Hobby of pro, het vervolg

Geschreven door : augustus 22, 2007 5 reacties

Je hebt een omzet van 1000/maand en wil zoals iedere hobby-internet-ondernemer full time gaan. Is het haalbaar en wat moet je doen om die 5000 te halen ? Om de omzet van 1000/maand te realiseren werk je nu gemiddeld 5 dagen per week met een daggemiddelde van 4 (productieve)uurtjes. Dat betekent dat je een uurloon (1000 euro – 80 uren/maand) van 12,5 euro hebt.

De grote stap

Laten we er nu van uit gaan dat je full time wilt gaan en 5000/maand aan omzet wil halen. Je werkt 10 uren per dag , waarvan 7 echt productief zijn (nieuwe producten aanbrengen/lanceren, marketing, nieuwe markten aanboren,ect.) en je werkt 6 dagen/week. Dat maakt dat je per maand 168 uren productieve tijd hebt. Je deelt dat door je omzet en krijgt 29,75 euro/uur . Als we het echt ver gaan drijven, dan deel je die 29,75 euro / 60 (minuten) en krijg je 0,49 euro. Dat is wat je per minuut verdient. 10 minuten met Pietje chatten kost je 4,9 euro. 25 minuten surfen op het net kost je 12,25 euro….Stel je voor dat je 1 extra productief uur per dag kan hebben, dat brengt je 29,75x6x4 = 714 euro extra per maand op.
;;;;;
Het klink allemaal belachelijk en overdreven maar dat is de realiteit ! Toen ik daar voor het eerst werd over aangesproken dacht ik ook..man ga fietsen…FREAK !! Maar laat het even bezinken en denk na hoe het komt dat je concurrent wel full time werkt en jij niet. Maak even zelf de soms van wat jij per uur verdient…het help echt..of dat heeft het toch bij mezelf gedaan.

Wat je zelf doe

t doe je beter.

Laten we eerlijk zijn, maar als zelfstandige ondernemer heb je altijd tijd tekort. Of ben ik de enige misschien ? Als je mensen dan aanspreekt en zegt dat ze wat werk moeten outsourcen, dan krijg je meestal één van deze 2 standaard antwoorden :

  • Ik heb het geld niet
  • Ik kan het beter

Vroeger was ik ook van het principe dat wat je zelf doet beter doet. Nu denk ik : “als een ander het beter kan dan mezelf, waarom zelf doen ?” En als we een omzet halen van 5000/maand en we verdienen 29,75 euro/uur, waarom het werk dan niet aan een pro geven die het doet voor 20/uur. Die zal het trouwens sneller en beter doen…en het is nog steeds goedkoper dan wanneer ik het zelf doe.
;;;;;
Je kan natuurlijk niet alle werk outsourcen en sommige zaken moet je zelf gaan doen maar als je eens goed rond je kijkt, dan zal je zeker tal van zaken vinden die je wel aan iemand anders kan toevertrouwen die het goedkoper doet.
;;;;;
Veel zijn we bezig met SEO, linkbuilding etc..Maar dat is slechts een heel klein onderdeeltje van een succesvolle site ! Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die daar totaal niet mee bezig zijn maar ze goochelen wel met cijfers waar wij alleen maar durven van dromen.
;;;;;
Neem nu vb. John Reese…een paar jaren geleden verdiende hij net iets meer dan $1.000.000 in minder dan 24h met het lanceren van zijn product “traffic secrets”. Veel mensen die big bucks verdienen kunnen zelf geen website maken, laat staan dat ze bezig zijn met SEO toestanden of linkbuilding !

zp8497586rq
5 reacties op : Hobby of pro, het vervolg
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Mitchel8:01 am on augustus 23, 2007

Een omzet van 5.000 eur in de maand betekend nog niet dat je daadwerkelijk ook verdiend toch? Ik weet niet hoe het met jouw kosten en inkoop zit?

Ik moet minstens 10.000 eur per maand omzetten om een beetje net salaris eraan over te houden. Hier gaan je kosten af. Over de winst moet je nog eens flink BTW betalen (NL zucht…) Al met al blijf ik wel postitief, want het zien groeien van je biz is voor mij het leukste wat er is!
PS: wat outsource je zelf eigenlijk? Ik doe namelijk alles (nu nog) zelf..

[2]Sint8:17 am on augustus 23, 2007

Goed verhaal, maar een echte pro zal niet voor een uurloon van 20 euro werken. 30 euro ben je zo kwijt. Al ben ik met je eens dat een sterk partnerschap met andere ondernemers waardevol is, ook omdat je dan allebei kunt profiteren van elkaars netwerk en samen ook grotere klussen kunt aannemen, waarbij je elk je eigen specialisatie in het project kunt leggen.

[3]Dave8:41 am on augustus 23, 2007

Don’t shoot the messenger…:-) Het was enkel een voorbeeldje.

@Mitchel…je omzet is natuurlijk niet gelijk aan je winst. Iemand met een omzet van 5000 euro kan meer verdienen dan iemand met een omzet van 15000 euro. Alles hangt af van je kosten&winstmarge. Als je 5000 omzet haalt en maar 3000 kosten hebt dan hou je 2000 over. heb je een omzet van 15000 maar je hebt 14000 euro kosten …
Wat ik zelf outsource ? Een deel van het linkbuilden, schrijven van artikels, sommige toepassingen die moeten worden geïntegreerd in de sites,ontwerpjes,etc… Zaken die ik zelf ook wel zou kunnen maar er zijn maar 24h in een dag en de zaak moet natuurlijk ook nog draaien.

@Sint De mensen die ik gebruik voor sommige van mijn werken kosten me geen 20/uur. Ok misschien geen pro’s (in de zin dat het hun job is) maar ze doen het minstens even goed als de pro’s en je hebt er meer aan omdat ze altijd wel klaar staan als je met iets ‘dringend’ afkomt. En zoals Reese zegt : “geef meer dan dat er wordt verwacht…” Betaal iets meer dan wat iemand vraagt en je kan altijd op ze rekenen ! Een partnership is ook een goede optie…velen zien concurrenten als ‘slecht’ maar met sommigen van hen werk ik gewoon samen :-). Er is altijd wel een deal uit te werken…

[4]Wat maakt jou anders ?2:44 am on september 1, 2007

[…] Snel antwoorden….kan een gigantisch verschil gaan maken ! Eerder had ik het al over de werkelijke productieve uren die we per dag halen. Emails beantwoorden kan een tijdrovende bezigheid zijn maar het kan zijn dat […]

[5]Waarom de inhoud van je website belangrijk is !11:26 pm on november 6, 2007

[…] je nu ook het verschil te merken tussen een hobby en een pro of het belang van een goede planning ? Als hobby man heb je echt veel te weinig tijd om al die […]

Sorry, the comment form is closed at this time.