Goede website maken door dynamisch linken (1).

Geschreven door : juni 11, 2007 6 reacties

In het artikel dat we instuurden voor de blogkermis hadden we het over het verbeteren van onze rankings in de SERPS door de linkstructuur van onze site te gaan optimaliseren. Ik haalde toen heel even de term dynamisch linken aan en beloofde om daar in een volgend brouwsel verder op in te gaan.belofte maakt schuld ๐Ÿ™‚

Wat is dynamisch linken ?

Het doel van dynamisch linken bestaat er in om meer Page Rank binnen in je website (of net niet) te krijgen zodat je betere resultaten ziet in de SERPS en op die manier hou je die pagina’s ook uit de Toegevoegde zoekresultaten. Er zijn verschillende soorten van dynamisch linken, allemaal afhankelijk van waar je je PR wilt concentreren en voor welke pagina’s in je site je goede rankings wilt zien.

Laten we er hier 2 bespreken :

  1. Hoofd gericht
  2. Body gericht

Hoofd Gericht Linken

Zoals het woord laat vermoeden proberen we het hoofd van onze site, de homepagina dus alle aandacht te geven en doen we een poging om daar het meeste PR terecht te laten komen.
De kenmerken van een homepagina zijn:

  • De pagina die het hoogste ligt in onze site structuur
  • Slechts een paar zoekwoorden/termen op de pagina
  • Die zoekwoorden/termen zijn behoorlijk competitief
  • Structuur van de ganse site is gericht op deze enkele keywords

Het volgende voorbeeld laat zien hoe we dit gaan toepassen bij een site met 3 niveau’s :

We hebben hier nu 3 pagina’s getekend op niveau 2 en 6 op niveau 3 maar je kan dat natuurlijk gaan toepassen met zoveel pagina’s je wilt. Het gaat om het systeem dat erachter schuilgaat. Onthoud goed dat we het hier enkel hebben over de links die door de crawlers kunnen worden gevolgd. Dit is niet noodzakelijk de navigatie die een bezoeker ziet. We hebben het hier over linken achter de schermen. Deze manier van linken is handig als je een infoproduct verkoopt of slechts enkele producten maar is niet echt aan te raden voor online shops want daar zal je veel meer keywords hebben waar je goed voor wilt ranken en niet al je pijlen op je homepagina willen richten.

De body gerichte structuur zal voor de volgende keer zijn want het is bedtijd folks:-)

6 reacties op : Goede website maken door dynamisch linken (1).
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Sint9:03 am on juni 11, 2007

Jammer dat je niet direct het hele thema behandeld, ik ben benieuwd naar het vervolg.

Ik heb wat vraagtekens bij “Onthoud goed dat we het hier enkel hebben over de links die door de crawlers kunnen worden gevolgd. Dit is niet noodzakelijk de navigatie die een bezoeker ziet.”

Het hebben van een navigatie die “onzichtbaar” is voor zoekmachines gaat in tegen usabilitynormen en zoekmachine-ethiek. Voor ware onzichtbaarheid zul je al snel moeten grijpen naar technieken als JavaScript, waardoor je je site ook slecht toegankelijk wordt voor mensen met een aangepaste browser.

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar ik mag hopen dat je een iets minder dunne argumentatie voor ons hebt om ons er van te overtuigen dat we links moeten gebruiken die alleen zichtbaar zijn voor bepaalde soorten bezoekers.

[2]Dave9:27 am on juni 11, 2007

Ik dacht al dat er zo een reacties gingen komen maar was te moe om nog even door te gaan vannacht ๐Ÿ™‚

Ik heb het misschien een beetje verkeerd verwoord. Ik wilde zeggen dat de structuur die op de tekening staat niet de totale structuur van je site is. De eigenlijke structuur voor de bezoeker zal waarschijnlijk veel groter en uitgebreider zijn. Maar voor links die we hebben staan naar vb. privacy policy, verkoopsvoorwaarden, fotolinks,etc gaan we een rel=”nofollow” of in de slechtste gevallen Javascript of Flash gebruiken. Met de 2 laatste wordt er totaal niks meer gevolgd waar dat met de rel=”nofollow” niet het geval is maar het zal geen PR doorgeven.

Of de rel=”nofollow” een slechte zaak is voor je website zal nog wel aan bod komen. Ik heb alvast geen sluitend bewijs dat het wordt afgestraft. Iemand anders andere ervaringen ?

[3]Sint9:36 am on juni 11, 2007

Dat is een heel ander verhaal ja. Misschien de volgende keer een artikel dat niet af is even aan de kant leggen en later afmaken? ๐Ÿ˜‰

[4]Dave9:49 am on juni 11, 2007

…of iets duidelijker zijn….er schuilt blijkbaar geen goed schrijver in me ๐Ÿ™‚ of toch niet om 2am..

We zullen dat vandaag nog ergens gaan aanpassen als we de tijd vinden..

[5]Dynamisch Linken en Rel="nofollow"9:00 pm on juni 13, 2007

[…] Artikel Vorig Artikel–> Goede website maken door dynamisch linken (1). […]

[6]45 Linkbuilding Tips om je website te doen scoren in 2009 ! | Etail10:21 am on december 27, 2008

[…] gebruik van dynamisch linken en een goed gebruik van de rel=”nofollow” als je site groot genoeg […]

[7]Hoog Scoren in Google dankzij het SEO Wiel | E-Tail9:53 am on oktober 8, 2013

[…] uitgaande en binnenkomende links gaan vergroten. Je kan dan ook nog eens gebruik gaan maken van het dynamisch linken zodat je nog gerichter te werk kan gaan. Tot voor een tijdje was ook de rel=”nofollow” […]

[8]Marco4:15 pm on november 24, 2015

Her hair and eyelashes were coetlepmly wrong about half the time, at least in my opinion, but that long dress in the top pic and the light gown she’s wearing on the sheet music for the film are amazing. She had a great figure, but being busty wasn’t in back then so her fashions often tried to hide it. That’s why she has those enormous collars in Jimmy the Gent and the white fur stole/collar here in Fashions, to cover her bustline. Later in movies like Girl From 10th Ave and Marked Woman, designers finally figured out how to make her look glamorous, and she’s a real knockout.

[9]http://www.wisspurrs.com/1:40 am on mei 1, 2016

in an interview, make her more ‘attractive/sexy.’ And it does make me wonder what that says if all we ever see for heroines is one type of bodyshape and one shade of femininity.

[10]http://www.modestochirooffices.com/2:20 am on mei 1, 2016

I think next time someone asks me about which laptop they should choose I’ll send them you article.Though I wanted to know what do you think about a macbook air? I heard that they wanted to a 15″ which would be good having a really thin laptop with a wide screen plus it’s not heavy at all.Any opinion about this ?Tom

[11]http://www.gobet33.biz/8:52 pm on juli 5, 2016

I’m impressed. You’ve really raised the bar with that.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

๏ปฟ