Html links en de kracht van die link

Geschreven door : januari 19, 2007 2 reacties

Vraag : Hoe kan ik op de eerste bladzijde van de zoekresultaten terecht ?
Antwoord : Links verzamelen….massa's links…
;;;;;
Een vraag die veel terugkomt en een soortgelijk antwoord wat er meestal op volgt. Maar zijn alle links goed en wat is een goede link ? In dit artikel gaan we het enkel hebben over het creëren van een goede link door de relevantie van de link en de pagina waarop die zich bevindt te gaan verhogen.

Laten we eerste even met een simpele tekening beginnen :
linkvector01.jpg
Het eerste blokje is een neutrale kleur die koers zet naar de rode kleur. Eenmaal bij de rode kleur aangekomen gaat die zich vermengen en wordt..rood..Vanuit het rode blokje vertrekt die naar het blauwe blokje. Aangekomen bij het blauwe blokje gaat die zich opnieuw vermengen en vertrekt er een paarse pijl (rood+blauw=paars ?). Door het telkens mengen van de kleuren wordt er geen extra kracht aan toegevoegd.
;;;;;
Nu even hetzelfde voorbeeld met blokjes van dezelfde kleur :
linkvector02.jpg
De pijl die vanuit het eerste blokje vertrekt is rood en komt aan bij een ander rood blokje. Het gaat zich vermengen en eenmaal het vertrekt is het 2x zo sterk als het eerste pijltje. Aangekomen bij het derde blokje gaat het zich opnieuw vermengen en wordt het 3x zo sterk als het zijn weg gaat verder zetten en het 3e blokje verlaat. Doordat telkens dezelfde kleur werd gebruikt ging er heel weinig van de originele kracht verloren. Integendeel deze nam telkens toe !
Nog niet helemaal duidelijk ?
;;;;;
Ok een ander voorbeeld met woorden :
linkvector03.jpg
Alle pijlen die uit de bovenstaande woorden vertrekken hebben geen enkele ‘versterkte’ waarde want ze hebben echter niks gemeen.
;;;;;
Kijk nu even naar dit voorbeeld :
linkvector04.jpg
Alle woorden zijn gerelateerd en er wordt telkens ‘kracht’ aan de uitgaande link toegevoegd maar ook aan de pagina zelf wordt meer waarde gehecht.. Iets duidelijker nu ?
;;;;;
De spiders gaan links volgen die relevant zijn én telkens een sterkere waarde hebben alsook de pagina waarop die link is te vinden. Deze manier van linken noemen we “hoplinken”. Je kan natuurlijk niet oneindig verder gaan met deze techniek. 3-4 hops zijn het zowat om het maximale uit je links te halen. Maar je kan zelf wel inzien dat een link die van ‘Dieren’ naar ‘Hondenmand‘ gaan niet zo krachtig zou zijn !
;;;;;

grow grape vines

We maken de links krachtiger door de relevantie ervan te verhogen. Deze techniek kan zowel worden gebruikt voor extern als intern linken. Meer hierover in een volgende editie….

zp8497586rq
2 reacties op : Html links en de kracht van die link
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Links en de rel=”nofollow” tag12:21 pm on januari 24, 2007

[…] Html links en de kracht van die link […]

[2]Bloggen, wat kan je ermee ?11:09 pm on mei 10, 2007

[…] Verder zullen alle links die je krijgt (door mede bloggers bv.) naar je E-commerce site gaan verwijzen en doe je dus ook aan linkbuilding. Iets wat je niet hebt als je het op een andere domein plaatst. Plaats je het op een andere domein, dan kan je wel de waarde van een link gaan versterken. Iets waar je in het artikel over html links en de kracht ervan kan lezen en de grote link zoektocht meer kan over lezen […]

Sorry, the comment form is closed at this time.