Gratis PR7 linkje
december 12, 2007 8 reacties“PR7 – Link Exchange” zag ik eerder deze week in mijn mailbox verschijnen. Een ‘gratis’ PR7 link in ruil voor een wederkerige link naar een andere site ? Hm…even snel de rode lamp afleggen die zopas begon te flikkeren Maar zijn we niet allemaal nieuwsgierig en een dergelijke mail lezen zal je in ieder geval geen schade toebrengen, integendeel, je kan er alleen maar van leren. Dus wat kregen we te lezen :
Hi,
.
I came across your website and was wondering if you would consider a link exchange with me. In return for just one link from you I am willing to place a link to your site on our PR7 site here: http://www.scienceonstage.net/top-hits.html (PR7) & I can put your link in the perfect category to match your site. We can manually set your link to make sure it always appears on that page and it will never drop off.
.
If this is of interest to you simply reply to this email and I will put your link live first. (Please send me your link details along with a short description of your site)
.
My dateTitle: Search Engine Optimization Los Angeles
URL: http://www.doneseo.com/company/aboutus.html
Description: DONE! SEO Services is a leading Search Engine Optimization Company based in California, USA. Call us at 1-888-372-8335. Founded by Internet Entrepreneur Ben Padnos.
.
Please feel free to contact me if you have any questions.
.
Kind regards
.
This email is not spam. We are genuine SEO company seeking a reciprocal link exchange with you. However if you do not want to be contacted by us again please unsubscribe by replying to this email.
.
Is your website a hit? We can guarantee to get your site in the top 10 positions in Google for your chosen keywords! See our proven results on this page of our website: http://www.howtodoseo.com/customers.htm Over 4 pages full of top 10 results for as little as $200/£100
Het volgende wat je dan doet is de domein chekken..en inderdaad , er zit daar wat groen in het balkje die het cijfer 7 toont. Het volgende is de pr proberen te valideren en ook daar toont het een geldige PR7.
.
Volgende stap is even de gegevens van de domeinnaam chekken en oops wat zien we daar..de domein werd geregistreerd in oktober 2007 en dat slechts voor 1 jaar..even de geschiedenis van de site chekken en we zien dat de site voor het eerst werd geïndexeerd in 2004 als zijnde een ‘wetenschap georiënteerde site’ en dat bleef zo tot maart van dit jaar. Dit is het laatste wat we kunnen zien.
.
Zoals je kan vermoeden, het zaakje stinkt behoorlijk..dat zijn personen/bedrijven die snel op zoek zijn naar backlinks, ze kopen een vervallen domeinnaam die ze dan ombouwen of redirecten om vervolgens mensen te gaan spammen met hun fantastich voorstel. En aangezien er meer dan 300 links op die pagina staan zijn er behoorlijk wat ingetuimeld. Komt daarbij dat een link op een dergelijke pagina weinig of geen waarde heeft, en wil je werkelijk tussen gok/viagra/etc sites staan ? Ik dacht het niet.
.
Het aanmelden van je site kostte je trouwens 20 dollar met een wederkerige link Ze bouwen op die manier niet alleen backlinks op voor hun mainsite (een ‘seo firma’ dan nog wel !) maar ze verdienen er nog een aardige stuiver aan ook. Natuurlijk weten ze ook dat die pagina bij een volgende update naar 0 zal terugvallen.
.
Ik volgde de zaak een beetje op en ik zie dat MR. Google vandaag al heeft ingegrepen want het PR balkje is grijs. Dat is snel ![]()
UPDATE : Het lijkt er op dat de PR nu (16.06h) weer een 7 vertoont….
Het toont wel nog een PR7 als je de PR probeert te valideren :

.
Dus folks als je op zoek gaat naar links, wees extra voorzichtig want dit is geen alleenstaand geval. Er wordt veel gesjoemeld met de PR balk ! Doe de nodig research !!!
Als je nieuw bent hier, dan wil je misschien wel inschrijven op onze RSS feed. Zo wordt je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe artikels !
Hetzelde met het alom aangeprezen http://tagspace.com geven een pagerank 6 aan op de pagina maar zijn gezakt naar 3..hebben betalende zowel als gratis links..