Gratis PR7 linkje

Geschreven door : december 12, 2007 8 reacties

“PR7 – Link Exchange” zag ik eerder deze week in mijn mailbox verschijnen. Een 'gratis' PR7 link in ruil voor een wederkerige link naar een andere site ? Hm…even snel de rode lamp afleggen die zopas begon te flikkeren Maar zijn we niet allemaal nieuwsgierig en een dergelijke mail lezen zal je in ieder geval geen schade toebrengen, integendeel, je kan er alleen maar van leren. Dus wat kregen we te lezen :

Hi,
.
I came across your website and was wondering if you would consider a link exchange with me. In return for just one link from you I am willing to place a link to your site on our PR7 site here: http://www.scienceonstage.net/top-hits.html (PR7) & I can put your link in the perfect category to match your site. We can manually set your link to make sure it always appears on that page and it will never drop off.
.
If this is of interest to you simply reply to this email and I will put your link live first. (Please send me your link details along with a short description of your site)
.
My date

Title: Search Engine Optimization Los Angeles

URL: http://www.doneseo.com/company/aboutus.html

Description: DONE! SEO Services is a leading Search Engine Optimization Company based in California, USA. Call us at 1-888-372-8335. Founded by Internet Entrepreneur Ben Padnos.
.
Please feel free to contact me if you have any questions.
.
Kind regards
.
This email is not spam. We are genuine SEO company seeking a reciprocal link exchange with you. However if you do not want to be contacted by us again please unsubscribe by replying to this email.
.
Is your website a hit? We can guarantee to get your site in the top 10 positions in Google for your chosen keywords! See our proven results on this page of our website: http://www.howtodoseo.com/customers.htm Over 4 pages full of top 10 results for as little as $200/�100

Het volgende wat je dan doet is de domein chekken..en inderdaad , er zit daar wat groen in het balkje die het cijfer 7 toont. Het volgende is de pr proberen te valideren en ook daar toont het een geldige PR7.
.
Volgende stap is even de gegevens van de domeinnaam chekken en oops wat zien we daar..de domein werd geregistreerd in oktober 2007 en dat slechts voor 1 jaar..even de geschiedenis van de site chekken en we zien dat de site voor het eerst werd ge�ndexeerd in 2004 als zijnde een 'wetenschap geori�nteerde site' en dat bleef zo tot maart van dit jaar. Dit is het laatste wat we kunnen zien.
.
Zoals je kan vermoeden, het zaakje stinkt behoorlijk..dat zijn personen/bedrijven die snel op zoek zijn naar backlinks, ze kopen een vervallen domeinnaam die ze dan ombouwen of redirecten om vervolgens mensen te gaan spammen met hun fantastich voorstel. En aangezien er meer dan 300 links op die pagina staan zijn er behoorlijk wat ingetuimeld. Komt daarbij dat een link op een dergelijke pagina weinig of geen waarde heeft, en wil je werkelijk tussen gok/viagra/etc sites staan ? Ik dacht het niet.
.
Het aanmelden van je site kostte je trouwens 20 dollar met een wederkerige link Ze bouwen op die manier niet alleen backlinks op voor hun mainsite (een 'seo firma' dan nog wel !) maar ze verdienen er nog een aardige stuiver aan ook. Natuurlijk weten ze ook dat die pagina bij een volgende update naar 0 zal terugvallen.
.
Ik volgde de zaak een beetje op en ik zie dat MR. Google vandaag al heeft ingegrepen want het PR balkje is grijs. Dat is snel 😀
UPDATE : Het lijkt er op dat de PR nu (16.06h) weer een 7 vertoont….
Het toont wel nog een PR7 als je de PR probeert te valideren :

pr7.jpg
.
Dus folks als je op zoek gaat naar links, wees extra voorzichtig want dit is geen alleenstaand geval. Er wordt veel gesjoemeld met de PR balk ! Doe de nodig research !!!

zp8497586rq
8 reacties op : Gratis PR7 linkje
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin8:23 pm on december 21, 2007

Hetzelde met het alom aangeprezen http://tagspace.com geven een pagerank 6 aan op de pagina maar zijn gezakt naar 3..hebben betalende zowel als gratis links..

[2]Bart12:10 am on januari 17, 2008

Waarschijnlijk heeft een link op die desbetreffende PR7 weinig waarde.

[3]floris1:25 am on februari 18, 2008

Volgens mij zijn dit sites die om de maand hun PR verhuizen. Ze houden 1 site hoog, daar trekken ze traffic naartoe. Doen kun ding dankzij hoge PR en dan verhuizen de de inkomende links naar de volgende te promoten site.

[4]Remco9:48 am on februari 19, 2008

Ja ik ben het helemaal met jullie eens. Vaak zijn het vervallen domeinnamen en is de relevantie ver te zoeken.

[5]Bob9:21 pm on maart 5, 2008

Allemaal heel erg duidelijk en zeer behulpzaam!
Wat het overigens niet minder moeilijk maakt om een stapje hoger te komen.

[6]Peter5:17 pm on maart 23, 2008

Toevallig via het googlen op deze pagina terechtgekomen. Leuk om te weten is dat ik bijna nooit tijdens het googlen op een website strand die ik al ken, maar dit keer toch gebeurd 😛 maar dit artikel interesseert me niet echt veel na het lezen, maar de titel was wel goed genoeg om erop te klikken. Hoewel ik heb nog 1 opmerking naar aanleiding van de comment van remco

Ik citeer: de relevantie is ver te zoeken. Maar stel dat je een PR7 linkje kunt verkrijgen, ook al is de relevantie ver te zoeken, het doet niet zeer om hem te kopen of te krijgen, ik bedoel het is beter dan een linkje op een seo website terwijl je website gaat over verzekeringen, toch? En uit ervaring kan ik zeggen dat bijna al mijn links onrelevant zijn, maar toch rank ik hoog? Komt dat ook bij jullie voor?

[7]Dave6:44 pm on maart 23, 2008

Met de vele veranderingen die Google de laatste tijd doorvoert zal ik niet zeggen dat een dergelijke link je (nu) kwaad zal doen maar toch maar voorzichtig wezen dat ze het niet als een payed link gaan zien…een hoge PR link van een onrelevante site waar trouwens een massa uitgaande links opstaan, ik zou het in ieder geval niet meer doen.

De link in kwestie is nu al terug gevallen naar een PR4 en de kans is groot dat die nog gaat zakken..

[8]Ricardo12:02 am on november 15, 2009

Als je b.v. nou een link op hyves plaats krijg je dan ook een gratis pr9 link erbij ?
Of werkt hyves niet zo ?

[9]Marc9:04 am on juni 27, 2011

PageRank is natuurlijk ook niet alles, relevantie is veel belangrijker

[10]plumber shop london-plumber-london.biz5:44 am on september 28, 2012

Plumber london provide plumbers in central & east west north south london uk. 24 hour domestic & commercial emergency plumbing engineers services. Online call us anytime anywhere & get best plumbing & boilers fittings contractors service london.

[11]plumbers south west london-plumber-london.info6:57 am on september 28, 2012

Plumber london domestic and commercial plumbing fittings contractors companies leading in central london uk. We provide 24 hours

emergency plumbers in london east west north south same day solution.

[12]south london blocked drains-blocked-drains-london.biz5:28 am on september 29, 2012

Blocked drains london provide central & west east north south unblocking cleaning drain lining garden kitchen bathroom and toilets specialist. call us repair drainage unblock solutions ervice london uk.

Sorry, the comment form is closed at this time.