FreeIQ – De marktplaats voor ideeën

Geschreven door : maart 17, 2007 1 reactie

Waarschijnlijk klinkt deze naam totaal onbekend in de oren maar daar zou wel eens gauw verandering in kunnen komen. FreeIQ is de nieuwste creatie van het duo BRANDY. Of beter bekend als zijnde Brad Fallon en Andy Jenkins. Als je ze samen on stage ziet doen ze behoorlijk veel denken aan de dikke&dunne…Brad de serieuze en Andy de grappige. Het enigste verschil is dat de grappig hier iets dikker is dan de serieuze….

Wie zijn deze 2 kerels ?

Twee zeer (lees zéér) succesvolle internet ondernemers die sinds een paar jaar de handen in elkaar hebben geslagen en een fantastische samenwerking zijn begonnen. Beiden zijn (onder andere) actief in de online verkoop van fysieke producten en sinds enige tijd ook in de diensten&service wereld. Er valt heel veel te vertellen over dit opmerkelijk duo maar daar gebruik je beter google voor.

Stompernet

Het grootste project die ze tot nu toe lanceerden was ongetwijfeld Stompernet. Kort samengevat is het een universiteit voor het online ondernemen. Momenteel moeten er ergens een goede 10 docenten zijn die actief zijn in Stompernet en de omvang van deze universiteit neemt nog steeds toe.Er is geen onderwerp die er niet aan bod komt. Stompernet werd in oktober van vorig jaar gelanceerd en was voorbehouden aan de eerste 1000 inschrijvers. Na een 6 tal uur was de limit al bereikt. “So what” hoor ik je denken ? “Ze zijn heus niet de enigste die zo een leuke prestatie neer zetten” ! Ok dat kan zijn maar misschien toch een klein detail, de stompernet cursus kost 800$/maand ,een jaar lang. Volgens mij kan je dit best wel een “succes” noemen…

wasmachines vergelijken

De marktplaats voor ideeën

Daarom dat ik geloof dat FreeIQ ook wel eens een voltreffer zou kunnen zijn. FreeIQ is een ‘marktplaats voor (nieuwe) ideeën en je kan deze eigenlijk het best gaan zien als een versmelting van Google, Youtube en Clickbank voor Internet marketeers die hun producten willen voorstellen en verkopen natuurlijk….volledig gratis ! Ten minste nu nog, geen idee of dit zo in de toekomst zal blijven…

Momenteel draait FreeIQ nog steeds in de Beta versie.

Dit is een klein lijstje van wat FreeIQ te bieden heeft :

  • Gratis hosten van je content, video & audio, e-boeken, etc
  • Wanneer een bezoeker bij je video terecht komt via de zoekresultaten, komt hij automatisch op je salespage terecht waar hij (uiteraard) de video kan bekijken maar tegelijk ook kan lezen wie je bent, wat je doet, wat je verder nog hebt aan te bieden (al dan niet gratis) heb aan e-boeken, audio etc en waar de bezoeker ook kan inschrijven op je nieuwsbrief en zijn mening kan geven over de content die je weg geeft.
  • Op je ‘salespage’ zullen onder andere alle link te zien zijn met materiaal die je gratis aanbiedt. En natuurlijk ook de informatie die je wilt verkopen !
  • Er zijn ook BUY NOW knoppen voorzien zodat er gelijk kan worden aangekocht en er geen omweg moet worden gemaakt. Verkoop je een e-product , dan zal het ook gelijk worden geleverd na betaling.
  • Je kan gelijk aan listbuilding gaan doen. Geen squeeze pagina’s meer nodig waar de bezoeker door alle blablabla tekst moet worstelen.
  • Er is natuurlijk ook de ReviewRank. De feedback die bezoekers geven zal een grote rol spelen in het weergeven van de zoekresultaten. Wat er eigenlijk op neerkomt dat diegene met de beste score (en de beste content dus) bovenaan zal komen te staan.

FreeIQ zal dus de plaats worden voor de doe-het-zelf-website-makers . Maar tegelijk ook voor de mensen met de kennis die het willen doorgeven (of moet ik zeggen verkopen?)

In plaats van dit hier allemaal te lezen zou je beter eens tot daar lopen..haaaaaa…Je kan je hier ook gaan aanmelden om zelf een account aan te maken.

1 reactie op : FreeIQ – De marktplaats voor ideeën
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Stompernet , Internet marketing en SEO membership site12:47 am on mei 4, 2007

[…] Stompernet ontstond uit het brein van Andy Jenkins en Brad fallon maar daar had ik het eerder al in het kort over in het Free IQ topic. […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.