Hoe sprongen we van de 29e naar de 1e plaats ?

Geschreven door : november 16, 2007 9 reacties

Zoals beloofd een kleine follow up voor het artikel over website optimalisatie door inkomende links en hoe we er in slaagden om in 2 maand tijd van de 29e plaats (in september) naar de 1e plaats te schieten met 410.000.000 resultaten. Het enige wat ik heb gedaan is blijven bloggen en de site dus van content voorzien en links binnenhalen. Aangezien de inkomende links volgens mij d� factor zijn die ervoor hebben gezorgd dat we die jump hebben gemaakt, gaan we de keyword density, H1 en andere zaken etc hier achterwege laten.

.
Hier gaan we :
.
De Top 5 op 5 september waren:

 1. www.karelgeenen.nl (1&2)
 2. www.i-marketeer.com (3&4)
 3. www.webalive.net (5&6)
 4. www.conba.be (7)
 5. www.netresult.be (8)

In de eerste plaats werden er 200 backlinks geanalyseerd op de anchortekst :

Ranking

Site

Internet

Marketing

1&2

www.karelgeenen.nl

28,7 %

36,3 %

3&4

www.i-marketeer.com

12,9 %

12,9 %

5&6

www.webalive.net

5,6 %

5,6 %

7

www.conba.be

8,3 %

12,5 %

8

www.netresult.be

18,9 %

18,9 %

29

mijn blog

17,9 %

20,2 %

Op 5 september kon je deze blog op de 29e plaats vinden met een dikke 600 backlinks. Ik ben toen actief begonnen met het 'verzamelen' van links en vandaag hebben we er volgens yahoo een 1500. Momenteel ziet de top 5 voor de woorden 'internet marketing' een stukje anders uit :

 1. Deze blog hier (1&2)
 2. karelgeenen.nl (3&4)
 3. i-marketeer.com (5&6)
 4. conba.be (7&8)
 5. jeroen.com (9-10)

Als we nu opnieuw de 200 backlinks gaan analyseren krijgen we volgende percentages te zien:

Ranking

Site

Internet

Marketing

1&2

mijn blog

29,2 %

31,9 %

3&4

www.karelgeenen.nl

29,9 %

34,3 %

5&6

www.i-marketeer.com

14,1 %

14,1 %

7&8

www.conba.be

9,5 %

21,4 %

9&10

www.jeroen.com

6,1 %

8,2 %

.
Ik denk niet dat we er omheen kunnen dat de inkomende links met de goede anchortekst er hebben voor gezorgd dat we nu op 1&2 staan. Karel lijkt nog steeds een hoger percentage te hebben maar het feit dat we een .be domein zijn zal er wel voor zorgen dat we voorrang krijgen op de .nl van Karel.
.
Maar door het linkbuilding zijn we ook voor tal van andere woorden naar voor gekatapulteerd..Zo stonden we in Google.nl op de 40e plaats voor internet marketing. Vandaag noteren we een 9e plaats.

internetmarketingnl.gif
.
Waar zijn we nog voor gestegen in google.be (de mainkeywords dan voornamelijk) :

 • Seo tips van 2&3–>1&2
 • Zoekmachine optimalisatie van 15 –>8&9
 • Zoekmachine marketing van ? –> 9&10
 • Website optimalisatie van ? –> 15&16
 • SEO van ? –> 12

.
Het lijkt erop dat ons experiment is geslaagd 😀 . Dan kunnen we ons nu weer bezig houden met de zaken die echt nodig zijn..Een experimentje is altijd leuk en zeker als je resultaat ziet maar het is nu niet dat ik elke dag de stats en de SERPS zal gaan bekijken voor deze blog om te zien of we stijgen/dalen. Dat doe ik liever me de sites waarmee ik mijn boterham moet verdienen…haaa.. Het aantal bezoekers is er trouwens niet spectaculair door gestegen, als ik een ruwe shatting moet maken krijgen we nu ongeveer gemiddeld een 20-30% meer bezoekers over de vloer sinds we op de 2e plaats waren te vinden (oktober ergens) maar daar zal het regelmatig bloggen ook wel voor een groot stuk tussen zitten.
.
Eigenlijk heb ik een volgend experimentje in mijn hoofd gestoken…een top 5 plaats behalen voor een woord waar er minstens 1.000.000 resultaten voor zijn met …een blanco pagina… Dus maw. hoever kan je komen door enkel links af te vuren op een lege pagina…helaas is het einde jaar een drukke periode voor me dus het zit er niet gelijk aan te komen.

zp8497586rq
9 reacties op : Hoe sprongen we van de 29e naar de 1e plaats ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]SaSh8:50 am on november 16, 2007

Een super resultaat inderdaad. En de uitdaging die je met jezelf aangaat is nog groter…welke sites willen linken naar een lege pagina ???

[2]Jurgen10:31 pm on november 20, 2007

Gefiliciteerd met jullie plek! Zeker een mooi resultaat van de juiste SEO. Het blijft echt interessant SEO!!

[3]Hagen9:56 am on november 23, 2007

Dag allemaal,

soms zijn de dingen zeer eenvoudig, maar hoe halen jullie zoveel links binnen?

[4]Steven3:30 pm on november 23, 2007

Proficiat!
Maar toch denk ik dat de andere factoren (content, h1, title, … niet te verwaarlozen zijn. Als auteur van I-Marketeer heb ik me nog nooit structureel beziggehouden met het binnenhalen van links en dan lijkt die ‘spontane’ derde plaats, vroeger tweede, thanks a lot :-), me niet zo slecht.

greetz

Steven

[5]Dave1:44 pm on november 27, 2007

Links verzamelen zal inderdaad niet het enigste zijn en er zijn dus tal van factoren die je kunnen helpen maar het is duidelijk wel een manier om snel resultaat te gaan zien/meten. Als ik hier geen links had gaan zoeken, en me enkel op de onpage factoren had geconcentreerd , stond ik nu waarschijnlijk nog op de 2-3e pagina..

Maar verder ga ik me niet meer bezighouden met het verzamelen van links voor deze blog..mijn experimentje is geslaagd en we weten wat we moeten weten 😀

[6]Nico4:30 pm on januari 29, 2008

Mooi experiment. Maar waar ik nog meer in geinteresseerd ben is hoe je relevante backlinks verzamelt die niet alleen de rankings en het aantal bezoekers verhogen maar ook de conversies!
Ik ben benieuwd… Reuze site trouwens, erg informatief en geen standaard gepikte en geijkte SEO artikelen

[7]Dave9:44 pm on januari 30, 2008

Hey Nico,

Dat is natuurlijk andere koek 🙂 Laten we veronderstellen dat je dezelfde doelgroep blijft aantrekken met dezelfde interesse, dan zullen het de on-page factoren en vooral de copywriting op je pagina zijn die het hem zullen doen…

Het verhogen van een conversie is van zoveel , meestal heel kleine, factoren afhankelijk..hm..daar moet ik maar eens iets over gaan schrijven 🙂

Dave

[8]André4:11 pm on maart 22, 2008

Ik dwarrel al een tijdje met deze vraag rond, maar kon er tot op heden nog geen specifieke verklaring voor hebben. In het kort: dit is mijn situatie.

Ik ben in het bezit van een seo vriendelijke website die ruim 7/8 maanden bestaat. Sinds een week geleden, zijn vele backlinks verdwenen en daardoor ben ik van de 1e pagina op positie vrijwel de grootste periode nummer 1/2/3 naar plekje 149 en nog steeds dalende. Tja, mijn eerste verklaring is dat de backlinks zijn die de daling het gedaan hebben, maar wat mij ook opvalt is het volgende.

Een simpele query zegt mij dat er 8.366 pagina’s geïndexeerd zijn die mogelijk iets met het zoekterm te maken hebben. Als ik analyseer hoeveel concurrenten ik heb en welke websites echt geoptimaliseerd (en ook daadwerkelijk op dat doel gericht zijn) kom ik op een getalletje uit van 85 websites. Mijn website zelf is voor dat zoekterm optimaal geoptimaliseerd en heeft er ook relevante links naar (niet meer zoveel als voorheen, maar dat maakt niet). Als ik kijk hoeveel onrelevante pagina’s boven mij ranken zijn dat er ongeveer 75. Ik snap dan niet waarom ik op de 149e plaats zit, terwijl er 75 onrelevante pagina’s boven mij ranken, omdat ze op de gehele website bijvoorbeeld maar 1x dat zoekterm op de website hebben (en meestal een linkje).

Ook zijn enkele van mijn linkpartners gewoon boven mij aan het ranken, terwijl ze alleen een linkje naar mijn website hebben met als ankertekst de zoekterm waarop ik wil ranken. Dat vind ik absurd en ik snap niet of dit nou door de linkdrop of heb ik een Google ban of penalty opgelopen?

[9]Dave5:55 pm on maart 22, 2008

Hey André,

Ik zou zeggen stuur me een mailtje met de url als je die wilt vrijgeven, dan wil ik ook wel eens chekken. Maar veel backlinks kwijtspelen is inderdaad geen goede zaak voor je rankings omdat dit wel kan gevlagd worden als “non-trusted”.

Door het verlies van de vele links kan er misschien geconcludeerd worden (door G) dat het om betalende links ging..

De andere sites zijn misschien niet relevant maar zijn misschien meer constant in dit soort zaken. Nu als het echt om een niche markt gaat met weinig (relevante) resultaten kan het geen probleem zijn om daar snel weer in de top 10 te raken…het is te zegge nals je site natuurlijk niet werd ‘gevlagd’ door google want dan spreken we over iets anders.

Het gaat natuurlijk nog steeds om een relatief jonge site die je hebt…

Dave

Sorry, the comment form is closed at this time.