De grote link zoektocht…

Geschreven door : februari 28, 2007 4 reacties

Ja daar zijn ze weer…de links. Soms kan ik dat woord even niet meer horen..hahahaa. Helaas zijn ze momenteel een must om je site naar een hoger niveau te brengen. En als je beslist om je dan toch te gaan bezighouden met linkbuilding, dan doe je het maar beter goed.

Vergeet de software die dat automatisch voor je gaat aanleggen/opbouwen. In veel gevallen zal het je niks bijbrengen, integendeel ! Komt daarbij dat je echt geen duizenden links nodig hebt om het goed te doen en mee te spelen met de grote jongens die aan de top staan in de SERPS.

De beste manier om kwalitatieve links te ‘verzamelen’ is zelf op zoek gaan !

Er zijn wel enkele factoren die je in je achterhoofd moet houden als je gaat linken…

Heeft mijn potentiële linkpartner zelf goede inkomende links ?

Zijn de links die verwijzen naar je toekomstige partner wel ‘clean’ genoeg ? Als die een hoge PR heeft omdat er veel inkomende links zijn van gok, prono, viagra,etc sites dan lijkt me dat geen goed idee om daar links mee te wisselen. Ook al staat die site mogelijk hoog in de SERPS. De kans dat die vroeg of laat zal worden afgestraft door google is niet ondenkbaar en dan heb je natuurlijk wel een probleem.

Heeft die site een goede / boeiende inhoud ?

Het is altijd een goed idee om even rond te surfen op hun site en te zien of ze iets hebben te bieden voor hun bezoekers. Tenslotte ga je links (proberen) uitwisselen en je stuurt jouw bezoekers liever niet naar een crappy site. Zou je links willen uitwisselen mocht die site geen hoge PR hebben ? Met andere woorden, afgezien van alle factoren waar je zelf iets kunt uithalen (PR, kwalitatieve links,etc) voor je eigen site, zou je dan nog steeds een link willen wisselen ?

Is er een verband tussen onze sites ?

Als je een site hebt die hondenmateriaal (ja daar zijn we weer..hahaa) verkoopt, dan heeft het weinig zin om links te gaan uitwisselen met een site die fitness materiaal verkoopt . Google ziet ook liever ‘thema gerelateerde’ sites die links met elkaar uitwisselen. Wat heb je trouwens aan bezoekers die totaal niet zoeken wat je hebt aan te bieden als ze op je site terecht komen ?Anders wordt het natuurlijk als je het thema kan gaan wisselen. Aan de bezoekers zelf ga je (mogelijks) niet veel hebben maar de zoekmachines gaan wel meer waarde aan die link hechten.

Een klein voorbeeldje : Op je hoofdpagina van de fitness site staat een link naar een artikel database die een neutrale titel heeft. Tussen die artikels staat er een artikel over vitamines. Het artikel gaat over vitamines , met het woord vitamines (en gerelateerde woorden) in de titel en in de tekst natuurlijk. In die tekst is er één woord (vitamines) die linkt naar een pagina op jouw site (die ook een gerelateerde titel heeft en waar liefst ook het woord vitamine in voor komt) die gaat over (dieren)vitamines. Vanuit dat artikel kan je dan nog eens gaan linken binnen in je eigen site. Op die manier kan een link wel waarde krijgen natuurlijk !

Visueel wordt het misschien makkelijker om te begrijpen :
linking1.gif
En met deze theorie komen we natuurlijk bij het zeer belangrijke element van interne en externe linkstructuur maar dat zal voor een volgende keer zijn…

4 reacties op : De grote link zoektocht…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Karel Geenen12:29 pm on maart 3, 2007

Duidelijk verhaal.. Wat ik echter een beetje vreemd vind is dat je zegt dat je zelf links moet gaan zoeken en software moet vergeten en je zelf op je website ewl een aanbieding doet om je bij 450 directories aan te laten melden.. 😉

[2]Dave7:56 pm on maart 3, 2007

Hey karel,

Dat klopt maar het aanmelden bij directories is natuurlijk niet hetzelfde als wederkerige links gaan zoeken via een software program….En die 450 directories worden handmatig gedaan, niks software…

[3]Bloggen, wat kan je ermee ?8:37 am on oktober 3, 2007

[…] versterken. Iets waar je in het artikel over html links en de kracht ervan kan lezen en de grote link zoektocht meer kan over […]

[4]Hypotheek3:49 pm on oktober 9, 2007

Ik heb je gehele post gelezen en moet zeggen dat ik de manier waarop het het onderwerp probeert uit te leggen goed vind. Ik heb zelf ervaring met het uitleggen van deze gehele situatie en al snel ben je uren aan het praten/schrijven. Maar ik vind dat je toch iets te weinig uitleg geeft over het hoe en waarom. Het lijkt nu dat “software” het probleem is. Dat is niet het geval want neem van mij aan dat de “software” die je gebruikt als je je aanmeld bij een directory is net zo complex als de “software” waarmee je je bij meerdere van deze directory’s kunt aanmelden.

Er is dus op zich niets mis met deze software, alleen moet je je bewust zijn van het feit dat deze een heel hoog risico met zich mee brengt. Als de “software” oud is of een “niet geoorloofde” bewerking uitvoerd zou je (volgens de wandelgangen) straffen kunnen krijgen bij je indexering. De aanmelding ontvangende website vind het over het algemeen niet prettig als ze zien dat de aanmelding vanuit software komt (1ste teken van SPAM). Dus moet de software zich als een mens trachten te gedragen. Dit is zeer lastig. Dan is er nog het probleem van wijzigingen. Als je software schrijf om je bij 450 directory’s aan te melden kun je er gif op innemen dat je elke dag iets moet wijzigen omdat 1 van de Directory’s ook een wijziging heeft doorgevoerd. Kortom een lastige zaak, en hierdoor is de kans dat de software een fout maakt zeer aannemelijk.

Ik zou zelf nooit aanmeld software gebruiken zoals jij , maar als er mensen zijn die sneller resultaat willen en het risico willen nemen is deze software denk ik zeer de moeite waard. Ook jij weet hoeveel tijd er gaat zitten in het aanmelden bij 450 Directorys.

Groeten,

[5]Federica6:08 pm on november 24, 2015

household.a0 What do you think am I being too harsh, or is this kitchen a cadindate for Casa Moxie’s IGNORE THIS ROOM decal? Related Posts:Nice range, shame about the layoutThis

[6]http://www.rehabsandrentals.com/2:33 am on mei 13, 2016

Hi thanks for getting back to me I think the gas powered option is the way to go I Google this to see what is out there.Will try and get the wife to have her hair cut short also this would help !thanks again Graeme

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.