Hoe vind ik relevante links ?

Geschreven door : december 9, 2007 13 reacties

Aangezien we regelmatig de vraag krijgen “hoe krijg je goede links naar je site” heb ik besloten om één van mijn 'ninja' technieken hier uit de doeken te doen. Denk er aan dat dit geen manier is om even snel & makkelijk goede backlinks te scoren en dat je tijd en soms ook wat cash zal moeten investeren maar het zijn dan ook links om “u” tegen te zeggen.
.
Deze manier van linkbuilding geeft me relevante en langdurige tekstlinks zonder dat het in de 'betalende' link klasse van Mr. Google valt en je de kans loopt om te worden afgestraft. Al is bij de laatste PR update gebleken dat de verkopers direct worden aangepakt en niet zozeer de kopers.

Wat hebben we nodig ?

Om jezelf wat tijd te besparen raad ik je aan om de seo firefox plugin van Aaron Wall te installeren. Als die binnen & volledig operationeel is , ga je naar extra (in je browserbalk)-> Seo for firefox -> options en zet je alle info block op 'hidden' behalve de PR, Y! links en age (en eventueel cache) want die zet je op automatisch.
.
Ready for take off….

Wat is ons plan ?

Eerst gaan we op zoek naar 'slachtoffers' en ik begin altijd te zoeken naar sites die niet in de top 300 staan. Dus je legt de seo plugin van Aaron aan en je tikt je keyword in Google. Best dat je bij voorkeuren 100 resultaten per pagina aanvinkt ! Ik begin pas op de derde pagina omdat daar meestal sites staan gerankt die misschien hopen/mikken op een top 100 en dus meestal wel zijn te vinden voor meer content, een linkje,etc.. Met de seo plugin zie je gelijk enkele data die je makkelijker kunnen helpen om te zien welke site je er eerst uitneemt. Op de 300e plaats vind je nog makkelijk PR3-4 sites/pagina's die genoeg “trust” hebben.
.
Ik probeer er de info sites uit te vissen en begin te zoeken naar pagina's waar een tekstlink naar je site zeker zou in passen. Als het een kleine site is kan je makkelijk alle pagina's opvragen door het site:desbetreffendesite.com in te geven waarbij Google alle geïndexeerde pagina's zal laten zien. Dankzij de plugin kan je ook direct zien wat de PR is zonder de eigenlijke pagina te openen. Dan is het even zoeken (door het lezen van de titels) naar mogelijk goede pagina's. Om gelijk te weten welke pagina's google als relevant ziet voor een keyword gebruik je volgend commando site:desbetreffendesite.com keyword . Google zal je dan alle relevante pagina's laten zien voor dat keyword.
.
Bij de relevante pagina's kan het me eigenlijk weinig schelen of die wel of niet PR heeft. Het kan om een betrekkelijk jonge pagina gaan die nog geen PR kreeg toegewezen maar voor alle zekerheid check ik toch nog even wanneer google voor het laatst die pagina heeft bezocht (cache linkje onder de description tag). Als dat al enkele maanden is geleden is dat niet echt een goed teken en laat ik die vallen.

De volgende fase in ons link building plan

Dus we hebben een goede site gevonden en we weten precies op welke pagina we onze link willen zien. Nu zou je gelijk een mailtje kunnen sturen naar de webmaster / eigenaar van die site met de 'wil je een link plaatsen' vraag maar uit ondervinding weet ik dat het meestal een 'njet' is en je zelfs nooit een antwoord krijgt. Dus ga ik het artikel en soms ook meerdere artikels gaan lezen op de site en stuur ik een mailtje met een vraag / opmerking in verband met dat artikel. Met andere woorden , je gaat interesse tonen in datgene wat er werd geschreven en je probeert een conversatie op te bouwen. Op die manier krijg je veel makkelijker respons en kan je een 'band' gaan opbouwen.
.
Pas na de 2-3e mail vraag ik of ze geen interesse hebben in het plaatsen van een linkje. Als ze een linksectie hebben op hun site vormt dit meestal geen probleem (al vragen ze dan meestal wel een link terug) en als ze er geen hebben..wel dan moet je of over een goed artikel op jouw site beschikken waar ze wel willen naar linken (als aanvulling op hun artikel) of je moet je $$$ boven halen. Denk er wel aan dat de meeste van deze sites die zo ver staan in de resultaten meestal hobby sites zijn en ze heel makkelijk instemmen als je ze 50-100$ betaald.
.
Als je niet echt van plan bent om $$ te spenderen, kan je ze ook een uniek artikel aanbieden, je schrijft het gratis op voorwaarde dat ze de link in je tekst laten staan. Heeft me ook al een paar 'vetttige' links opgebracht maar je link staat dan natuurlijk wel op een nieuwe pagina die verder nog geen trust of PR heeft gekregen. Dus een link kunnen plaatsen op een bestaande pagina zal sneller tot resultaten leiden.
.
En als je een site vindt die oud genoeg is en genoeg trust /verkeer/inkomende links etc; heeft, check dan even wanneer deze voor het laatst werd ge-update. Als je ziet dat er het laatste jaar geen activiteit was waar te nemen, waarom doe je dan geen bod op gans de site ? Zo wist ik al 2 websites te kopen (met genoeg verkeer, PR, inkomende links,etc) voor 'slechts' $500…Een koopje als je weet dat die makkelijk kunnen fungeren als PR pumper site.

.
Ik geef toe het is een tijdrovende bezigheid maar op die manier krijg je echt goede en waardevolle links die het prima doen en je hebt niks voor niks in het leven. Denk er aan dat je alles best goed gaat bijhouden in een excel file zodat je precies weet wat je aan het doen bent…je zaken plannen weet je nog 🙂

zp8497586rq
13 reacties op : Hoe vind ik relevante links ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Peter2:32 pm on december 10, 2007

Nou, ik betaal liever niet voor links. En als ik per link zo’n 50 dollar kwijt ben en je hebt er zo’n 200 nodig, dan verspil je veel te veel geld. Maar inderdaad als je direct een mail stuurt van zus en zo, dan krijg ik in 9 van de 10 gevallen nooit een mail terug. Maar als je alleen het woord geld er bij haalt, dan ben je binnen een uurtje geholpen.

[2]Dave3:12 pm on december 10, 2007

Hey Peter,

Er zijn massa’s bedrijven die 1000en euro’s per maand spenderen aan linkbuilding..ze zijn het gewoon waard. Als internet een hobby is kan ik wel begrijpen dat je liever zoveel mogelijk cash in je zak houdt 😀 maar als je verder wilt kan je niet anders dan nu en dan $$$ op tafel te gooien.

[3]robert10:54 pm on december 13, 2007

het is wel een dure hobby maar er valt ook wat te verdienen

[4]test1:15 am on december 18, 2007

[…] wat aanpasten en die stonden al jaren aan de top. Dat hadden ze vooral te danken aan het voeren van effectieve link campagnes. . Zelf ben ik wel een voorstander voor het aanmaken van veel content, want meer content is meer […]

[5]Hans9:20 am on december 31, 2007

Indien je snel en effectief je site aan de top wil, moet je inderdaad wat $.$$$ op tafel gooien.
And Time is money.

[6]Stephane Kolijn2:01 am on augustus 29, 2008

Dit gaan we gewoon proberen. Eerlijk waar dit is één van de beste artikelen die ik tot nu toe al gelezen heb. Ondanks dat in mijn branche of althans waar ik in wil terechtkomen de hotel industrie, echt verschrikkelijk is want je hebt o zo veel links nodig.
Thx vo den info

[7]Dave8:31 am on augustus 29, 2008

Hey Stephane,

Je moet zeker eens het interview lezen over linkbuilding of het bboek downloaden want veel links heb je echt niet nodig. Als ik even snel in Google.nl kijk op het woord hotel boeken (weet niet of dat in je markt ligt) dan zie ik op de 8e plaats een site staan met 188 links…

Ga niet op zoek naar massa’s maar wees heel selectief en je komt er wel ..

Dave

[8]Stephane Kolijn2:38 pm on augustus 31, 2008

@Dave: Bedankt voor de verdere uitleg, heb alle artikels gelezen en kan weer met iets meer kennis de linkmarkt op. Het vervelende met de woorden hotels en steden is dat alle websites bijna geld vragen om een linkje te verkrijgen. Want de eerste 1000 resultaten in google zijn meestal allemaal afzonderlijke hotels of andere hotelaanbieders en die geven gewoon geen links weg.
Misschien een hintje, Linkruiler.nl en Linkmanager.nl geven nog wel goede links en snel. Relevant doordat ze allemaal over reizen en vakantie gaan. Een beetje negatiever punt is dat je natuurlijk bij de links vermeld wordt en niet in de tekst zelf en dat er al heel wat links zijn. Maar ja tis toch weer ééntje meer.

Stephane.

[9]Remco Hofstede5:51 pm on november 27, 2008

Hoi Dave, de link naar de pagina met de SEO Firefox Plugin werkt niet meer (page not found).

[10]Dave10:55 pm on november 27, 2008

Thxs Remco..bij deze aangepast..

Dave

[11]Waarom is een goede linkbuilding campagne zo duur ? | Etail2:12 pm on februari 9, 2009

[…] het op mijn lijstje ? Ja, als onderdeel van een linkbuilding campagne voor bijvoorbeeld pumpersites Kan het kwaad ? Als al je reacties volgestopt zitten met keywords..ja, dat […]

[12]Jos3:05 pm on augustus 30, 2009

Enig idee hoe waardevol een betaalde link op de Yahoo directory is, als je concurrenten het niet hebben?
En hoe zwaar kan Dmoz tellen? Enkele van mijn concurrenten hebben het wel , maar ik kom er maar niet op,

[13]Dave3:31 pm on augustus 30, 2009

De links hebben zeer zeker een autoritaire waarde maar ik spendeer die $300 die Yahoo jaarlijks vraagt liever aan 10 minder autoritaire links waar ik meer ankertekst & IP diversiteit heb.

DMOZ is ..tja dmoz..ik heb jaren geprobeerd om er met verschillende sites (commercieel en info) binnen te komen zonder succes. Een paar weken geleden meld ik er een 100% commerciële site aan en 2 dagen later is die opgenomen..

Dave

Sorry, the comment form is closed at this time.