De Ideale Pagina in elkaar knutselen

Geschreven door : januari 15, 2007 4 reacties

Er zijn enkele factoren waar je rekening moet mee houden als je een nieuwe pagina maakt die SEO vriendelijk in elkaar moet steken. Een enkele pagina optimaliseren heeft natuurlijk weinig zijn . Het gaat erom dat gans je site �clean� is opgebouwd. Wat we hier onder bespreken zijn enkel de on-page factoren. We hebben het hier niet over linken, aanmelden bij directories etc.

;;;;;
Hier onder sommen we de belangrijkste on-page factoren op. De titel, en meta tags werden reeds eerder besproken.
;;;;;
De titel van je Pagina
;;;;;
De titel van je Pagina is zowat de belangrijkste factor om goed te scoren in de SERPS. Gebruik geen overbodige en nutteloze woorden zoals en,de,van,etc..Sla de spijker op zijn kop en beperk je tot de essentie. Ga vooraf gaan onderzoeken welke keywords er goed zijn voor uw website. Als je een nieuwe site hebt raad ik je niet aan om voor sterk competitieve zoekwoorden te gaan. Zoek diegene waar minder competitie voor is en eenmaal je goed staat gerankt voor deze kan je alsnog proberen om een stapje verder te gaan. Het is natuurlijk evident dat je titel relevant moet zijn aan je pagina inhoud.
;;;;;
Meta Description tag
De Meta description tag gebruik je om een korte samenvatting van je webpagina te formuleren. Deze tag krijg je meestal te zien in de zoekresultaten onder je titel. Het is dus van groot belang dat je goed nadenkt wat je daar inzet. Richt je niet zozeer op de zoekmotoren maar eerder op de surfers. De meta discription tag kan een marketing tool zijn !
;;;;;
Meta Keywords tag
Deze keyword tag is sterk in waarde gezakt en google (en de meeste andere zoekmachines) hecht er nog heel weinig belang aan daar deze tag teveel werd misbruikt in het verleden. Als je hem toch gebruikt (je wordt er zeker niet voor afgestraft) , probeer dan zeker niet meer dan 15 woorden erin te plaatsen.
;;;;;
Heading Tags
De heading tags (H1,H2,H3–>H6) zijn in die mate belangrijk dat ze inhoudelijke structuur geven aan je site. Het is ook een indicatie voor de spiders waarover je site nu precies gaat. De H1 tag plaats je best zo hoog mogelijk op je pagina. Daarna kan je nog de H2 en H3 gebruiken maar de H1 en H2 zijn verruit de belangrijkste. Verw

erk in je H tags gerelateerde en aanverwante keywords die verband houden met je hoofd keywords van je titel. Een voorbeeldje :>

  • Skivakantie in Zwitserland (Titel)
  • Op skivakantie in de Zwitserse Alpen (H1)
  • Zwitserland tijdens de winter (H2)
  • Een checklist voor je skivakantie (H3)

Alt Tag
De Alt tag is de tekst die je zie verschijnen als je over een foto of afbeelding gaat met je cursor. Deze tag zorgt ervoor dat spiders je afbeelding kunnen �lezen�. In de alt tag beschrijf je meestal waar de afbeelding voor staat. Deze tekst wordt wel tot de on-page factor gerekend maar in geval dat je afbeelding een link is , zal deze tekst geen �linkwaarde� hebben. Zorg ervoor dat je een goede beschrijving weergeeft van de afbeelding en ga deze niet volduwen met keywords.
;;;;;
Hyperlink tekst
Deze vorm van linken werd in het verleden nogal eens over het hoofd gezien maar begint nu toch stilaan aan waarde te winnen (ok� het is momenteel �hot�). In deze tekstlinks gebruik je best keywords of zinnen. Als je een site/pagina hebt over vakanties in Zwitserland, dan kan je van op die pagina linken met het woord skivakantie naar een andere pagina die specifiek gaat over skivakanties (in Zwitserland).
;;;;;
Goede inhoud
�Content is King��De inhoud (tekst) van je pagina is van zeer groot belang en je denkt beter goed na hoe je die precies in elkaar gaat steken. Voor je begint met schrijven moet je weten welke je hoofd keywords zijn en welke de gerelateerde. Beide keywords moet je in je tekst gaan verwerken. Hoeveel die moeten voorkomen is moeilijk in te schatten en hangt af in welke sector je actief bent. Best dat je eerst even bij �de buren� (die topposities hebben) gaat kijken. Voeg ook regelmatig nieuwe inhoud toe aan je site !
;;;;;
Naam van je Pagina – URL
Als je even de topposities in de SERPS gaat bekijken dan zal je veelal zien dat diegene die hun keywords in hun url gebruiken meestal hoge posities hebben. Om nog een keer op het vb van de skivakantie in te haken. In plaats van je pagina pagina01.htm te noemen , kan je beter skivakantie-in-zwitserland.htm gebruiken. Je moet de url natuurlijk niet te lang maken en zeker niet gaan volduwen met keywords. Maar als je pagina werd geoptimaliseerd voor de zoekterm skivakantie in zwitserland dan is het zeker aan te raden om die woorden ook in je url te laten verschijnen

zp8497586rq
4 reacties op : De Ideale Pagina in elkaar knutselen
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Sjaak7:16 pm on maart 26, 2007

Ik heb ook een keer ergens gelezen dat zoekmachines ook kijken of een tekst dikgedrukt enz. is… Klopt dat?
De meeste websites gebruiken voor vetgedrukte woorden of [strong] of [b] . Welke van de twee kun je het beste gebruiken… of maakt het niet zoveel uit…?

Sjaak

[2]Dave8:37 am on maart 27, 2007

Hey Sjaak,

Je tekst in bold of schuin plaatsen is nooit slecht al ben ik nog nooit een sluitend bewijs tegen gekomen dat het daadwerkelijk helpt. Zelf gebruik ik altijd strong maar ik denk niet dat het ene beter is dan het andere…

Aan de andere moet je ook even denken aan de non SEO kan van de zaak en je fixeren op je bezoekers en daar kan het vetgedrukt principe wel degelijk effect hebben.

[3]Martijn Smit3:49 pm on augustus 27, 2007

Nuttige post, heb al een heleboel zaken goed op orde, maar kwam op deze site nog wat goeie tips tegen

Thnx !!

[4]Henri9:17 am on oktober 25, 2007

Duidelijk. Je moet trouwens wel uitkijken dat de pagina niet te overdreven wordt geoptimaliseerd. Het moet allemaal in goede verhoudingen zijn, anders krijg je geen goed resultaat.

[5]CoundaAgorora5:32 pm on juni 26, 2011

Drug Abuse Saint George Utah http://tattooblogger.net/ – order klonopin without prescription It is very important that you do not begin consuming Klonopin whilst you are pregnant and withholding from your medical doctor the fact that you are pregnant. http://tattooblogger.net/ – klonopin drug

Sorry, the comment form is closed at this time.