Hobby of Pro, wat maakt het verschil ?

Geschreven door : augustus 21, 2007 3 reacties

Twee personen lezen een boek over hoe geld te verdienen op het net en starten op hetzelfde moment een identieke biz. Na 1 jaar verdient Mr A gemiddeld 1000 euro/maand waar Mr B een omzet haalt van 5000 euro/maand. Je komt het voortdurend tegen..En ik spreek uit ondervinding. Eind jaren 90 wist ik zelfs niet wat email of internet was. In 2003 maakt ik met frontpage mijn eerste website en werd een “hobby” internet ondernemer. Al doende leert men … de hobby liep uit de hand en werd in 2005 een fulltime job…
;;;;;
Als ik achter me kijk, dan zie ik mensen die op hetzelfde moment zijn begonnen nog steeds verder “hobby-en” met hun site, terwijl ik er zeker van ben dat ze evengoed op dezelfde boot als mezelf hadden kunnen springen.
;;;;;

McDonalds

Een leuk voorbeeldje..McDonalds…In 1937 openen Dick en Mac McDonald hun eerste hamburgertent in Californië. In 1940 werd het eerste McDonalds restaurant geopend en tegen 1953 hadden ze reeds 4 restaurants. Een man , Ray Crock genaamd was een ‘milkshake-mixer’(of hoe noem je die dingen) verkoper en was onder de indruk van de capaciteit die de 2 broers draaiden in hun restaurants. Als franchisenemer opende hij in 1954 het eerste McDonalds restaurant buiten de thuisbasis van de 2 broers. Hij werd zo succesvol dat hij de broers McDonalds in 1961 uitkocht. Een paar leuke uitspraken van hem :

  • “If you're not a risk taker, you should get the hell out of business.”
  • “If you work just for money, you&#0

    39;ll never make it, but if you love what you're doing and you always put the customer first, success will be yours.”

  • “If you've got time to lean, you've got time to clean.”;;;;;

Ik geloof sterk dat er voor alles een markt is op het net, het is alleen de manier waarop je het aanpakt & inpakt.
;;;;;

Wat is je tijd waard ?

Vroeger nooit bij stilgestaan maar wat is je tijd waard ? Hoe kan je goals maken als je niet weet wat je concreet moet doen om die te bereiken ? Ja natuurlijk, ik wil ook wel 100.000 omzet/maand behalen maar wat moet ik daar precies voor doen en is het haalbaar? Enkel een plan kan je zo ver brengen.
;;;;;
Het is altijd leuk om eens te chekken wat je werkelijke productieve tijd is per dag. Als je 10h per dag werkt, dan zou het me verbazen dat als je meer dan 5-6 uurtjes echt productief bent. Wat wil zeggen, bezig zijn met activiteiten die je een grotere omzet kunnen brengen. Ik zie het bij mezelf hoe snel ik van mijn spoor raak..Even je mailbox chekken, blogs lezen, ebooks lezen, klanten die je opbellen, probleempjes oplossen, je msn of skype die aanligt en Jantje of Pietje die even iets snel moet zeggen, de hond die buiten moet, even snel naar het WC, of een artikel schrijven zoals nu 🙂 etc…
;;;;;
Om te weten wat je moet doen ga je eerst berekenen wat je tijd waard is. Om een voorbeeld te nemen gaan we eens zien wat je moet doen om je biz van 1000 naar 5000/maand te brengen..in een volgende post 🙂

zp8497586rq
3 reacties op : Hobby of Pro, wat maakt het verschil ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Mitchel6:41 am on augustus 22, 2007

Nou ik ben erg benieuwd! En ik herken je stukje precies. Zelf heb ik ook een aantal webshops en een paar ervan beginnen nu echt goed te draaien. Ben ongeveer een goed jaar geleden begonnen.

Ik ben als volgt begonnen:
Je steekt er een hoop tijd in, en de eerste maanden haal je er niks uit. De omzet die je haalt stop je in nieuwe voorraad, en zo bouw je het langzaam uit. Nu heb ik een mooie voorraad die ik geheel zelf gefinacieerd heb en kan het eigenlijk echt beginnen.
Met een geldinjectie kun je natuurlijk eerder uitbouwen, maar ik denk juist dat de toewijding en het “zien groeien” van je biz het leuk en uitdagend houdt. Dit bepaald mede het succes van je shop! Ik ben 3 maanden geleden ook gestopt met mijn job omdat er meer kansen liggen voor mijn online ondernemingen en heb er nog geen minuut spijt van.

[2]Sint8:55 am on augustus 22, 2007

Het is inderdaad zo dat je nooit al je werktijd effectief kunt besteden.

Je zou het checken van je mail en het volgen van blogs en forums als afleiding zien, maar ik denk dat dat niet juist is. Er zijn zo veel internetbedrijven die zich vooral richten op het verkopen en ontwikkelen van producten vanuit hun eigen visie. Je ziet daarbij dat ze zich minder goed aanpassen aan ontwikkelingen in de markt en bij technische hordes vaak voor oplossingen kiezen waar veel nadelen aan kleven die ze vanuit hun perspectief minder snel zien. Daarbij is het volgen van weblogs en het bieden van hulp aan anderen een uitstekende manier om te netwerken en dus tegelijk zowel je kennis op niveau te houden én opdrachten binnen te halen.

Misschien besteed ik van mijn 8-urige werkdag maar 5 uur effectief aan het bouwen en promoten van producten die geld opbrengen. Maar juist doordat ik me ook met andere dingen bezighoud, zijn de uren die ik productief ben meer waard!

[3]Dave9:06 am on augustus 22, 2007

Volledig mee akkoord dat omgaan met klanten en het up to date houden van je kennis, etc echt noodzakelijk is om een duurzame biz op te bouwen. Dus in zeker zin zal dat zeker invloed hebben op je ‘productieve’ uren. Maar het lezen en kennis vergaren op zich zijn geen productieve uren, dat worden ze pas als je er daadwerkelijk iets mee gaat doen.

Hoeveel e-boeken, software,etc kopen we niet in een bui van ‘extase’..Eenmaal we die hebben dan doen we er in 70% van de gevallen niks mee. Als ik me nu laat verleiden door een marketeer die zijn product/dienst zo goed weet verkopen, dan bookmark ik zijn link en pas wanneer ik tijd heb om daar daadwerkelijk iets mee te gaan doen zal ik op de buy now button gaan duwen 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.