Waarom gratis niet gratis is…

Geschreven door : oktober 28, 2008 17 reacties

De laatste tijd is er niet echt meer veel ‘zinvols’ uitgekomen dus laten we nog maar eens een poging doen 😮 Het is nogal ‘druk’ hier om het even zachtjes uit te drukken maar van dat syndroom heeft iedere internet marketeer blijkbaar wel last. Zo moet ik in de komende 2 weken 3 nieuwe websites de ether in sturen (gelukkig kan ik een deel daarvan outsourcen). ULTRA BOOST

Laten we zeggen dat 1/3 van het werk al is gedaan en er behoorlijk wat overuren zullen nodig zijn om de deadline te halen en die is er geloof me..haaaa.. Nike Free 5.0 enfants

Een kleine voorhistorie..

Een van die projecten is het herbouwen van een e-commerce biz. Eigenlijk de grootste pain in the @#””& op het ogenblik. Lange tijd proberen uit te stellen maar als iets je teveel geld naar je goesting gaat kosten, dan loopt de emmer plotseling over en begin je er gewoon aan.Eigenlijk een heel leuk verhaal maar te lang om hier uit de doeken te doen maar toch even in het kort….De site was 1 van mijn eerste projecten in mijn ‘jonge internet jaren’ en het was mijn eerste ‘seo vriendelijke’ site die ik via een professioneel bedrijf had aangekocht…huren is een beter woord hier. Er was dus een jaarlijks fee van enkele duizenden euri om de seo vriendelijke shop te laten draaien. nike blazer pas cher Na het 1e jaar zag ik algauw de beperkingen van het systeem en het feit dat de ROI waarschijnlijk nooit datgene zou worden wat het zou moeten worden (verlieslatend met andere woorden) dat ik de zaak ging annuleren. Het bedrijf in kwestie deed me een voorstel en de prijs voor dezelfde site werd plotseling 1/10 van datgene wat ik voorheen betaalde, het enige verschil zat er zich in dat de site ‘seo onvriendelijk’ werd gemaakt. Daar het meeste van het seo werk off page gebeurd zag ik er niet gelijk kwaad in…tot ik op een dag in de broncode zat te kijken en dit hier zag staan:

<meta name=”ROBOTS” content=”NOINDEX,NOFOLLOW“>

Dat was dus blijkbaar het ‘seo onvriendelijk maken’ van de site. New Balance 515 homme Van de 200 pagina’s die de site anderhalf jaar geleden telde staan er nu nog 0 in Google’s index..de site is dus zo dood als een pier…vermoord…:o Daar ik echter te weinig tijd had om de site te hermaken liet ik het maar verder bollen en had ik het voornamelijk van bestaande/terugkerende klanten. New Balance 446 homme Dominique Easley De firma had echter nog een ander addertje onder het gras klaar liggen…de hosting…Op jaarbasis rekenden ze me ergens een kleine 800euro aan..holy cow ! Volgens mij staan die servers in een gouden kooi of zo…En dat was dus de druppel… Asics Gel Lyte 5 Femme Rose nike free run 5.0 damskie

“Gratis oplossingen”

Nu weet ik dat er veel mensen zijn , vooral die groep die zich net op de e-biz gooit, die liefst niet teveel $$$ investeren in hun nieuwe project. Mede door het feit dat ze nooit enige vorm van onderzoek hebben gedaan om zo te weten of hun project een kans van slagen heeft, maar dat even terzijde. Canada Goose Montebello Parka Canotte Selección de USA Diegenen die voor een e-commerce kiezen en dus een webwinkel willen opstarten, hebben het niet zo op de (maandelijks/jaarlijks) betalende oplossingen die er op de markt zijn en opteren eerder voor een ‘gratis’ oplossing die dan in de richting van een open source project gaat ala oscommerce, Joomla, Zencart,Magento… Vroeger ook voldoende geëxperimenteerd met enkele van die zaken en je hoort me niet zeggen dat ze niet goed zijn ! Maar….. Om een winkel perfect naar je hand en eigen goesting te zetten zal er verdomd wat studie aan vooraf gaan (indien je een nerd bent zoals ondergetekende ) om er enigszins een bevredigend resultaat uit te halen. Ja, er zijn honderden/duizenden templates en plugins van gratis tot betalend die het werk iets makkelijker maken en er echt een goede site van kunnen maken maar het is gewoon niet meer gratis op die manier ! Komt erbij dat de meeste van die templates een ‘look’ hebben die je er zo uithaalt en het iets is waarmee je je. air max 1 femme En welke plugins heb je nu echt nodig..kies maar eens uit de paar duizend die er beschikbaar zijn. Nike Air Max 2017 Homme Rod Carew Jersey En wat als het systeem vastloopt, je een error krijgt of de site gewoon plat gaat ? Er is niemand waar je bij kan gaan aankloppen om even uit je dak te gaan en te schreeuwen dat ze de boel maar eens snel weer in orde kunnen brengen of dat je anders wel eens #@&}.. Als je een e-commerce zaak hebt , dan heb je gewoon geen tijd..CORRECTIE, het is je taak niet om je met dergelijke zaken te gaan bezig houden. nike air max 1 ultra moire femme Als er iets scheelt, dan moet je een contactpunt hebben waar je kan aanbellen en die de problemen voor je gaat oplossen. Nike Roshe Run Femme Nike Air Presto Natuurlijk moet je ook met de betalende oplossingen tijd investeren om de zaak onder de knie te krijgen maar je hebt goede support waar je altijd kan op rekenen..jaja, de open source dingen hebben fora etc maar krijg daar maar eens snel een goed antwoord die je probleem oplost…I’ve been there… Als je voor een betrouwbare (betalende dus) oplossing kiest, dan hoef je je ook niet bezig te houden met de verdere ontwikkeling/uitbouwen van het systeem. Adidas Zx 700 Femme Noir Want het internet veranderd zo snel (vooral met het Web2.0 gedoe) dat het niet meer bij te houden is. Alles wordt automatisch voor je gedaan zonder dat je er ook maar een minuut tijd aan verspeelt en je je dus kan bezighouden met de zaken waarmee je wel $$ binnen haalt.

17 reacties op : Waarom gratis niet gratis is…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin7:48 am on mei 29, 2008

..en wordpress dan.. 🙂
Het vakgebied is idd te breed om alles te beheersen, designen, xhtml/css, seo, scripting, ecommerce, usability teveel om voor alles een zekere expertise op te bouwen.
Er zijn veel personen die, niet alleen voor ecommerce, opteren voor standaard ( gratis ) open source oplossingen om naderhand te merken dat het niet voldoet aan de verwachtingen of moeilijk aanpasbaar is aan persoonlijke behoeften.
Er speelt weinig vrije markteconomie in het besloten wereldje van webdevelopers zodat exhiburante tarieven schering en inslag zijn.
Maar toch voor projecten die een degelijk vast inkomen voorzien kan je beter een betrouwbare vaste partner voorzien, ook al kost die iets meer dan een hobby scripter of een open source project.
Ik weet als ( zakgeld ) designer dat je met een éénmalige verkoopsprijs ( net als scripters,hosters,seo’ers enz. )nooit een fatsoenlijk inkomen gaat hebben. Jammer genoeg zijn er bedrijven die hun klanten als junkies behandelen…

[2]Nico8:49 am on mei 29, 2008

Via seopage kwam ik hier lezen, de titel greep me..
Beetje raar verhaal vindt ik het, geen idee wat je zelf verdient maar als je 20.000 per maand pakt lijkt me een investering van 10.000 op jaarbasis niet veel en daarbij vraag ik me af wat er in vredesnaam aan een shop nog voor 10.000 te versoijkeren valt het volgende jaar.

Persoonlijk zou ik altijd kiezen voor het laten bouwen van een eigen op maat gemaakte shop, er zijn zat goede scripters die contacten hebben met ccs-ers/designers zodat het contact maar via 1 persoon hoeft te lopen.

[3]Dave9:10 am on mei 29, 2008

@ Edwin..worpress is inderdaad één van de betere/makkelijkere open sources maar hun e-commerce module trekt op geen…

@ Nico..het belang van een goede titel is bij deze bewezen dus 😮 Misschien niet duidelijk genoeg geweest maar het ging om een omzet van 20.000. Volledig mee akkoord dat 10.000 op jaarbasis op zich best meevalt maar ik wou maar even aantonen dat open source per definitie niet gratis is en een ‘betalende’ oplossing soms goedkoper uitkomt aan het einde vd rit.

[4]Dave9:40 am on mei 29, 2008

Over open soruce gesproken, ik wist trouwens niet dat de ‘grondlegger’ van Drupal een Belg was -> Dries Buytaert

[5]edwin10:46 am on mei 29, 2008

10.000 op jaarbasis valt best mee ? ik vindt dat ook nogal prijzig voor onderhoudswerken

[6]Michael4:46 pm on mei 29, 2008

Ik denk dat Dave bedoelde dat 10.000 “omzet” best wel meevalt. Ik kan mis zijn natuurlijk..

[7]Michael4:52 pm on mei 29, 2008

Dave, met welke webshopsysteem werk je misschien momenteel?

[8]Dave5:32 pm on mei 29, 2008

Wil zeggen 10.000 kosten op een omzet van 240.000/jaar…En het is niet alleen voor ‘onderhoudswerken’ maar vooral veel testwerk ivm conversies verbeteren..

Momenteel werk ik met deze 2 hier :
http://www.1automationwiz.com/
http://www.searchfit.us.com/

[9]tho3:45 pm on mei 30, 2008

Dave, interessant wat je allemaal zegt. Correct me if i’m wrong maar ik ging ervan uit dat als je met een dergelijk 3d party pakket werkt je juist meer in een keurslijf zit -en dus de hele mikmak minder naar je hand kan zetten- dan wanneer je met open source werkt -en dus zonder probleem kan beginnen foefelen in de source code-… Of hebben jouw pakketten dan zo’n bewegingsvrijheid?

[10]Dave4:44 pm on mei 30, 2008

Met die pakketen en dan vooral searchfit dan beheer ik elk object op de pagina. Van navigatie tot foto, buy now knop..kortom alles. En dat heb je vooral nodig als je wilt gaan testen met de kleinste zaken op een pagina.

En moeilijk ? hangt ervan af..ik ben een “doe het zelver dreamweaver guy” dus als je daar een beetje mee overweg kan dan is het totaal geen probleem om de site precies zo te maken zoals je wilt..

[11]Edwin1:14 am on juni 1, 2008

Sorry Dave, maar vind het dit keer een beetje een onsamenhangend artikel. Misschien is het een goede tip om volgende keer wat meer 2thepoint te schrijven of ligt het aan mij?

[12]Dave8:38 am on juni 1, 2008

Het ligt altijd aan een ander 😮

Als een kunstenaar iets ‘raar en onsamenhangend’ maakt is het kunst en als ik dat doe is het …nu stel je me teleur 😮

[13]Michael8:22 pm on juni 1, 2008

Ik vind dit zeker een interessant artikel. Het vertelt wat meer over Dave’s persoonlijke ervaringen en is leuk om te lezen.

Het moeten ten slotte niet altijd artikelen te zijn om onze internetkennis bij te schaven.
Integendeel zelfs!!

Voor mij nog zo’n artikelen…

[14]Dave9:20 pm on juni 1, 2008

Voor de ene goed voor de andere slecht…smaken verschillen, niks verkeerd mee…

[15]Peter5:23 pm on juni 2, 2008

Niet alles is interessant om geld mee te verdienen. Ik bedoel, als je ergens geld mee verdient, maar dat niet leuk vind en daardoor veel stresst ofzo, dan hoeft het voor mij ook niet. Maar je geld verdienen met iets wat je leuk vind, (bijv stel je houdt van voetbal en je begint een voetbalshop) dan ben je ergens mee bezig wat je én leuk vindt én geld mee verdient. Naar mijn idee: de ideale baan!

[16]Johannes6:52 pm on juni 3, 2008

Goede post! Bij het starten van een webwinkel is het erg belangrijk goed te kijken naar hoe je, je budget besteed en waar je de prioriteiten legt. Uit ervaring weet ik dat er veel mensen opzoek zijn naar het starten van een gratis webwinkel om eerst eens goed te kijken hoe alles precies werkt en of het product aanslaat. Ik ben daarom ook een gratis webwinkel blog gestart om een goed beeld te krijgen van de aanbieders van gratis software. Goed om eens naar te kijken en om mee te beginnen, maar op de langer termijn dien je toch naar betaalde oplossingen / maat oplossingen te kijken.

[17]Video gebruiken voor e commerce websites interessant ? | Etail12:02 am on augustus 13, 2008

[…] hier in de lage landen nog moet ‘boomen’ dus…en het wordt in ieder geval geen gratis webwinkel […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.