Google backlink tool – Extra functies

Geschreven door : maart 18, 2007 No reactie

Een ‘must to have’ voor iedereen die de prestaies van zijn/haar site een beetje wil volgen. Dankzij Firefox zijn er een hoop tools beschikbaar om een beter zicht te krijgen over hoe je site presteert. Teveel om eigenlijk te gaan opnoemen ..het zien van PR, backlinks, toegevoegde zoekresultaten,laatst gecached,opname in DMOZ, Wiki, je noemt het maar op.

Toevallig kwam ik vandaag een zeer handige tool tegen die werd gemaakt door Joost de Valk, een SEO Expert en website designer uit Nijmegen. Als je de webmastertools van google gebruikt dan moet je deze hier zeker hebben. Een tijd geleden maakte google het mogelijk om via de webmastertool je interne en externe links te gaan chekken. Op zich al een handig iets maar voor Joost was dit nog niet genoeg en hij schreef een greasemonkey script die een paar extra’s laten zien bij de links :

  • PR van de pagina die naar jouw pagina linkt
  • Of de link al dan niet werd gevonden
  • De anchor tekst waarmee wordt gelinkt
  • Of er al dan niet een ‘nofollow’ wordt gebruikt op die link

Om te installeren moet je eerst de Greasemonkey extensie downloaden. Eenmaal dat binnen is ga je naar de site van Joost en download je het script. Meer moet je niet doen dus je hoeft echt geen tech. te zijn om dit voor elkaar te krijgen.

No reactie op : Google backlink tool – Extra functies
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.