Je concurrent kan ook je beste vriend zijn

Geschreven door : december 4, 2007 1 reactie

Inderdaad , precies zoals ik het hier boven zeg…zie niet iedereen als je 'concurrent' die in je vaarwater zit. Natuurlijk zijn die er maar heb je er al ooit aan gedacht om in bepaalde omstandigheden te gaan samenwerken ?

Een van mijn grootste fouten…

Waarschijnlijk de grootste fout die ik ooit maakte in mijn korte e-commerce bestaan was het 'bijhouden' van de concurrentie. Je kent het misschien wel, elke week kijk je wel even op de site van je 'grootste concurrent' en wat zie je ? “Damned….die heeft iets nieuws wat ik niet heb”. Vlug even wat leveranciers aanspreken of desnoods googlen en zien wat er op de markt (en vooral waar hij het heeft gehaald) is en snel ook die zaken gaan aanschaffen zodat hij niet meer de enige is en zo jouw cli�nteel niet kan afsnoepen. Ik heb het een tijdje gedaan tot mijn grijze cellen begonnen tegen te werken (beter laat dan nooit) en ik zag dat ik zijn weg aan het opgaan was en niet mijn weg. Of ik misschien wel mijn weg aan het gaan was maar dat ik $$$ tekort kwam om 'mijn ding' uit te bouwen omdat ik steeds de concurrentie achterna liep.
.
Dus staakte ik de achtervolging. Bleek dat eigenlijk ook geen goede optie te zijn want hoe meer je je klanten kan aanbieden, hoe minder ze bij je buren zullen gaan natuurlijk. Dus zocht ik een oplossing waarbij ik mijn $$$ kon sparen om in eigen projecten te investeren EN toch de zaken te gaan aanbieden die mijn concurrent had en ik niet. De oplossing was heel simpel..je neemt je telefoon, of je schrijft een mailtje maar dat komt soms niet goed over, en je vraagt of er een mogelijkheid tot samenwerking is. En geloof online casino me als iemand geld kan verdienen dan staan de oortjes gauw in de goede richting. Ok je winstmarges zakken wel een beetje op die manier maar je houdt tevreden klanten & concurrentie (want die heeft nog steeds iets wat jij niet hebt) en je kan investeren in eigen projecten/keuzes.

.
Als je je oogkleppen er af haalt kan een oplossing zo voor de hand liggend zijn…

Een ander kleine tip

Als je nog nooit van cross-selling hebt gehoord, dan is het nu wel HET moment met de kerstdagen in aantocht en mensen geloof me het werkt ! Ik heb er nooit de tijd voor gehad (gemaakt is een beter woord) om het op een degelijke manier uit te proberen maar na een kleine maand testen koopt meer dan 55% van de kopers iets extra bij hun originele bestelling. Het gemiddelde bedrag van de cross sell ligt tussen de 15-25% van het originele aankoopbedrag….nog nooit zo 'makkelijk' extra geld verdiend met zo weinig moeite.
.
Bij cross selling ga je producten die gerelateerd zijn aan je hoofdproduct gaan aanbieden. Ik zou zeggen kijk eens bij pixmania, dell of enkele andere spelers, die weten precies hoe het werkt 😀
.
Verder heb je ook nog up selling en down selling (Ja , ook dat bestaat) maar daar kunnen we het misschien ooit een andere keer over hebben.

zp8497586rq
1 reactie op : Je concurrent kan ook je beste vriend zijn
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]SEO Marketing, haal meer rendement uit uw bezoekers !12:34 pm on februari 4, 2008

[…] ik in het artikel over “je internet shop laten renderen” al aangaf is de cross sell techniek iets wat behoorlijk succesvol kan werken, mits goed […]

Sorry, the comment form is closed at this time.