Hoe laat ik mijn site beter soren in de zoekmotoren?

Geschreven door : januari 5, 2007 2 reacties

Je hebt een prachtige website maar je kan maar geen goede rankings krijgen in Google,Yahoo, MSN,etc.. Er bestaan geen magische trucs om dat zomaar eventjes in 1,2,3 voor elkaar te spelen.

Het kan wel gebeuren dat je nieuwe site plosteling op de eerste pagina van google is te zien maar na 2 weken kan je hem zelfs niet meer in de eerste 300 resultaten terug vinden. Dit fenomeen staat bekend als de �honneymoon� periode..maar meer hierover later.

3 tips om je website beter te laten scoren :

  1. Voldoende originele content.

    Zorg ervoor dat je pagina genoeg originele content te bieden heeft. Wat is genoeg ? Meten is weten. Veelal hebben alle pagina�s een zelfde hoofd, navigatie en footer. Tel alle woorden op die daar in voorkomen en zorg ervoor dat de eigenlijke content/inhoud van je site minstens hetzelfde aantal woorden telt. Verder zorg je er ook beter van dat je geen copy/paste werk doet van een andere site. Het gaat inderdaad een stuk sneller en je hoeft zelf niet te schrijven maar dan heb je veel kans dat je pagina in de supplemental index terecht zal komen. Zorg voor unieke content !

  2. Keyword densiteit . Hoe hoog mag die zijn ? De ene zegt 7% , nog iemand anders zegt 12%…Er is geen juiste oplossing voor dit maar ga eens kijken bij de concurrentie die op de eerste pagi

    na van de SERPS staan. Zie je een densiteit van bv. 4.3% probeer dan zeker geen densiteit van 24% te behalen op jouw pagina want dat zal zeker als spam worden aanzien. Met enkel het aanpassen van je keyword densiteit kan je al goede resultaten behalen ! Zo ging ik met een site , die en PR heeft van 2, van de 3e pagina naar de 5e plaats in google met 6.400.000 resultaten. Sites met een PR 5-6 liggen nu achter me. Dus concentreer je niet te veel op die Pagerank. Meer over de title tag keyword densiteit werd reeds eerder beschreven.

  3. Links Zorg ervoor dat genoeg andere sites naar je pagina linken en dan liefst nog met een paar goede keywords in de ankertekst en van zoveel mogelijk verschillende IP adressen. 200 links van eenzelfde IP adres zullen je niet veel opleveren en kunnen eerder negatieve effecten laten zien . Alle links naar je site laten linken met dezelfde ankertekst is niet wat je wilt (ze kunnen dat wel eens zien als het automatiseren van links) . Probeer verschillende ankerteksten te verkrijgen en ook een paar �klik hier� of gewoonweg je URL. Dat ziet er iets natuurlijker uit voor de zoekrobots.

Er zullen in de toekomst nog meer tips worden gepost. Maar begin alvast met deze en je zal zien dat het werkt ! Het gaat er niet zozeer om wat je eerst doet , zolang je maar IETS doet..

zp8497586rq
2 reacties op : Hoe laat ik mijn site beter soren in de zoekmotoren?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Marvelade12:57 pm on januari 4, 2009

Op deze pagina loopt er iets fout met je encoding. In je meta-tag staat er UTF-8, maar ik vermoed dat de file op zich niet in UTF-8 indeling is opgeslagen. Alle accolades komen hier als vraagtekentjes tevoorschijn…
Je kan ook een content-type-header meegeven in PHP.

grtz,
Marvelade

[2]kiersie4:08 am on januari 14, 2010

Ik denk dat de database niet op utf-8 staat en dat de tekst uit een database komt want de header geeft wel utf-8 aan

Sorry, the comment form is closed at this time.