Hoe belangrijk zijn META tags ?

Geschreven door : januari 2, 2007 2 reacties

Hoe verkrijg ik een goede ranking in de zoekmachines ? Gewoon een paar Meta Tags toevoegen of aanpassen en Up You go ! Helaas maar Meta tags zijn geen magische elementen !

Wat zijn Meta Tags en hoe belangerijk zijn ze ?
Meta tags geven extra informatie over een webpagina maar zijn ‘onzichtbaar ‘ voor de bezoeker. Deze Tags zijn enkel bedoeld om zoekrobots en browsers extra info over een html pagina te verschaffen . Ze beschrijven bijvoorbeeld de eigenschappen van een document zoals de auteur, de inhoud, het copyright, de titel van een pagina, etc. Sommige Meta tags zijn belangerijk maar niet in die mate dat ze verantwoordelijk kunnen zijn voor een hoge ranking.

Optimaliseer enkel je Meta tags en je zal nooit een hoge ranking verkrijgen bij zoekmachines. Ze zijn een schakel van de ketting , niet de ketting zelf ! Soorten Meta Tags Er zijn heel wat verschillende soorte Meta Tags maar slechts enkele kunnen bijdragen tot een betere ranking van een pagina. Hier onder worden de belangerijkste beschreven.

  • Title Tag. De Title tag is de titel van Uw pagina en kan bovenaan in de blauwe balk van je browser worden terug gevonden. Vergelijk het een beetje met een krantenkop. Het is kort & bondig en je weet gelijk waarover het artikel gaat. De title tag bevat best tussen de 50-80 karakters. Plaats je belangerijkste trefwoorden of trefwoord combinaties in je titel. Dus heel belangerijk is om uit te zoeken welke trefwoorden of trefwoord combinaties worden gebruikt door potentiële bezoekers . Deze tag wordt ook getoond als bezoekers je site of pagina bij hun Favorieten gaan toevoegen . De Title tag is zonder meer de belangerijkste Tag voor zoekmachines. De text die hier in voorkomt zal bepalend zijn voor je ranking & opnamein de zoekresultaten.
  • Meta Description tag. De description (of ‘Beschrijving’ in het Nederlands) tag gebruik je om een korte samenvatting van je pagina weer te geven. Probeer het niet te lang te maken en gebruik ergens tussen de 150-200 karakters (best rond de 150). Het is natuurlijk vanzelfspekend dat je de main keywords / trefwoorden (die in je title tag staan) laat terugkeren in de description tag. Om niet als spam te worden aanzien is het aan te raden om je keywords niet meer dan 3-5 keer te herhalen in je beschrijving.
  • Meta keyword tag. Deze tag laat U toe om je keywords toe te voegen die relevant zijn aan de inhoud van die pagina. Door het veelvuldig misbruiken van deze tag in het verleden heeft deze tag zo goed als alle waarde verloren en er zijn weinig spiders die er nog rekening mee houden. Je wordt er niet afgestraft als je deze wel gebruikt maar persoonlijk voeg ik ze niet meer toe.

De onderstaande print screen laat zien hoe je pagina wordt weergegeven in de zoekmachine resultaten.
title en description tag in de zoekmachine resultaten

2 reacties op : Hoe belangrijk zijn META tags ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]De Ideale Pagina in elkaar knutselen1:48 am on januari 15, 2007

[…] Hoe belangerijk zijn META tags ? […]

[2]De SEO basis van je website1:50 am on februari 1, 2007

[…] Meta tags […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.