Kersvers linkbuilding boek verschenen

Geschreven door : juni 23, 2010 6 reacties

Het is me weeral het weekje geweest…site gehacked (heb er nu maar gelijk WP3.0 op gegooid), geen recente update van het aangepaste theme, reden om vaart te zetten achter het nieuwe design en zoals ik het nu

in mijn hoofd heb zal het mogelijks wel een

schokje geven 😮

Verder nog een nieuw projectje dat deze week officieel uit de startblokken springt en vorige vrijdag een linkbuildingboek in de mailbox gehad waar ik het even wil over hebben.

Stom verbaasd was ik de afzender van deze headline in mijn mailbox zag:

Re: Hi Dave! I”d like your thoughts on something…

De afzender was…Garrett French van Otollo. Toch wel een bekende naam en vooral autoriteit in de linkbuilding wereld kunnen we stellen.
Eerst dacht ik dat het om een grap/spam mail ging maar zijn PS op het einde vd mail liet er geen twijfel over dat het wel degelijk van zijn hand kwam.

Lang verhaal kort, hij vroeg me of ik zijn pas verschenen (toen nog niet:o ) link building boek wou lezen en er een postje over schrijven..hell yeah ! Grappig ook hoe hij bij mij is terechtgekomen :

I followed you from your comment in SEW, which lead to Twitter, which lead to your site 🙂 I remember your name too – I don”t remember why though. It was familiar so I decided to reach out…

Geen idee hoe hij de naam van een kleine peanut in BE, die verder nergens op de (internationale) seo of linkbuilding kaart staat zou onthouden maar deze kans laat ik toch niet voorbij gaan..Zo zie je trouwens maar wat actief deelnemen in de social media space kan teweegbrengen…

Als je de nieuwsbrief elke week in je inbox krijgt zal je merken dat er veelal wel links staan naar zijn (nieuw) gepubliceerde artikels over linkbuilding.

Wat hem vooral anders maakt is zijn aanpak van linkbuilding. Het is iemand die de technische kant het linkbuilden minder naar voor brengt..en ik meen zelfs dat ik mag zeggen dat hij dat van minder belang vindt. Het is trouwens ook het eerste linkbuilding boek dat ik lees waar het woord pagerank niet in voorkomt (of toch niet wordt benadrukt..) !

Linkbuilding wordt door 95% van ons gedaan om beter te scoren in Google. In zijn woordenboek is linkbuilding = het vestigen/bouwen van relaties die :

  1. Verkeer genereren
  2. De Vertrouwensfactor verhoogt (en dus ook relaties verbeterd)
  3. Nieuwe potentiële klanten / Leads binnen brengt
  4. En dan pas linkjes opleveren die zorgen voor betere rankings

Iets waar ik het trouwens al eens eerder over had in het “links verzamelen” artikel.

Grappig dat hij ook in het begin van zijn boek een lange lijst maakt met redenen waarom het boek waarschijnlijk niet veel voor je kan betekenen..Eén van die redenen is :

You haven”t optimized your site”s conversions

En precies daarvoor heb ik vorige week 2 poten potentiële klanten ‘afgewezen’. Mensen (het overgrote deel) willen blijkbaar niet begrijpen dat

  1. de basis elementen van je site eerst goed moeten zitten. En dan heb ik het niet op het SEO vriendelijk zijn van je site (boring..) !
  2. het geen zin heeft om zomaar een paar keywordcombinaties los uit de mouw te schudden omdat men ‘denkt’ dat dit voor de doorbraak zal zorgen..

…vooraleer je aan linkbuilding kan beginnen denken !

En blij om te zien dat Garrett daar de nodige aandacht aan schenkt in zijn boek. Het eerste hoofdstuk gaat trouwens over het ‘designen’ van een linkbuilding campagne.

Bon…in plaats van er hier nog veel over te lullen…ik kan je het boek ten stelligste aanraden (en neen dat doe ik niet omdat ik een gratis versie heb gehad of omdat ik een commissie krijg..) als je reeds ervaring hebt met wat linkbuilding en je bereidt bent om een nieuwe weg in te slaan.

Het PDF boek kan je hier bestellen, telt een dikke 22.000 woorden (zal ergens een 55-60 pagina’s zijn) en kost normaal gezien $97 ..tenzij je het een tweet wilt geven en dan sturen ze je een kortingscode van 40% .

40% van $97 is….niet veel meer voor de insiders view die je krijgt..

Mocht je eerst nog een paar freebies willen lezen van hem :

Mocht je pas aan het begin van je linkbuilding carrière staan, dan kan je hier een NL-talig linkbuilding boek downloaden..Is wel aan een update toe 😮

6 reacties op : Kersvers linkbuilding boek verschenen
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]jeroen6:24 am on juni 23, 2010

Stanks voor de post. Loop even nog even zelf je link na naar je eigen pagina over je linkbuildingboek. Staan nog wat open codes op je pagina.

[2]Clicktrust8:13 am on juni 23, 2010

Dag dave,

Gefeliciteerd, je breekt internationaal door ;o) Ik overweeg de aankoop alvast.

Fabian

[3]Dave8:17 am on juni 23, 2010

@Fabain, heb in ieder geval geen enkele ambitie 😮

@Jeroen, daar moet idd nog eens voor gekeken worden..thxs

Dave8:05 am on juli 20, 2010

test

[4]Edwin9:57 am on juni 23, 2010

Ik wil nu niet de droogstoppel gaan uithangen maar Garrett heeft waarschijnlijk gewoon zijn eigen technieken toegepast…zoveel mogelijk mensen benaderen om een linkje of verkoop te bekomen..ga dus niet te snel zweven…

Een turkse hacker die zijn eigen site verschuilt in blogspot…castreren die nerd aanstellers 🙂

[5]Dave10:02 am on juni 23, 2010

@Edwin…toont aan hoe goed zijn skills zijn 😮 en zoals gezegd, verder totaal geen ambities om in het seo milieu te stappen om mee te kunnen praten met de grote jongens, geef mij maar mijn eigen projecten, ver weg van al die drukte…

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.