Title tag keyword densiteit

Geschreven door : januari 3, 2007 1 reactie

Als U net zoals velen onder ons veel SEO werk in Uw site heeft geïnvesteerd, dan hebt U zich zeker afgevraagd hoe belangrijk het is om de juiste tekst in de title tag op elke pagina te plaatsen.

Voor elke pagina die u maakt moet u vooraf beslissen welke de primaire zoekwoorden (zin) worden. Het is algemeen bekend dat U er beter 1 uitneemt en dan die pagina gaat optimaliseren voor die bepaalde zoekwoord combinatie.

De vraag blijft dan natuurlijk welke de beste methode is om uw keywords (zoekwoorden) zo goed mogelijk in de title tag te integreren. Het antwoord daarop is niet zo evident en er is geen pasklare oplossing hiervoor daar de verschillende zoekmachines zowat elke eigen mening hierover hebben.

Sommige bronnen beweren dat MSN (aka Live.com) een hoge densiteit van keywords in de title tag zou belonen. Men spreekt hier van 75-100%. Wat er dus op neer komt dat de keywords eigenlijk de enigste woorden zijn in de title tag.

Google zou dit op zijn beurt dan gaan afstraffen en niet meer dan 50% toelaten als ‘aanvaardbare’ norm zonder het als spam te aanzien. Google zou pagina’s ook gaan devalueren als de exacte woorden & woord combinaties die in de title tag voorkomen teveel in de eigenlijke pagina inhoud voorkomt.

Persoonlijk ga ik ervan uit dat je elke sector moet onderzoeken en dat er geen rechtlijnig beleid bestaat hierin.

Als je een pagina wilt optimaliseren voor ski vakanties in zwitserland. Check dan even de eerste 10 resultaten die opduiken bovenaan de SERP (Search Engine Result Pages.) en pas je eigen pagina hieraan aan. Als de #1 slechts een densiteit heeft van 25% dan kan je gerust proberen om die met jouw pagina tot 50% te brengen, of zelfs tot 75% maar dat zal misschien net iets te hoog gegrepen zijn. Kan je niks meer aan de densiteit doen , dan zal je het over een andere boeg moeten gooien…Meer unieke links verzamelen en nieuwe content is hier meestal een belangrijke factor

Heb je reeds goede rankings, probeer dan minieme veranderingen aan te brengen. Verander stelselmatig klein dingen en wacht tot de spiders je site opnieuw hebben gecached om het resultaat te zien. Een paar % veranderingen op je pagina kan het verschil maken tussen een 50e plaats of een top 10 !

1 reactie op : Title tag keyword densiteit
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]» Hoe laat ik mijn site beter soren in de zoekmachiens ?1:58 am on januari 5, 2007

[…] Keyword densiteit Hoe hoog mag die zijn ? De ene zegt 7% , nog iemand anders zegt 12%…Er is geen juiste oplossing voor dit maar ga eens kijken bij de concurrentie die op de eerste pagina van de SERPS staan. Zie je een densiteit van bv. 4.3% probeer dan zeker geen densiteit van 24% te behalen op jouw pagina want dat zal zeker als spam worden aanzien. Met enkel het aanpassen van je keyword densiteit kan je al goede resultaten behalen ! Zo ging ik met een site , die en PR heeft van 2, van de 3e pagina naar de 5e plaats in google met 6.400.000 resultaten. Sites met een PR 5-6 liggen nu achter me. Dus concentreer je niet te veel op die Pagerank. Meer over de title tag keyword densiteit werd reeds eerder beschreven. […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.