Kijk mama, zonder handen!

Geschreven door : februari 20, 2008 3 reacties

Precies zoals de titel het zegt…Momenteel schrijf ik deze tekst zonder dat ik ook maar een toets van mijn klavier aanraak. Reeds enkele maanden heb ik last van een schouderblessure en daar het maar niet de goede richting uitgaat ben ik maar op zoek gegaan naar een andere oplossing om de vele uren (en het getokkel) achter de computer te vergemakkelijken.

Via via werd ik op de hoogte gebracht van een softwarepakket die met spraakherkenning werkt. Het eerste wat in mijn gedachten opkwam toen ik het woord spraaktechnologie hoorde vallen, was natuurlijk Lernout en Hauspie ( ongelooflijk maar zelfs deze namen staan in het woordenboek van deze software, zouden ze er voor iets tussen zitten?) . De persoon die mij deze tip gaf heeft reeds meerdere E-Book’s met deze technologie geschreven. Zelf ben ik een uitmuntende typist, maar iemand die het vlot kan, moet zo een veertigtal woorden per minuut kunnen typen, terwijl je er met deze software makkelijk tussen de 120 en 160 kan neerpennen. Althans, dit is wat de fabrikant in zijn verkooppraat aanhaalt. Ik heb er nog niet precies nagekeken maar het gaat verdomd snel :)….de smilies moet ik nog steeds handmatig typen..haaa..

Je kan er niet alleen je e-mail’s, brieven of deze blog post mee typen, maar je kan er gans je computer mee besturen. Het is nog even zoeken om alles op punt te zetten, maar over een paar weken moet alles op volle toeren draaien.

Als je dus veel hebt te typen op een dag, dan kan dit softwarepakket een ideale oplossing zijn en je een hoop tijd besparen.

Je kan de software is hier terugvinden. De standaard versie begint vanaf 99 euro, de meer geavanceerde versies gaan tot € 299. Dit lijkt mij geen super grote investering…

3 reacties op : Kijk mama, zonder handen!
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Pascal12:49 pm on februari 20, 2008

Haha, ik zie de verwonderde blikken van mensen al als je tegen je pc/laptop aan het praten bent 🙂

[2]Dave12:54 pm on februari 20, 2008

Dat doe je idd beter niet als er mensen in de buurt lopen 🙂 Ze vinden me hier al ‘raar’ genoeg..

Dave

[3]Pascal4:56 pm on februari 20, 2008

Idem hier, ik ben hier een verdacht persoon omdat ik geld verdien via internet.
Kunnen ze niet aan uit 🙂

Klopt niet, kan niet en als je ze het uitlegt zie je ze gewoon denken dat het niet kan.
Of ze vragen waarom iedereen dat dan niet doet 🙂

Mocht ik tegen men laptop beginnen praten bellen ze volgens mij het zothuis om me op te halen 🙂
Ik zal dus nog maar even wachten vooraleer ik daar aan mee doe.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.