De SEO basis van je website

Geschreven door : februari 1, 2007 No reactie

Hoe je het ook draait of keert, alles heeft zijn fundamenten. En als die niet goed zijn dan zal je er nooit een flatgebouw kunnen optrekken zonder dat het als een pudding in elkaar zakt. Het kan misschien even stand houden maar vroeg of laat moet het er aan geloven als de basis niet goed is.

Maar wat is nu de basis ? Als je even ‘googled’ dan kom je zowat overal hetzelfde tegen :

Maar is dat echt de basis van een goede site en is het allemaal zo simpel ? Was het maar zo…Er zijn verschillende ‘levels’ van website seo maar laten we hier de pure basis bespreken.

De eerste level kan opgesplitst worden in een 5 tal punten. Pas als deze ok zijn kan je verder bouwen aan een volgende level.

 1. Goed opgebouwde urls
  Zorg ervoor dat je urls kunnen gespiderd worden ! Dat kan nogal eens problemen veroorzaken als je met een database aangedreven site werkt. Het best zorg je ervoor dat je enkel tekst in je pagina url hebt en geen tekens zoals ? = & ~ . Deze tekens kunnen nogal eens voorkomen in dynamische urls (database aangedreven dus). Het maakt nu niet zozeer uit of je met htm , html, php, asp , etc werkt. Zolang het maar een propere url is.
 2. Doodlopende pagina's
  Met doodlopende pagina's wil ik zeggen een pagina die kan worden gespiderd maar waar geen enkele uitgaande link is te vinden. Niet naar interne , noch naar externe pagina’s. Met andere woorden, de spider zit gevangen ! Maak dus dat er minstens 1 link (intern of extern) op elke pagina staat zodat de spider niet in een doodlopen straatje terecht komt.
 3. Geen 404 Foutmelding
  De 404 foutmelding kennen we allemaal denk ik. 404- Page not found. Een pagina die niet (meer) bestaat. Waar kan de spider heen als hij op zo een foutmelding botst ? Het is altijd handig om een eigen 404 pagina aan te maken met daarop een link naar je home pagina of iets dergelijks.
 4. Tekst
  Klinkt misschien heel logisch maar zorg ervoor dat je site geen lege body tags heeft. Zorg dus voor tekst op je site (en het liefst originele en geen copy-past van andere sites) en niet alleen voor foto’s, banners, etc. Als er geen tekst staat valt er ook weinig te spideren !
 5. Pagina Titel
  Zorg ervoor dat elke pagina voorzien is van een titel ! Ik kom maar al te vaak sites tegen die als titel “Untitled-1” , “home”, “new page” of iets dergelijks hebben. Daar hebben spiders geen boodschap aan. Zorg voor een relevante titel met betrekking tot de tekst die zich op je pagina bevindt.
google sniper review

Al deze factoren zorgen ervoor dat je site en je pagina’s veilig kunnen gespiderd worden door de zoekmachines. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je hoge rankings zal behalen met enkel deze punten maar je hebt een goede basis en spiders kunnen zonder problemen je site gaan crawlen.

zp8497586rq
No reactie op : De SEO basis van je website
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.