Afgelopen week, een samenvatting

Geschreven door : september 2, 2007 No reactie

Soms heb ik kleine topics waar je geen degelijke post kan mee vullen tenzij je gaat lullen..of soms kom ik zaken tegen die gewoon even het vermelden waard zijn maar verder niks om onze tijd aan te hangen. Ik zal deze elke zondag even op een rijtje zetten.

Internet winkel runnen

Vroeger had je genoeg aan enkel een shop met wat producten, beschrijvingen, fotootje en een 'buy now' know. Vandaag de dag kom je daar niet zo ver meer mee. Daarom dat vele shops zich aan het 'omvormen' zijn tot een info site. Je kan er niet alleen kopen maar je kan er ook een hoop info vinden over het product/dienst die je eventueel zou willen kopen. Als je dat over het hoofd bent aan het zien dan ben je bergaf aan het rollen !! Een band met je (potenti�le) klanten is een heel belangrijke factor aan het worden. Deze week kwam ik een vriend tegen die van zijn info site een rendabele e-commerce site heeft kunnen maken en zelfs zijn job heeft kunnen droppen om zich full time bezig te gaan houden met zijn 'hobby' Net het omgekeerde. Hij had/heeft een site die hij hobby-matig in elkaar had gestoken en waar hij producten ging reviewen. Zelf kocht hij een product aan en ging het testen waarna hij zijn bevindingen uitvoerig op het net plaatste (tekst, foto's en vids). Hij kreeg zoveel vraag van bezoekers waar ze dat product konden aanschaffen dat hij winkels begon aan te trekken en waar hij een % op een verkoop kreeg..nu zit hij al zo ver dat hij eigen producten aan het kopen is en een stock aanlegt. Als je op zijn site komt dan zie je eigenlijk enkel dat het om een info site gaat…het 'shopgebeuren' staat niet centraal en dat is net iets wat mensen lijkt aan te trekken. Heel knap gezien en volgens mij iets met heel veel mogelijkheden met het oog op de toekomst..

Je website verkopen

Zou jij je eigen website verko

pen mocht iemand met een leuk bod afkomen ? Een goede vraag…als je website voortkomt uit een passie , dan is het waarschijnlijk een stuk moeilijker dan als het om een site gaat die je online hebt om wat 'extra' mee te verdienen. Iemand die ik vorig jaar in oktober op een conferentie in Atlanta tegen het lijf liep was net een website (film zwaarden,etc) opgestart. Hij kende niks van websites maken , laat staan een e-commerce shop opstarten. Tegen het einde van oktober was zijn (yahoo) shop online en hij werkte uitsluitend met dropshippers. In zijn 2 maand online ging hij al over de 'magische' grens van $10.000. Vorige week kreeg hij een bod van $185.000 van iemand die zijn e-commerce wou overnemen. Absoluut geen slechte deal als je het mij vraagt ! Hij investeerde in totaal $40.000 waarvan al $15.000 stock is. Hij is er nog niet uit of hij die nu al dan niet gaat van de hand doen maar 1 ding is zeker…hij weet waar de “knoppen staan” om een goede biz op te bouwen en hij heeft een hoop meer kennis en $ verzameld in vergelijking met Oktober vorig jaar. Er zijn mensen die grof geld verdienen met websites opbouwen van zero om ze dan na een tijdje weer van de hand te doen voor flink wat geld !

Gelijkaardige zoektermen

Een tijdje geleden had ik het nog over Latent Semantic Indexing en het commando (~ je keyword) die je kon ingeven om te zien welke worden Google als gelijkaardig bestempelde. Deze week zag ik dat google deze nu automatisch gaat weergeven bij het intikken van een zoekopdracht. Het verschijnt nog bijlange niet wij elke zoekopdracht die je uitvoert maar bij een 'populair' woord zal je het zeker al zien. Je kan ze tekens onderaan de pagina vinden…

lsi.jpg

zp8497586rq
No reactie op : Afgelopen week, een samenvatting
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.