De juiste keywords vinden voor je website.

Geschreven door : januari 6, 2007 5 reacties

Keywords

Welke techniek je ook gebruikt om betere resultaten te behalen in zoekmachines, meestal hebben ze 1 ding gemeen : Keywords. De juiste keywords uitzoeken voor je online biz is bijzonder belangrijk. Het is voornamelijk die factor die de internet gebruiker bij jouw site brengt !

Als we over keywords spreken dan hebben we het niet over 1 woord maar meestal over 2, 3,4 woord combinaties. De zogenaamde key phrases brengen meestal ook een hogere conversie met zich mee. Wat eigenlijk ook behoorlijk logisch is. Iemand die bv “nokia gsm type 6500” intypt in google weet duidelijk wat hij/zij wilt en is niet zomaar een surfer die even het woord “gsm” intypt en evengoed op zoek kan zijn naar ringtones, of een provider, etc.

Hoe ‘breder & algemener’ je keywords maakt , hoe minder kans je maakt om het juiste publiek over de vloer te krijgen. Want wat ben je met veel bezoekers als deze niet worden omgezet in verkopen ? Verder is het ook een stuk makkelijker om voor deze key phrases hoog te ranken in zoekmachines op relatief korte termijn.

Om te zien welke keywords relevant zijn voor je biz is het altijd aangeraden om even bij de concurrenten te gaan kijken. Check even de top 10 of top 20 zoekresultaten in de zoekmotoren en surf eens rond op hun site. Fora, nieuwsgroepen of infosites zijn ook heel handig om opzoekingswerk te verrichten. Hou verder ook rekening met verkeerde spelling van woorden, enkelvoud, meervoud, misschien ook een andere taal ?

D

Bookie Buster

e beste manier om je keywords & keyword phrases te testen is een adwords campagne opstarten. Daar kan je heel snel een duidelijk en correct beeld krijgen over welke keywords de meeste bezoekers aantrekken.

Verder heb je natuurlijk nog talloze gratis & betalende tools die je hierbij kunnen helpen :

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

http://www.kwmap.com/

http://www.digitalpoint.com/tools/suggestion/

http://www.goodkeywords.com/products/gkw/#download

http://www.webmaster-toolkit.com/keyword-research-tool.shtml

http://www.seochat.com/seo-tools/keyword-suggestions-google

Als je na wat onderzoek de juiste keywords eruit hebt gezocht, ga dan je pagina's niet volduwen met enkel deze keywords. Hoe rekening met de keyword densiteit op je pagina en denk ook eens aan gerelateerde zoekwoorden & combinaties !

Bookie Buster
zp8497586rq
5 reacties op : De juiste keywords vinden voor je website.
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]» Title tag keyword densiteit1:10 am on januari 6, 2007

[…] Voor elke pagina die u maakt moet u vooraf beslissen welke de primaire zoekwoorden (zin) worden. Het is algemeen bekend dat U er beter 1 uitneemt en dan die pagina gaat optimaliseren voor die bepaalde zoekwoord combinatie. De vraag blijft dan natuurlijk welke de beste methode is om uw keywords (zoekwoorden) zo goed mogelijk in de title tag te integreren. Het antwoord daarop is niet zo evident en er is geen pasklare oplossing hiervoor daar de verschillende zoekmachines zowat elke eigen mening hierover hebben. […]

[2]Je website aanmelden bij Google1:24 am on januari 10, 2007

[…] De juiste keywords vinden voor je website. […]

[3]Links en de rel=”nofollow” tag12:22 pm on januari 24, 2007

[…] De juiste keywords vinden voor je website. […]

[4]Waar te beginnen bij het opstarten van je website ?12:41 pm on februari 18, 2007

[…] Er zijn verschillende plaatsen waar je data kan gaan opvragen ivm het verkeer dat bepaalde zoekwoorden/zinnen genereren. Enkele tools hiervoor werden reeds in een het artikel de juiste keywords vinden genoemd.. Niet alle tools geven cijfers weer (de tool van adwords en kw onder andere). Dus dat wordt al moeilijk..Je kan via deze tools misschien wel gerelateerde woorden of zinnen terug vinden maar als die maar 20 keer / maand worden opgezocht is het verloren tijd om daar je pagina voor te optimaliseren. Er zijn verschillende betalende tools die je meer accurate data geven. De meest bekende zijn Wordtracker en Keyworddiscovery. Met Keyworddiscovery kan je de Nl markt specificeren, met Wordtracker niet. […]

[5]Internet marketing –> Krijgt U het juiste publiek ?10:22 pm on april 3, 2007

[…] We hadden het al eerder over hoe je de juiste zoekwoorden vindt, en het gebruik van de Long Tails. Je kan gaan chekken of die woorden daadwerkelijk genoeg verkeer naar je site brengen maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat de bezoeker op zoek is naar datgene wat hij op je site te zien krijgt, laat staan dat die bezoeker tot aankopen zal overgaan. […]

Sorry, the comment form is closed at this time.