Het belang van Email adressen…

Geschreven door : april 5, 2007 No reactie

Veel online shops die fysieke producten verkopen vergeten veelal het belang van email adressen verzamelen . Ok je vindt meestal wel ergens (meestal heel onopvallend) een invulformulier voor een nieuwsbrief of zo maar verder wordt er weinig moeite gedaan om bezoekers aan te sporen .

Behoor je ook tot die groep dan laat je veel geld liggen !

Mensen die hun email achterlaten zijn mensen die interesse hebben (op dat moment toch) in wat je hebt aan te bieden en zijn een groep die je telkens opnieuw kan aanschrijven ! Ik zag er vroeger ook niet echt het nut van in en verzamelde er maar op los. Regelmatig stuurde ik een mailing rond maar meestal bracht die niet meer op dan een paar honderd euro (wat natuurlijk altijd aardig is meegenomen ! ).

Een paar weken gelden stuurde ik een mailing met de mededeling dat dit de laatste was die ze zouden ontvangen en dat ze opnieuw moesten inschrijven. Ik had verschillende groepen aangemaakt om zo nog meer specifiek te werk te gaan. Van de 4000 mails die de deur zijn uitgegaan heb ik er amper 250 overgehouden. Dat wil dus zeggen dat alle anderen ooit wel eens hadden ingeschreven voor de nieuwsbrief maar er verder geen interesse meer was voor onze producten. In sommige gevallen werden we soms aangeklaagd voor spamming en dat is iets wat je ten allen tijde wil vermijden want wij begonnen al last te krijgen met onze hosting provider !

Een kleine teleurstelling natuurlijk�Een paar dagen later stuur ik een mailing rond naar die 250 mensen met een paar aanbiedingen. De verwachtingen waren niet echt hoog moet ik zeggen maar tot mijn grote verbazing stelde ik vast dat we na 3 dagen al voor 1200 euro hadden verkocht. Blijbaar was het toch geen verkeerde zet om te laten her-inschrijven en zeer doelgericht te werk te gaan.

No reactie op : Het belang van Email adressen…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.