De eerste conference call zit erop…een moeilijke bevalling.

Geschreven door : maart 27, 2008 6 reacties

UPDATE : Voorlopig zal je het met deze audio moeten stellen..ik kijk nog even verder of er iets beter op de markt is… Er moet voor alles een eerste keer zijn en ik heb de mijne gehad wat de conference calls betreft…Nieuwe zaken uit proberen is toch altijd een beetje een avontuur en zeker als het “babbelen” je niet in het bloed zit en het dan nog in het Engels is :oHet webinar ding is op het laatste moment toch nog de afgrond in gegaan. Blijk dat je een extra nummer (070) moest bellen om ons te horen spreken en dat leek me nu niet geen goed idee. Gelukkig hadden we skype om de boel op te nemen…en ik moet zeggen de kwaliteit is echt niet verkeerd, ik had het me slechter voorgesteld.Even in het kort waar we het over hadden :

  • Het gebruik van Social Media….is nu net iets wat Jerry niet echt gebruikt en je hoort ook wel waarom. Ik stel voor dat we die vraag nog eens meenemen naar een volgende ronde en die droppen bij een social media expert ..
  • We hadden het ook even over blogspam en natuurlijk de nofollow tag, hoe kan het ook anders…
  • Linkbuilding, enkele zaken waar je moet op letten en waar je absoluut geen/minder rekening moet mee houden.
  • Heel even de betalende links aangehaald en de manier waarop Jerry die gebruikt
  • Keyword density van je keywords in de ankertekst
  • Waar je moet gaan kijken als je de affiliate markt wil induiken
  • affiliates vs. dropshippers

De call is nu aan het converteren en zal later vanavond op de blog verschijnen…

6 reacties op : De eerste conference call zit erop…een moeilijke bevalling.
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin4:11 pm on maart 28, 2008

Wat een diepe stem Dave…
Hij heeft een dofollow blog ? ..linkje graag..
Social media for kids..ik denk ook wel dat tenzij je speelgoed verkoopt je daar niet veel product marketing kunt doen.
Dofollow-Nofollow: dit was al bekend
Pagerank fraude: als zijn stelling zou kloppen, is het een schande dat ze de toolbar nog aanbieden, mijn ervaringen zeggen me iets anders..
Indexatie frequentie is eentje om te onthouden..
Paid link directories..héél informatief
Natural anchortext voor inbound links..lijkt zeker belangrijk voor zeer competetieve trefwoorden,ik denk wel dat in de lage landen er nog meer kan dan in het .com gebied..

Bedankt Dave, het was de moeite waard..

[2]Dave4:57 pm on maart 28, 2008

Had je dan een piepstemmetje verwacht 😮

Het was funn om te doen en hij bood me aan om over een paar maand nog eentje te doen dus..Wat ik vooral opmerkelijk vond is zijn aanpak van linkbuilding..wij doen het zowat uitsluitend voor SEO doeleinden..hij doet het toch iets anders en het verhaaltje van de links die hij kocht met de ‘click here’ als ankertekst..eentje om te onthouden 😮

Neem van mij , ik ken Jerry nu al meer dan een jaar en heb behoorlijk wat aan hem (en anderen te danken). Hij is een testbeest die zelf een paar servers heeft draaien om zijn +500 sites te hosten. En de helft van die sites zijn eigenlijk testsites…

Volgende week staat er een andere klepper op het programma…ik probeer daar straks nog iets over te posten..

[3]edwin5:26 pm on maart 28, 2008

Ja, de natural anchortext lijkt me niet (altijd) nodig, hij geeft zelf aan dat Google verscherpt toezicht houdt bij de dure adwordscampagnes, ze zijn dus vooral oplettend als het over hun eigen sollen gaat..
De Google bomb werkt nog steeds dus automatische controle is er niet denk ik.., ik denk ook dat ze een waarschuwings/penalty systeem hebben dat vooral op het .com domein afgesteld is, waar je +30k inbound links moet hebben om uberhaubt ergens te komen..
Ben zeker benieuwd naar de volgende…
greetz

[4]Daan7:40 pm on maart 31, 2008

Goed gesprek. Bedankt dat je ook nog een aantal van mijn vragen stelde.

Over de blogs: Denk je niet dat Google de blogs uiteindelijk toch harder gaat aanpakken? Ik denk dat het niet goed is als je al je links van blogs krijgt.

Over nofollow: Ik zie ook bij Google webmaster tools dat nofollow links wel geindexeerd worden. Ik had gereageerd op een blog, en nu heb ik 1650 links van die website erbij. Waarschijnlijk omdat ik dan op elke pagina kom bij laatste reacties. Maar het is een external nofollow en Google ziet ze dus wel. Helpt het dan niet toch bij de ranking…
trouwens echt niet leuk.. een nieuwe website.. en dan in 1 dag 1650 backlinks.. als Google dat maar niet als spam ziet. 🙂

[5]Daan7:42 pm on maart 31, 2008

Nog even een tip:
Indexatie frequentie is niet hetzelfde als cache frequentie. Een site wordt gecached wanneer deze wordt gecrawld. Een site wordt pas later geindexeerd. En soms ook niet als de pagina dubbele content bevat bijvoorbeeld. Dus is het ook goed om te kijken naar wanneer een pagina geindexeerd is. Ik wil best een gastblog schrijven over deze factoren en hoe dit goed te gebruiken bij het zoeken naar backlinks 🙂

[6]Dave8:10 pm on maart 31, 2008

Ik denk niet dat google de blogs zal gaan aanpakken en zie er ook geen reden voor. En als er een te voor staat is het nooit goed. De boodschap blijft nog altijd : AFWISSELING in wat je ook doet..

Zoals Jerry al aangaf worden de nofollow links gevolgd en bijgevolg ook geïndexeerd (tenzij je er een noindex aan toevoegt)

Cache is inderdaad geen indexatie maar de indexatie speelt dan ook geen rol, als de cahce regelmatig wordt geupdate dan weet je genoeg en heb je geen indexatie nodig. En persoonlijk moet je ook niet alle details gaan bestuderen hoor, daar heb je geen tijd voor

Ik hoe liever mijn eigen plaksels op deze blog 😮 maar bij Karel kan je dat bijvoorbeeld wel doen, misschien is dat wel iets voor je ?

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.