Tokkel.be : Gratis cursus over het maken van een WordPress website

Geschreven door : februari 29, 2008 8 reacties

Hm…klink bijna hetzelfde als “hoe verdien ik veel geld zonder veel te werken..”

UPDATE : JE KAN ONZE VERNIEUWDE VIDEO CURSUS NU HIER VINDEN

Maar omdat we toch regelmatig de vraag kregen in het verleden en omdat ik me soms meer wil richten op de beginnende E-ondernemer, besloot ik maar om er een how-to over te schrijven. Ik moet zeggen nooit gedacht dat daar zoveel tijd (en vooral nachtwerk) zou gaan inkruipen maar heb vandaag de laatste hand eraan gelegd en is de site klaar voor consumptie –> Hoe maak je zelf je eigen website en scoor je hoog in google

Het is verdomd raar en moeilijk om een e-product te maken als je gewend bent om vooral producten te verkopen via webwinkels. Om nog maar te zwijgen van de eerste indruk die je krijgt als je jezelf de zaak hoort uitleggen (of poging tot :o) op je eerste video opname. Maar er zijn me er al zoveel voor geweest dus waarom zou ik me er ook niet eens aan wagen…En aangezien ik van plan ben om in de toekomst nog meer dergelijke projecten op touw te zetten zie ik dit als een goede oefening.

De eerste 2 lessen zijn enkel tekst, de rest is voorzien van een instructievideo die je eveneens kan downloaden naar je computer mocht je daar de behoefte toe voelen. Er is ook een mp3 & m4v (Ipod) bestand voorzien…

Het project bestaat uit 5 stappen die in totaal 12 lessen bevatten.

In stap 1 bespreek ik even kort waarom we wordpress gaan gebruiken , maar daar zullen velen onder jullie me wel kunnen in volgen, en daarna gaan we dieper in over het kiezen van een domeinaam. En zal vooral het branden vs. keywords in je domeinnaam besproken worden. Hier zijn nog geen video’s te zien omdat me dat nu niet echt iets leek wat me interessant genoeg was om er een video aan te hangen.

In stap 2 gaan we op zoek naar een gratis ftp programma zodat we onze files kunnen uploaden naar onze server en zien we verder hoe we de wordpress bestanden kunnen downloaden en waar je die precies in je domein moet plaatsen.

In stap 3 komt het aspect website design aan bod en gaan we zien hoe we onze site van een look gaan voorzien zonder al teveel moeite. Verder zien we hoe we plugins gaan installeren en haal ik 5 plugins boven waarvan ik durf te beweren dat je ze toch zeker moet hebben.

In stap 4 komen we aan bij het ‘tunen’ van je website en zie je waarom je beter permalinks gaat gebruiken om je website te optimaliseren, we bespreken ook uitvoerig het gebruik van de wordpress widgets en het gebruik van RSS Feed & Feedburner.

In stap 5 tenslotte bekijken we hoe je posts, pagina kan aanmaken, afbeeldingen, links,etc kan invoegen om in de volgende les te zien hoe je die uiteraard kan bewerken. Met andere woorden hoe je dus leert werken met wordpress.. Als laatste haal ik nog even het nut aan van Social Media en hoe je Social News & Bookmark sites kan gebruiken om meer verkeer naar je website te lokken.

Met deze beknopte uitleg heeft ieder artikel alvast 1 inkomende link 🙂 en weet je een beetje wat je kan verwachten..

Er worden regelmatig updates gepland om zo nog meer te weten te komen over het gebruik van WordPress en hoe een ‘dummy’, zoals ik er eentje was by the way, zich kan bekwamen om een goede webmaster te worden en weet te scoren in Google.

Want met deze cursus alleen zal je niet gelijk hoge toppen scheren, maar je moet ergens beginnen natuurlijk ! Dus verwacht maar andere cursussen die zullen aansluiten op dit…

Mochten er suggesties & opmerkingen zijn…shoot ..maar wees een beetje braaf he…

8 reacties op : Tokkel.be : Gratis cursus over het maken van een WordPress website
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin6:53 pm on februari 29, 2008

Ik ga em zeker eens nalezen..
Toch een lichte kritiek ( opmerking), ik denk dat jouw road to succes niet de standaard route is van beginnende webmasters. De meeste die ik ken ( waaronder ondergetekende) beginnen met WYSIWYG editors en evolueren dan (hopelijk) naar w3c valid notepad coders en .psd designers. Mij lijkt een wordpress installatie net iets teveel gevraagd van een Noobie..

[2]Dave11:42 pm on februari 29, 2008

Mijn road to succes ligt zeker niet in de Seo of “website maken” wereld maar ik vind het wel leuk om over zaken te schrijven die me doen terugdenken aan hoe moeilijk het was ‘in den beginne’. Als ik toen wist wat ik nu onder de knie heb…..maar dat zeggen we allemaal zeker ?

Ik ben een totale noob als het op maken van sites aankomt, ken niks van html,php,coderen,etc maar een wordpress site doen draaien kan ik blijkbaar wel dus zullen er nog wel rondlopen.

En ik heb nog nooit van WYSIWYG editors en w3c valid notepad coders gehoord (serieus !)..dat is pas Chinees voor me 😮

Nu, het was een klein experimentje ter voorbereiding van de andere zaken die nog in de schuif liggen en er ooit wel eens zullen uitkomen..als de tijd het wat toelaat..

Dave

[3]SaSh10:24 am on maart 1, 2008

Komt dat even goed uit 🙂 Een van de ” nog aan te pakken dingen ” was het op poten zetten van een WordPress blog. Ik zal zeker je artikelen eens goed gaan bestuderen. Thanx!

[4]edwin10:07 am on maart 2, 2008

In mijn geval was een website leren maken het eerste,seo en een wordpress blog in mijn website integreren kwamen pas later.
Pas op, een goede nederlandstalige wordpress tutorial kan iedereen gebruiken.
Ik ga het zeker nalezen..

[5]Dave11:09 am on maart 2, 2008

Het ding is dat je WP perfect kan gebruiken om een ‘website’ te maken en het meer is dan enkel een blogsoftware.

Zowat alle websites die ik nu op poten zet wordt gemaakt met WP. 2 redenen, gemakkelijk (lees poepsimpel) te onderhouden en ze doen het goed in Google..

Dave

[6]Pascal Van Hecke6:36 pm on maart 4, 2008

Een ontbrekende “D” in titel en url van

http://www.tokkel.be/waarom-gebruiken-we-worpress/

(of is de typo bewust om typo-searchers te vangen?

[7]Pascal Van Hecke6:44 pm on maart 4, 2008

Overigens verzorgde screencasts… wat gebruik je als software daarvoor – Jing-project allicht?

(slaag er zelf niet in om dat op mijn pc geïnstalleerd te krijgen).

[8]Zoekwoorden, Hoe bepaal je welke zoekwoorden belangrijk zijn ? | Etail5:29 pm on augustus 27, 2009

[…] te schetsen, zo kwam ik erachter dat deze pagina hier op plaats 6 stond voor de KW combinatie Cursus WordPress maar dat de woordcombinatie zelf niet in de titel stond. Het exacte woord vooraan in de titel […]

[9]Hoog Scoren in Google dankzij het SEO Wiel | E-Tail2:49 pm on februari 12, 2013

[…] beste manier om een content/info gedeelte te voorzien op je site is met het WordPress platform. Makkelijk en snel te installeren, nog makkelijker in gebruik en dat cms systeem zit op die manier […]

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.