Kan intern linken bijdragen tot betere rankings ?

Geschreven door : januari 28, 2008 13 reacties

Ja we leven nog…:) Vorige week was gewoon ontzettend druk maar wel fun …Het is “in” om aan social media voor je e-commerce te doen en her en der profielen aan te maken, vrienden zoeken, info uitwisselen,etc maar ik ben vooral benieuwd wat Social Media kan betekenen voor je internet biz als je zelf een social media site � la myspace op poten zet.

Ik ken verschillende mensen die een degelijke en zeer stabiele zaak hebben opgestart vanuit een community site dus wou ik dat ook wel even uitproberen…je hoort er zeker nog wel van..ooit :d maar ik geloof er wel in.

Even tot de orde van de dag komen. We zijn zoveel bezig met het zoeken van links om in de gratie te vallen van Google in de hoop dat ze onze rankings de hoogte in sturen maar het kan ook door goede interne links strategisch te gaan plaatsen. Ergens in december ben ik aan het testen geweest hiermee en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Begin november schreef ik een artikel over een webwinkel beginnen en we kregen in eerste instantie een top 10 plaats toebedeeld (denk dat het een 8e plaats was of zo). In december vielen we terug naar de 12-14e plaats en dankzij een goede tip besloot ik om een paar strategische interne links te plaatsen in de hoop de desbetreffende pagina in de top 5 te krijgen. Ik plaatste 4 links op 4 verschillende pagina's et voila vandaag zijn we op plaats 4 te vinden in google.be. De concurrentie is niet verbijsterend groot maar het lijkt er op dat deze techniek zijn vruchten kan afwerpen voor de iets minder competitieve keywords. Ik denk wel dat het weinig zou uithalen voor een zeer competitief keyword die je bijvoorbeeld op je homepagina hebt staan…tenzij je over een site beschikt met enkele 10.000-en pagina's met een degelijke PR.

Dit onderzoek is zeer zeker te kleinschalig (3 pagina's gedaan en alle 3 zijn ze gestegen in de serps) maar hier is de “ninja techniek” –> Als je op zoek gaat naar links, wat zou je liefst willen zien, of beter waar houdt google van ? Inderdaad, contextuele links op relevante pagina's. Dat is precies wat ik heb gedaan…Maar hoe kom je er nu achter wat volgens google een aanverwante / gerelateerde pagina is ? Door volgend commando in te geven site:www.mijnsite.com keyword . Dat commando geeft je alle pagina's die google als relevant ziet voor dat bepaald keyword.

Het enige wat jij dan moet doen is een linkje verwerken in die pagina's naar de pagina die je wilt boosten (met natuurlijk het exacte keyword dat je in het vizier hebt), that's it !

Het is een kleine investering en het lijkt te werken…

Verder komt de exacte zin webwinkel beginnen niet voor in de titel van de pagina, ik zal dat deze week nog eens aanpassen en zien of dat ons nog een paar extra plaatsjes kan opleveren.

Kleine waarneming : toch verbazingwekkend hoe snel google is de laatste tijd. De laatste post dateert van 18 januari, wat nu exact 10 dagen geleden is en toch wordt dit artikel binnen het uur ge�ndexeerd…

zp8497586rq
13 reacties op : Kan intern linken bijdragen tot betere rankings ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Pascal1:57 pm on januari 29, 2008

Het voornaamste dat blogs zo goed doet scoren is interne linking.
Categorien alom(soort, datum) gelinkt van de hoofdpagina die een mooie interne PR overbrengen waarop het weer wordt doorgegeven naar de artikels enz.

Je haalt soms meer uit interne linken dan uit externe is mijn mening.

[2]Dave5:22 pm on januari 29, 2008

Een tijdje geleden las ik nog over een onderzoek naar de blog vs. statische site qua prestatie in de SERPS en blijkt dat een statische site het nog altijd beter doet dan een blog voor topkeywords..

En in feite heeft een statische site net dezelfde functionaliteiten als een blog, het is maar hoe je het zelf in elkaar stopt natuurlijk 🙂

Geef wel toe dat ik de meeste van mij statische sites langzaam maar zeker aan het omzetten ben naar blogs, gewoon voor het CMS dat erachter schuilt…we worden lui ..

Dave

[3]Pascal8:48 pm on januari 29, 2008

Een blog is dan ook meer voor actuele zaken terwijl een statische site dat vaak helemaal niet is(enfin alles evolueert natuurlijk).

Doordat je op constante basis post op een blog schuif je alles ook steeds een rijtje op.
Nieuwe posts zijn het sterkste intern gelinkt want op nr 1 in de archieven en op de homepage.
Het is dan ook de bedoeling dat de nieuwe posts onder de aandacht komen.

Maar toch, blogs zijn ook relatief nieuw in vele gevallen tov statische sites.
Het lijkt me geen probleem om met een blog even goed te doen als een statische site maar dan moet je ook voor externe deeplinken zorgen. Net zoals bij een statische site denk ik.

Maar op een blog wordt eerder content gecreeerd dan dat men deeplinks gaat zoeken.
(Hangt van geval tot geval af natuurlijk)

Ik ben sterk voorstander van goeie interne links. IS zowat het gemakkelijkste om voor de nodige interne PR binnen je site te zorgen.

[4]Jente12:51 pm on januari 30, 2008

Interne links zijn zeer belangrijk voor 80% van de pagina’s van een website zijn dat de enige links die ze krijgen. Meestal krijgt enkel de homepage de kans om externe links te krijgen.

[5]Lieven10:34 pm on januari 30, 2008

Zowiezo zijn interne links ok heel belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van je site, ik haat het op een site te komen met op iedere pagina een ‘go back’ button, voor ranking is dit natuurlijk ook mooi meegenomen maar je moet eiginlijk van op iedere pagina nar iedere pagina kunnen, of toch zoveel mogelijk.

[6]Dave10:47 pm on januari 30, 2008

Er zijn natuurlijk verschillende interne link structuren mogelijk en een paar daarvan werden eerder al eens besproken in het artikel over een goede website maken door dynamisch linkenen nog een paar andere. Alles hangt er een beetje vanaf welke “levels” van je site je goed wil laten ranken.

Maar vanaf iedere pagina naar iedere pagina linken is misschien nog net haalbaar met een kleine site die niet zoveel ge-update wordt maar met een blog bijvoorbeeld wordt dat al een stuk moeilijker en ik zie het nut daar ook niet zo van in.

[7]Pascal2:22 pm on januari 31, 2008

“Zowiezo zijn interne links ok heel belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van je site, ik haat het op een site te komen met op iedere pagina een ‘go back’ button, voor ranking is dit natuurlijk ook mooi meegenomen maar je moet eiginlijk van op iedere pagina nar iedere pagina kunnen, of toch zoveel mogelijk.”

Waarom is dit voor de ranking mooi meegenomen?
Het aantal uitgaande links op een pagina heeft geen invloed op de ranking van een pagina zelf als je dat mocht bedoelen.

[8]Pascal2:25 pm on januari 31, 2008

Interne linking bij blogs is overigens vaak al helemaal in orde.
Tegenwoordig vind ik het overigens bijzonder handig werken met wordpress dmv sidebar management.
Interne linking op een zeer korte periode helemaal ingesteld zoals je het wil.

[9]edwin2:31 pm on januari 31, 2008

Tip van iemand die aan seo voor de amerikaanse markt doet:
full root intern linken: niet ..href=”blabla.html” maar …href=”http://www.mydomain.com/blabla.html”, zou goed zijn voor interne PR overdracht en sommige seo topsites gebruiken deze techniek..

[10]Dave2:39 pm on januari 31, 2008

Met de volledig url linken is altijd het beste maar als je cms dat bijvoorbeeld niet doet kan je dat makkelijk verhelpen door een href base commando in je head te stoppen.

[11]Intern Linken op je internetsite maakt het verschil !1:07 pm on februari 2, 2008

[…] Artikel : Kan intern linken bijdragen tot betere rankings ? Volgend Artikel […]

[12]Tom11:42 am on februari 7, 2008

Je krijgt het beste resultaat door:
– Een title toe te voegen aan je link (om extra informatie mee te geven);
– In de title van de betreffende pagina ook de zoekwoordcombinatie van je link op te nemen.

[13]Paul9:10 pm on februari 25, 2008

Intern linken is inderdaad erg belangrijk en volgens mij de laatste tijd nog belangrijker geworden. Omdat Google kijkt wat een bezoeker op je site te zien krijgt (interne links) krijgen deze een hoge waardering en omdat externe links vaak minder zichtbaar zijn voor een bezoekers, vermoed ik dat Google deze minder is gaan waarderen. Overigens kijkt Google ook wat er rondom een (interne) link aan tekst staat, dus een link omringt door relevante keywords heeft meer waarde.

Sorry, the comment form is closed at this time.