Google analytics…als je met aweber werkt.

Geschreven door : september 26, 2007 No reactie

Ik heb mezelf opgelegd om voor 1.00am naar bed te gaan dus het zal hier snel moeten gaan. Je zal al wel gemerkt hebben dat het weer iets rustiger is geworden met het posten (in tegenstelling tot de internetmarketing blog van codeboy die de zoekmachines bestookt met artikels 😀 ) maar dat is allemaal de schuld van de Internet marketing & seo conferentie van 2 weken geleden. Veel gezien, heel veel bijgeleerd en dus tijd om te sleutelen aan de sites en dus minder tijd voor mijn 'hobby' project….sorry…

Google Analytics leren gebruiken

Een tijdje geleden kon je op de blog van karel een goede tutorial vinden over hoe je een doel instelt in Google Analytics. Nu kan dat soms problemen met zich meebrengen als je aweber (of een dergelijk systeem gebruikt) om je leads te verzamelen. Daar werk je immers met een dubbele opt-in. Wat dus wil zeggen dat mensen zich inschrijven en vervolgens een mailtje ontvangen waar ze hun inschrijving moeten bevestigen.
;;;;;
Als bezoekers zich inschrijven krijgen ze een “bedank-pagina” te zien (een standaard pagina of eentje die je zelf aanmaakt) dus die kan je tracken maar de pagina waar de eigenlijke bevestiging komt te staan, is er eentje van aweber zelf en die kan je dus niet zelf aanmaken. Het probleem stelt zich dat er telkens een andere url wordt gebruikt. Dus die kan je niet instellen en bijgevolg zal je dus ook geen resultaten te zien krijgen in je Google Analytics panel.
<

h3>Voor alle problemen is er een oplossing

Je kan het probleem verhelpen door een stukje extra code in de form-tag te plaatsen. Als je de html code van je inschrijfformulier gaat bekijken zal je bovenaan iets in die aard hier vinden :
googleanalyticsdoel011.gif
Dit is dus de form tag en het enige wat je moet toevoegen is het rode stukje code :
googleanalyticsdoel02.gif
Je doel ga je dan als volgt gaan configureren :
googleanalyticsdoel.gif
Je Doel URL wordt dus de url die je in de form tag stopt en step 1 is de pagina die je bezoekers te zien krijgen als ze zich net hebben ingeschreven. Zorg er dus voor dat de url die je in de code stopt en diegene die je als doel URL hebt staan hetzelfde zijn.
;;;;;
Op die manier kan je toch je inschrijvingen gaan analyseren en weet je tenminste waar je mee bezig bent 😀
;;;;;
Shit, mijn deadline van 1.00am is al pleite…enifn..mocht het niet duidelijk zijn, laat het weten, dan shoot ik wel een video..

Zaterdag een record verbroken met 'hoe snel is je nieuwe website in google te vinden'….Zaterdag ochtend online geplaatst en zaterdagnamiddag al 'gecached' door MR. Google :D. Ze mogen dan wel traag zijn met het updaten van hun PR of links..dit kunnen ze in ieder geval als geen ander..

zp8497586rq
No reactie op : Google analytics…als je met aweber werkt.
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.