekt via Digpagerank)
• Alexarank
• PR binnenste pagina’s
• Betalend of Gratis en de eventuele (terugkerende)bijdragen
• Al dan niet een nofollow
• Url voor aanmelden
• Eventuele opmerkingen

zp8497586rq
11 reacties op : Link Strategie – directory aanmeldingen
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]ClubRacer.be11:23 am on augustus 14, 2007

Een tip voor het aanmelden van watersport en zeilen gerelateerde websites:

PR van 4 op de startpagina alsook vele PR 4’s op de onderliggende pagina’s.
Minimum gemeten PR is 3.

[2]Sint11:59 am on augustus 14, 2007

Ik heb geen echte directory voor je, maar hoop dat je de volgende toevoeging wel wilt waarderen door mij wat tips toe te mailen 😉

Voor Nederland is het ook de moeite waard om je sites aan te melden bij relevante startpagina’s. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde criteria die je opnoemt voor directories.

Eigenlijk is het principe ‘startpagina’ voor Nederland/de Benelux vrij uniek, want aan de overzijde van de grote plas zie je dat verschijnsel nauwelijks. Ze bevinden zich dan ook op dun ijs, aan de ene kant geeft Google ze autoriteit omdat ze door mensen worden samengesteld, maar aan de andere kant lijken ze soms wel verdacht op linkfarms.

De belangrijkste startpagina-netwerken in Nederland zijn die van Startpagina.nl en Startkabel.nl. Een compleet overzicht van startpagina’s op alfabet en onderwerp vind je op startnederland.nl

Als je je website gaat aanmelden voor startpagina’s (maar eigenlijk voor websites in het algemeen) denk er dan om dat je goed bijhoudt waar je wanneer naartoe hebt gemaild, of je wel een reactie hebt ontvangen en zoja welke. Zo voorkom je niet alleen dat je sites dubbel gaat mailen, maar bijvoorbeeld Startpagina werkt met richtlijnen voor zijn beheerders waarbij ze binnen een x-aantal dagen moeten reageren.
Al zijn ‘gesponsorde links’ soms wel mogelijk, mogen bij dit soort sites meestal niet links worden verkocht. Wees dus op je hoede voor beheerders die er alleen op uit zijn om met zo weinig mogelijk inspanning er zelf zo veel mogelijk beter van te worden…

[3]Dave2:09 pm on augustus 14, 2007

@Sint Dat lijstje met startpagina’s is ook niet mis zeg 🙂

Het probleem is dat sommige directories geen plaats hebben voorzien voor NL-Talige sites. Soms vind je wel een Regional afdeling waar je je site kan toevoegen. Maar in veel gevallen is een Engelstalige beschrijving voldoende om opgenomen te worden (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld) , en zeker als je er moet voor betalen 🙂 . Dan kan het hun geen reet schelen..haaa..

Zoals Sint al aangaf, welke linkbuilding je ook doet, alles goed documenteren. Gewoon een excel file aanmaken en zorgvuldig bijhouden.

Ow het eerst wat je doet als je je gaat aanmelden bij een directory is zien of je er al niet tussen staat 🙂

[4]Mitchel3:40 pm on augustus 14, 2007

@admin: ik weet waar jij je pr6 link veroverd hebt. Ben je niet bang dat google je “straft” voor het hebben van paid links?
Ik zit zelf met mijn webshops hoog in het organisch zoekverkeer, maar sommige termen kunnen beter. Ik ben toch huiverig voor het kopen van links. Hoe kijk jij ertegenaan?

[5]Dave5:20 pm on augustus 14, 2007

Hey Mitchel,

Zoals ik eerder al aangaf moet je uitkijken welke links je gaat aanschaffen…Ik denk niet dat de 2 PR6 links die ik gisteren ‘kocht’ onder de verboden links gaan komen want het zijn directory opnames…

Ik wacht gewoon even af en zie hoe het loopt 🙂 En ik denk niet dat google je zal ‘afstraffen’ voor het hebben van een paar betaalde links als die slechts 0,02% van je totale links zijn.

Ik hou het even in de gaten en zal er zeker wel iets over posten mocht het slecht aflopen.

[6]Joost11:38 pm on augustus 14, 2007

Ken je addurl.nu al? Tevens kun je op diverse fora het voor een prikkie (ik geloof een paar dollar) al je aanmeldingen outsourcen.

[7]Dave8:48 am on augustus 15, 2007

@Joost…die ken ik nu wel….mooi lijstje. Je kan het aanmelden inderdaad gaan outsourcen en heb het zelf ook nog gedaan maar toch ondervonden dat wat je zelf doet soms beter doet..

[8]SaSh10:25 am on augustus 15, 2007

Dave, je hebt me weer getriggerd om weer eens wat aandacht te besteden aan het linkbuilden. Heb het namelijk een tijdje verwaarloosd 😉 Thanx!

[9]LinkDirectory12:40 pm on augustus 16, 2007

Leuk, ik heb me ingeschreven op je lijstje.
ikzelf beschik ook over 2 directories, één nederlandstalige: linkdirectory.be en één engelstalige http://www.digitalweb.be voel u vrij om toe te voegen.

[10]Mark10:29 pm on juli 12, 2008

Hoi,

Hoe kan ik me aanmelden voor je lijstje? En kunnen directories inmiddels nog steeds geen kwaad (tenminste, als je niet overdreven aanmeldt?)

[11]Dave11:25 am on juli 14, 2008

Het lijstje is niet meer Marc …RIP… Directory aanmeldingen kunnen geen kwaad maar er zijn er ook maar weinig waar je ‘iets van resultaat’ zal zien/merken voor je site

Sorry, the comment form is closed at this time.