Automatiseer je Intern Linkbuilding proces..

Geschreven door : oktober 1, 2010 6 reacties

De woorden automatisatie & linkbuilding gaan meestal niet samen maar deze keer heb ik toch een uitzondering op de regel gevonden. Een tijd geleden schreef ik nog over hoe makkelijk het intern linken met WordPress was. Als je beetje verder leest,

dan kan je zien dat ik helemaal niet gek was op de automatische link plugins die er op de markt waren.

Er bestaan verschillende plugins die het werk makkelijk maken maar ik heb het nog altijd niet zo begrepen op de plugins die alles automatisch voor je gaan regelen

Vandaag kom ik op die woorden terug want ik heb een plugin gevonden die op auto piloot draait en voor 95% perfect zijn werk doet. Nike Air Max 90 Homme Je kan de link plugin hier vinden maar moet wel de rss feed in je reader gooien om de download link te krijgen. Colin Kaepernick Jersey Het je daar geen zin in (of heb je geen rss reader, shame on you..) dan ga ga je naar hier en ongeveer halverwege heb je het topic “Internal linkbuilding v.2” en staat ook de downloadlink. Maar ik zou zeggen abonneer je op zijn RSS, hij heeft vaak zeer nuttige zaken te vertellen en de plugin is gratis dus…voor wat hoort wat…

Wat is de meest efficiënte manier om die te gebruiken ?

Iedereen zal zijn eigen methode hebben maar dit werkt tot nog toe het beste voor mezelf. Parajumpers Soldes Mocht er bij iemand anders het licht meer schijnen, drop het even in de reacties ! Ik heb geen zin om lukraak te gaan linken dus eerst een kleine analyse van welke pagina”s er ranken in Google voor welke zoekwoord combinaties. Hoe je het custom rapport aanmaakt besprak ik in de linken met wordpress post al dus onnodig om je daar verder mee te gaan vervelen. Eenmaal je het custom rapport heb aangemaakt kan je werk beginnen. Laten we gelijk even illustreren. Ik neem een willekeurige pagina en zie dat bezoekers de afgelopen maanden via deze keywords binnen kwamen Aangezien Google nogal eens kan draaien, kan het best zijn dat deze pagina niet meer rankt voor alle keywords die ik hier krijg te zien dus snel even in een rankchecker stoppen om op safe te spelen en ervoor te zorgen dat ik met de juiste anchor teksten link : Geen wijzigingen dus we kunnen aan de slag met de plugin en onze keywords gaan toevoegen : Een zeer gebruiksvriendelijke plugin trouwens die zelfs een dummy kan besturen. Zapatillas EQT SUPPORT ADV Bij keyword geef je het keyword , of meerdere keywords (gescheiden door een | in). nike cortez uomo Missouri Tigers Dus het enige wat je daar moet doen is alle keywords exporteren uit google analytics of de rankchecker en hier copy/pasten. Nike Air Max 97 Homme Het enige wat je nog moet doen is ervoor zorgen dat ze worden gescheiden door een. Bij 2 plaats je de url waar de keywords moeten naartoe linken. Ook hier kan je meerdere url”s gaan ingeven, al zie ik hier niet gelijk het nut van in. En bij 3 geef je aan hoeveel keer een link mag verschijnen. Nike Roshe Run Homme Stel dat het woord dropshippen 10 keer zou voorkomen in een post, dan zou er 10 maal worden gelinkt en dat oogt nogal spammy en Google zou toch maar de eerste link waarderen. Nike Air Jordan 5
Dus zet ik dat ding daar altijd op 1. Nike Air Max 2015 homme Verder kan je nog “exact match” en “nofollow” aanvinken. Een exact match zou bijvoorbeeld willen zeggen dat wanneer ik Dropshippen zou gebruiken in plaats van dropshippen, hij die niet zou linken omdat het woord met een hoofdletter begint en ik dat niet op die manier heb ingegeven. En het vakje nofollow lijkt me behoorlijk duidelijk 😮 Als je wilt, kan je ook alles eerst opmaken (keywords,url”s,etc) in een excel en importeren… nike tn femme Een paar weken geleden heb ik een aantal blogs voorzien van deze plugin en dat ding gaat we verschrikkelijk veel tijd, opzoekingswerk en kopzorgen besparen.

Als je een mega lijstje aan het bouwen bent

Stel dat je zoals hier meer dan 300 posts hebt en je neemt de top 10 keywords, dan wil dat zeggen dat je 3000 keywords hebt waarmee je wil linken en dat is geen kattepis om dat te onthouden bij het schrijven van nieuwe posts. Nike Dames Ik merk dat je na een tijdje de exacte keyword combinaties niet meer kan onthouden en steeds op zoek moet gaan of ze er al dan niet inzitten. New Balance 420 homme Yunel Escobar Baseball Jersey Voor de grote sites gebruik ik daarvoor een excel met verschillende tabs. Elke tab vertegenwoordigd een categorie en in elke categorie zitten de corresponderende keywords. asics gel kinsei 6 femme AIR ZOOM ELITE 9 Dus als ik een post aan het schrijven ben en het heeft te maken met linkbuilding, dan neem ik de tab linkbuilding erbij om snel even te zien welke woorden ik al gebruik. nike air jordan 8 uomo En in plaats van bijvoorbeeld te schrijven : Vandaag ga ik gaan linkbuilden… Zal ik schrijven : Vandaag doe ik aan linkbuilding.. Omdat linkbuilding in mijn lijstje zit en linkbuilden niet. final fantasy 14 gold Ik kan natuurlijk ook het woord linkbuilden toe gaan voegen maar we moeten het niet te moeilijk en ingewikkeld gaan maken natuurlijk. Nike Air Zoom Pegasus 31 homme Of ik zie welke relevante links ik er nog kan gaan induwen om toch iets meer interne linkpower te ontwikkelen en geloof me dat werkt dus 🙂

Waarom maar 95 %

De perfectie bestaat niet…

6 reacties op : Automatiseer je Intern Linkbuilding proces..
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Roy11:40 pm on februari 1, 2010

Ik ben persoonlijk meer voor SEO smart links van vladimir prelovac…

[2]Dave11:46 pm on februari 1, 2010

@Roy..Die naam heb je toch ook even moeten opzoeken denk ik 😮 maar is me verder niet bekend. Waar zit hem het verschil ?

[3]LongTail Zoekwoorden : Laat Je Website Verkeer Exploderen ! | Etail Blog1:26 pm on februari 25, 2010

[…] had ik het er al even over hoe je je intern linkbuilding proces kan automatiseren en afgelopen week had ik het in de nieuwsbrief over het gebruik van het intern linken om je […]

[4]Youtube, Zoekwoord Onderzoek en Hoog Scoren… | Etail Blog7:21 pm on maart 7, 2010

[…] De site telt welgeteld 4 unieke domeinen die ernaar verwijzen, dus linkbuilding is 0,0 maar er worden wel 5 artikels/week gepubliceerd en gebruik gemaakt van de interne linkbuilding plugin. […]

[5]Remco7:53 am on oktober 4, 2010

Ik kan het niet vinden, de download?
Heb je miss een link voor me?

[6]Je Website Structureren door Siloing | E-Tail1:58 am on oktober 22, 2010

[…] die zaken hebt zoals het moet is het tijd om je breiwerk te vervolledigen en kan je beginnen aan je interne linkbuilding . Je hebt je silo’s aangemaakt, dan is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk binnen die […]

[7]Kevin11:43 am on juni 27, 2011

Kan de download ook niet vinden! Misschien een directe link binnen deze post?

[8]Betaalde Links zijn 'verboden' zegt Google..maar ze werken wel ! | E-Tail9:37 am on oktober 8, 2013

[…] in de top 10 terecht komen met je longtail zoekwoorden. Lukt het niet spontaan, dan kan het interne linkbuilding werk daar ook wel iets aan veranderen  maar van zodra we het over keyword combinaties hebben waar nogal […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.