Hoe breng ik mijn website naar de top in Google ?

Geschreven door : februari 27, 2007 No reactie


Wat moet je nu precies doen om je site in de top 10 te lanceren ? Meer links, betere teksten, meer investeren in PPC…Hoe begin je daar nu precies aan vooral waar begin je … We gaan niet zoveel theorie verkopen maar gelijk een praktijk voorbeeld naar voor brengen.
;;;;;
Het eerste wat ik altijd doe is de concurrentie even gaan bestuderen. We hebben een wijnwinkel (eigenlijk niet maar dit ter voorbeeld..haa) en willen die online brengen. We verkopen zowel wijn als materiaal om zelf wijn te maken… Het eerste wat we gaan doen is de juiste keywords zoeken.
;;;;;
De adwords tool & Overture geeft ons een indicatie van het zoekvolume/maand en we nemen even een kijkje naar de top 5 :

  • wijn 9230 keer/maand
  • wijn maken 435/maand
  • Franse wijn 297/maand
  • Italiaanse wijn 144/maand
  • rode wijn 410/maand

Op dit moment ben je niet zeker of dit goede keywords zijn en of ze wel degelijk kunnen converteren. Daar moet je iets meer onderzoek naar doen.. Het woord wijn is nogal algemeen dus het kan evengoed zijn dat iemand gewoon op zoek is naar info en totaal niet van plan is om te kopen (of toch niet online). Maar laten we zien of het mogelijk is om onze nieuwe site in de top 10 te krijgen.
;;;;;
Een kleine zoektocht in Google NL toont ons de volgende top 3 resultaten voor het woord wijn :
;;;;;
wijnvoorbeeld.jpg
;;;;;
Een PR2 pagina die de lijst aanvoert (voor een PR5 en PR4) dus nogmaals, een goede PR is niet noodzakelijk om hoog te scoren ! Checken we even de links van de top 3

  • wijn.startpagina.nl – 2800 in Yahoo, 504 in msn en google 51
  • nl.wikipedia.org/wiki/Wijn – 7,710,000 in Yahoo , 1,710,246 in msn en slechts 7 in Google
  • www.wijn.org – 1140 in Yahoo, 786 in msn en google 81

Dus de stellingen dat je veel links en een goede PR moet hebben om goed te scoren zijn bij deze gelijk even de kop ingedrukt. Hoe komt het dan dat wijn.startpagina.nl op de eerste plaats staat ?
;;;;;
De volgende stap die ik dan doe is de ankerteksten van de top links gaan bekijken die naar die site verwijzen alsook de titels van de verwijzende pagina’s,etc.
;;;;;
Om het kort en overzichtelijk te houden:

  • het woord “wijn” komt het meeste voor in de ankerteksten die naar wijn.startpagina.nl verwijzen. Het komt eveneens het meeste voor in de titels van de pagina’s die naar hun verwijzen.

Of de site lang bovenaan zal blijven staan is niet zeker (hey.. er zijn geen zekerheden in het leven behalve je belastingsbrief & de dood) want een hoop van hun links komen van startpagina.nl die dus allemaal hetzelfde IP hebben. Niet echt bevorderlijk zou ik zeggen.
;;;;;
Als beginnende wijnhandel moet ik slechts naar de 3e plaats gaan zien want de eerste 2 zijn infosites en dus niet echt concurrentie (al is het natuurlijk altijd leuk om op 1 te staan). Het is dus zeker een haalbare zaak om in de top 10 te belanden als je wat geduld hebt en het goed aan boord legt.
;;;;;
Maar nogmaals, het woord ‘wijn’ lijkt me niet hét woord om te gaan optimaliseren in dit voorbeeld en links zijn niet de enigste factor die een goede ranking gaan bepalen al is het wel één van de belangrijkste.

No reactie op : Hoe breng ik mijn website naar de top in Google ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.