Google adwords vs. Google Analytics en nog wat andere zaken

Geschreven door : oktober 17, 2007 1 reactie

Niet dat dit echt een zinnige post zal worden (of toch niet het eerste gedeelte..) maar het is eerder een vraagje aan….

debt settlement company

.
Sinds kort (of ik loop eeuwen achter) kan je nu ook in je adwords account stats zien over je campagnes,etc. Nu ben ik die stats over een bepaalde periode gaan vergelijken met de stats die je in Google analytics kan opvragen en er zit een opmerkelijk verschil op. Dit hier is een opname van de adwordsaccount :

adwordsclicks1.jpg

Hier kan je zien dat er in de periode van 1 september tot en met 17 oktober 2951 klikken waren. Nu even de Google Analytics resultaten erbij halen :

adwordsclicks01.jpg

Hier zien we slechts 2567 klikken voor diezelfde periode…Iemand een idee waar het verschil hem zit ?
.
Verder heb ik even niet veel te vertellen…teveel andere zaken die moeten gedaan worden (zoals een btw aangifte :D)..
.
Misschien nog 2 zaken die ik gisteren hoorde in een gesprek met een marketeer. Er werd een tijdje geleden een onderzoek gedaan naar het koopgedrag van surfers op het net en er werd hen gevraagd wat ze het allerbelangrijkste vinden bij het e-shoppen. Ik heb hier ooit geschreven over websites bouwen en hoe je je kunt onderscheiden van je concurrentie. Ik gaf daar aan dat je differentiëren door de laagste prijs één van de slechtse zaken was die je kon doen.
.
Uit dit onderzoek blijkt dat mensen de prijs niet het allerbelangrijkste vinden…dat stond pas op de 6e plaats. Op 2 stond de beschikbaarheid en leveringstermijn en op 1..TRUST. Als je je bezoekers kunt overhalen dat je een vertrouwbare bron/verkoper bent dan ben je al goed op weg om de sale binnen te halen
.
Verder hadden we het ook over het gebruik van tools. Tools om je site te analyseren, je competitie te 'bespioneren', je site te testen,etc..Een tool is een tool en het wordt pas 'rendabel' als je weet hoe je het kan gebruiken.
.
Om het met een voorbeeld te stellen :
.
…geef me cement en een paar bakstenen en ik 'bouw' wel een hondenhok maar geef diezelfde tools in de handen van een expert en hij bouwt er een kasteel mee…
.
Misschien nog een kleine tip:
Als je conversies op je e-commerce site tegenvallen of je denk dat er iets niet goed zit, volg een keer een paar mensen bij het bestellen & uitchekken..dat kan wonderen doen en het werkt 1000x beter dan welke tool dan ook. Gisteren heel toevallig zoiets gedaan op één van onze sites en gelijk een paar zaken gehoord waarvan we nooit hadden gedacht dat het kopers misschien wel in die mate kon storen dat ze het process vroegtijdig gingen verlaten. Meestal gaat het om heel kleine zaken waar we als ervaren internetgebruiker totaal over kijken…Een echte aanrader !!

zp8497586rq
1 reactie op : Google adwords vs. Google Analytics en nog wat andere zaken
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Codeboy12:25 am on oktober 18, 2007

Dat verschil tussen Adwords en Analytics is dat niet het “goede oude cookie verhaal”?

Analytics is volgens mij nooit exact, die cookies verpesten het een beetje. Ze zouden ook maar een maand geldig blijven, maar ik heb toch al flink langere periodes meegemaakt.

Als ik echte stats wil van Adwords ga ik ze altijd in Adwords halen.

Sorry, the comment form is closed at this time.