Big Brother is watching you…

Geschreven door : september 22, 2007 3 reacties

Er bestaat allerhande software op de markt die je in staat stelt om je website te analyseren. Google analytics, hittail, crazyegg, clicktracks, tapefailure en sinds een paar maand heb je nu ook clicktale.
;;;;;
Zelf vind ik crazyegg een goede en betaalbare applicatie die je een goed inzicht kan geven in waar bezoekers klikken op een pagina. Het maakt je iets makkelijker om te testen wat waar moet komen wat dus tot meer 'profits' kan leiden… in welke vorm dat dan ook mag wezen. Clicktale gaat het “muis- en scroll gedrag” van een bezoeker gaan opnemen. Daar waar crazyegg heatmaps gaat maken gebaseerd op het klikgedrag van een bezoeker gaat clicktale dat doen op basis van het scrollen en gebruik van de muis van iemand die op je pagina terecht komt.
;;;;;
Vorige week zag ik in Atlanta een website die ze hadden geanalyseerd in een 'labo'. Die tests gaan het kijkgedrag van een surfer (door middel van een speciale bril dat mensen moeten opzetten) gaan waarnemen en op basis daarvan heatmaps gaan maken. Dat gaat dus nog een stap verder dan de boven vernoemde programma's maar is voor de middelmaat E-biz man niet betaalbaar.
;;;;;
Het is dus heel interessant om te zien hoe een bezoeker je pagina gaat bekijken. Vroeger gebruikte ik soms de live chat functie op ��n van onze sites om dat eens te bekijken. Nu hoeft dat dus niet meer en het wordt trouwens opgenomen en bewaard. Wat wilt een mens nog meer ?
;;;;;
Het neemt ongeveer 5 minuten in beslag om een test op poten te zetten en je hoeft absoluut geen Tech te zijn. Gewoon een stukje javascript op je pagina knallen en up you go ! In j

e admin panel kan je verschillende projecten cre�ren als je dat wilt. Eenmaal de 'opnames' bezig zijn kan je in het panel zien hoeveel pagina's er werden bekeken/bezoeker, welke browser er werd gebruikt, waar ze vandaan kwam, hoe lang ze op je site bleven, van waar ze kwamen en op welke pagina op je site ze zijn terecht gekomen,etc.. genoeg stuff dus om te gaan analyseren. En op de koop toe kan je ze natuurlijk live gaan volgen 😀
;;;;;
Zo ziet het panel van een campagne er bv uit :

clicktale01.gif

Het is dus allemaal heel overzichtelijk zoals je kan zien…Het control panel voor elke bezoeker die wordt opgenomen ziet er zo uit :

clicktale02.gif

Verder heb je ook nog een heatmap die je kan bekijken van elke pagina. Het toon de gebieden die de meeste activiteit hadden alsook waar er werd geklikt en hoeveel. Je kan eveneens de transparantie van de heatmaps veranderen zodat je de webpagina makkelijk of helemaal niet kan zien.

clicktale03.gif

Ik moet zeggen het 'ding' zit heel gebruiksvriendelijk in elkaar en is heel makkelijk te installeren en gebruiken. Je hebt een gratis versie als je eens wilt testen maar daar kom je niet ver mee als je echt serieus wilt gaan testen en analyseren. De $99/maand optie is wel een goede oplossing daar je ook beveiligde pagina's (zoals die van je shopping cart) kan gaan opnemen.

zp8497586rq
3 reacties op : Big Brother is watching you…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Robbert8:48 pm on oktober 1, 2007

Bedankt voor de tip. Het kan geen kwaad om m’n babyfoon shop eens te analyseren. Ik zal het ‘ding’ binnenkort eens testen. Wat ik gebruiksvriendelijk en makkelijk te navigeren vind, kan voor een bezoeker natuurlijk geheel anders zijn. Tijd om te meten 😉

[2]Dave9:26 pm on oktober 1, 2007

Dat is zeker zo, ik zou zeggen doe het samen met crazyegg en je zal een overduidelijk beeld krijgen van hoe bezoekers op je site gaan navigeren.

[3]Google Adwords–> zelf doen of een specialist betalen ? | Etail11:49 pm on mei 8, 2009

[…] of multivariabele testen en maak je misschien ook gebruik van tracking software zoals Crazyegg, Clicktale, […]

Sorry, the comment form is closed at this time.