Een blog op je bestaande site of een nieuwe domeinnaam kiezen ?

Geschreven door : maart 29, 2008 6 reacties

Onlangs kreeg ik de vraag van..ben het even vergeten 😮 … maar weet wel dat ik die nog niet had beantwoord. En het leek me wel een goede topic om daar vlug iets over te kladden hier op de blog.

Je hebt een bestaande site en je wil gaan bloggen om de één of andere reden. Dat kan zijn omdat je hebt opgevangen dat het goed is voor je SEO of het contact te verbeteren en zo een band op te bouwen met bezoekers (door je als ‘expert’ te gaan profileren) en die om te zetten in terugkerende bezoekers.

Wat kan je dan het beste doen, de blog integreren in je bestaande website of een nieuwe domein registeren om dat daar te gaan doen ?

Mijn antwoord daarin is behoorlijk simpel…BEIDE

Een blog op je bestaande site integreren

De voordelen hiervan :

  • Interactie met je publiek
  • Je profileert jezelf als “expert”, wat meer vertrouwen gaat scheppen. Is je expert status groot genoeg , dan zullen je bezoekers er zelfs nooit meer aan denken om bij de concurrentie te gaan kopen (tenzij die het beter doet dan jij..)
  • Je maakt meer quality pagina’s aan voor je site (meer Google love dus ..) –> Voor mij DE reden waarom je een blog op je site moet integreren !
  • Zorg ervoor dat de nieuwste blogposts op je homepagina verschijnen en je Google zal sneller terugkomen / crawlen (indien je genoeg blogposts schrijft)
  • Je kan makkelijk je long tail keywords gaan gebruiken en zo meer en vooral betere rankings krijgen..long tails zijn “easy to get”
  • Mensen kunnen zich inschrijven via rss feed en krijgen dus alle nieuwe posts automatisch in hun reader..ze zien je dus wekelijks ‘verschijnen’ , ook al denken ze niet aan je.

Een blog beginnen op een nieuw domein

Een hoop redenen hier zijn eigenlijk hetzelfde als hierboven (Expert status, long tails, rss feed,etc) maar er zijn 2 belangrijke waarvoor ik het dan doe :

  • DE reden voor mij dan is het feit dat je over externe sites beschikt vanwaar je links kan afvuren naar je eigenlijke ‘money’ site. Het is soms zeer moeilijk om voldoende deep links naar bepaalde (product) pagina’s op je money site te krijgen. Met deze techniek heb je alvast de mogelijkheid & controle om er een paar af te vuren en in veel gevallen is dat genoeg om die pagina te doen scoren.
  • Je hebt meer sites en dus meer kans om de zoekresultaten te gaan domineren voor bepaalde keywords ! Zo zijn er bepaalde zoekwoorden waarvoor ik de 5-6 posities beheer in Google’s top 10…

En nu hoor ik jullie natuurlijk in koor zingen :” wij hebben geen tijd om meerdere blogs te runnen !! Gek ! ”

Tja..voor wat hoort wat folks..als je geen tijd hebt, zoek dan iemand die het voor je kan/wil doen, er zijn genoeg mensen die iets willen bijverdienen en geloof me het zal zijn geld meer dan waard zijn !

6 reacties op : Een blog op je bestaande site of een nieuwe domeinnaam kiezen ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Arnoud Engelfriet5:44 pm on maart 29, 2008

Ik heb mijn blog op een subdomein van mijn site gezet (blog.iusmentis.com naast iusmentis.com). Zo houd ik de twee net iets meer gescheiden: de blog reageert op actualiteiten en bevat korte stukjes, en de site is algemener, met langere artikelen en niet tijdsgebonden. Daarnaast heb ik nu vaak twee (of soms vier) van de top 5 posities in Google voor de keywords waar ik over schrijf.

Wel heb ik vervolgens de categorieën van beiden laten overlappen, en in de site een overzicht van de laatste tien blogberichten uit een bepaalde categorie laten zien. Zie bijvoorbeeld de categorie Auteursrecht (http://www.iusmentis.com/auteursrecht/) op mijn site met de blogberichten daarin.

Ik denk dat deze combinatievorm de voordelen van beiden krijgt.

(PS: ging iets fout met eerste comment geloof ik)

[2]dave7:20 pm on maart 29, 2008

Als er teveel links in een comment staan of de comment wordt te lang dan gaat het alarm hier af 😮

Een subdomein kan ook maar zal toch niet hetzelfde effect geven als links die van ‘buitenaf’ komen. Er moet hier ergens een artikel zweven over het opzetten en gebruik van PR pumper sites…

[3]Jos3:19 pm on augustus 27, 2009

Ik heb een vraagje, dat net nog wat verder gaat:
Ik wilde in eerste instantie een blog op het domein van onze webwinkel zetten, om meer betere content te creeren en natuurlijk om bezoekers meer bij de site te betrekken. Toen dacht ik, een forum erbij is ook wel handig. Volgende gedachte was nog meer betrokkenheid van gebruikers (dat ze kunnen chatten met elkaar en berichten sturen, zelf groepen opzetten, enz). Ik overwoog om WordPress, Buddypress en BBforum te integreren, maar vond opeens OcPortal, een compleet web 2.0 platform waar werkelijk alles in zit. Zal wel veel werk zijn om te implementeren en bij te houden, maar we zouden daar een mooie community mee kunnen opbouwen. De site zal daarmee enorm groeien qua (goede) content, en hopelijk ook veel extra bezoekers, bekendheid en extra (goede) externe links krijgen.
Nu mijn vraag:
Als ik dit op ons eigen domein doe, loop ik dan niet het risico dat ons web 2.0 gedeelte beter gaat scoren dan de pagina’s die nu al goed scoren?

[4]Dave3:57 pm on augustus 27, 2009

@Jos

Je hebt gelijk wat betreft communicatie mogelijkheden en ik heb er zelf ook mee geëxperimenteerd en na een tijdje besloten om de boel toch maar af te schrijven. Een community oprichten en onderhouden is bijna een dagtaak en er zijn al zoveel plaatsen op het web waar mensen kunnen delen en communiceren dat het echt moeilijk wordt. Komt daarbij dat dergelijke platforms geliefd zijn bij hackers. Heb geen ervaring met OcPortal , zelf gebruikte ik het platform van Boonex…die ik na een klein jaar toch maar heb opgedoekt omdat het te veel tijd vroeg en er te weinig return was.

Als je een dergelijk project opzet, vergeet seo en of rankings (die zal je zelden of nooit zien) maar doe het vooral om een community op te bouwen en op die manier mensen aan je te ‘binden’..vergeet aan de andere kant niet dat een community zal praten over het reilen en zeilen in je markt en het dus ook over je concurrenten zullen hebben..wat goed en of slecht kan zijn 😮

Dave

[5]Jos9:16 pm on augustus 27, 2009

Dank voor je eerlijke en waardevolle reactie. Scheelt me een hoop werk!
Dan houd ik maar ‘gewoon’ bij bloggen en zinvolle content toevoegen.

Jos

[6]Dave9:31 pm on augustus 27, 2009

@Jos, Ik ken mensen die het succesvol toepassen (forum) en waar het een serieuze meerwaarde betekend voor de biz maar laten we stellen dat het eerder uitzonderingen zijn. Of anders gezegd, ze zijn hun biz begonnen uit de community die ze hadden opgebouwd..en niet andersom zoals ik had geprobeerd..

Dave

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.