Laten we aan keyword stuffing doen…

Geschreven door : februari 5, 2008 18 reacties

Ik dacht dat keyword spamming verleden tijd was maar tot mijn grote verbazing kwam ik vandaag een prachtig staaltje van keyword stuffing tegen op een site die ..jawel SEO diensten 'verkoopt'.

Voor diegenen onder ons die niet zo begaan zijn met al die fancy termen, keyword stuffing is een techniek die in de pr� history werd gebruikt om zo hogere posities in de zoekmachines te behalen. Het kwam er op neer om je mainkeyword zoveel mogelijk te vermelden op je pagina en in je meta tags.

Maar zoals ik al vermelde dateert deze techniek nog van in de tijd dat de fax machines nog op stoom draaiden en loop je vandaag het risico om zwaar tegen de lamp te lopen als Google beslist dat je aan het spammen bent. Je hoort alle Seo experts en vooral veel Seo bedrijven goede raad geven over de dingen die je zeker niet mag doen en gegarandeerd dat het keyword stuffen wordt aangehaald..”Schrijf je teksten voor bezoekers en niet voor de zoekmachines”: luidt het meestal en moet je maar eens zien wat ik vandaag zag (in de footer) op 1 van die experts hun site

keyword stuffing

Onvoorstelbaar of ben ik van een mug een olifant aan het maken ? Het 'grappige' aan de SEO marketing, zoekmachine optimalisatie en internet marketing links op het 3e laatste lijntje is het feit dat die allemaal naar Wikipedia gaan. Linken naar autoritaire sites is inderdaad goed maar moet je die links pers� in de footer van je homepagina gaan plaatsen ? Ik kan even niet meer volgen…

Wat ik trouwens ook zo vreemd vind hier in het BE Seo landschap is dat er bijna geen enkel 'professioneel' bedrijf gaat bloggen, terwijl het wel overmatig wordt aangeprezen. Nu ik weet dat er bepaalde Seo bedrijven deze blog volgen van tijd tot tijd, kunnen jullie even uitleggen waarom (en laten we dit tot een offici�le oproep bombarderen) er door jullie niet wordt geblogd ? Is het omdat jullie bang zijn om teveel commentaar te krijgen die jullie meer kwaad dan goed zou doen, niet genoeg kennis, of ligt het ergens anders aan en de smoes van “geen tijd” daar geloven we al lang niet meer in 🙂

De enigen die het hier in BE wel aandurven en die trouwens altijd “on topic” zitten en nuttige dingen hebben te vertellen zijn de mensen van Netlash. Waar is de rest van de BE Seo Industrie ??

zp8497586rq
18 reacties op : Laten we aan keyword stuffing doen…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Bart12:33 am on februari 6, 2008

Bedankt voor het compliment.

Maar ik beschouw Netlash niet echt als een seo-bedrijf. We zijn webbouwers (met veel aandacht voor technische optimalisatie).

[2]Dave7:33 am on februari 6, 2008

Hey Bart,

Volgens mij steekt jullie “seo kennis” ver uit boven dat van een gemiddeld seo bedrijf 🙂 Ik denk trouwens ook dat jullie één van de weinigen zijn in BE die eytrack studies aanbieden. Een site is meer dan SEO of PPC en ik mis dat bij 90% van de bedrijven (waar ik ooit in aanraking mee ben gekomen).

[3]Robbert R.9:45 am on februari 7, 2008

Je komt keyword stuffing nog zo vaak tegen en je ziet nog zo vaak dat er daadoor ook nog gerankt word dat ik me vaak afvraag hoe goed google nou eigenlijk is. Kijk bv eens naar: http://www.rvd-services.nl/. Het is eigenlijk schandalig dat zulke sites nog in google te vinden zijn.

[4]Anthony VDB12:21 pm on februari 8, 2008

Inderdaad, weinig seo blogs in België en Nederland.

Vroeger volgde ik nog SeoKing.nl maar die is gestopt. Volg nog enkel jouw blog als Nederlandstalige 🙂

Heb ook een eigen webmaster blog maar heb nog geen tijd gevonden om hieraan verder te werken maar het komt wel.

Ik denk dat bedrijven niet graag hun tijd in bloggen steken omdat het niet direct oplevert en toch wat tijd kost om goede post te maken.

[5]Dave12:36 pm on februari 8, 2008

Er zijn genoeg NL-talige Seo en aanverwante blogs te vinden maar dat zijn meestal geen bedrijven en de “geen tijd” optie, daar geloof ik niet in..

En daarbij, het kan een geweldige meerwaarde betekenen voor een bedrijf !

Roy publiceerde vorige week een leuke lijst met zoekmachine optimalisatie blogs

Dave

[6]Pascal4:32 pm on februari 9, 2008

Haha, het bedrijf in kwestie heeft zelfs een recent artikel waarin ze zeggen dat Google waarschuwt tegen malafide SEO bedrijven.

Moet je nog een staaltje zien van hen?
Zoek vakantiehuis Ardennen in google.be.
Neem het eerste resultaat en kijk linksonder 🙂

Ach, vroeg of laat gaan die sites er sowieso uit.

[7]Dave4:36 pm on februari 9, 2008

Had ik ook gezien…heb ik even heel hard gelachen :d

Misschien moeten wel het overwegen om een goed boek te schrijven en er mee op de E-commerce beurs gaan staan :d
Seo bedrijven in Vlaanderen, wie zijn ze , wat doen ze en waar komen ze vandaan …

[8]edwin5:08 pm on februari 9, 2008

1. Er kruipt wel tijd in een zinnige blogpost..als je dagelijks 1 op meer posts wil plaatsen benje snel en uurtje bezig.
2. Er zijn een België naar mijn mening heel weinig mensen/bedrijven die fulltime met seo bezig zijn , zeker in vergelijking met het buitenland. De markt hier is ook beperkter en dus de budgetten en dus de bedrijfsinteresse ( daardoor kunnen amateurs zoals ik ook nog wat betekenen)
3. Bloggen impliceert informatie delen, iets waar veel bedrijven nogal huiverig tegenover staan.

[9]edwin5:18 pm on februari 9, 2008

…offtopic..
Dave, ben je ook een FFF ?(FireFoxFanatic)
bekijk je header eens in IE7

[10]Dave5:18 pm on februari 9, 2008

Er kruipt zeker tijd in een zinnige post maar dat hoeft daarom niet dagelijks te zijn. Maar aan de andere kant schep je natuurlijk een hoop meer vertrouwen als je iets zinnigs weet te vertellen en ook kan omgaan met de eventuele kritiek…

Als je naar de US kijkt, dan zie je een hoop ‘amateurs’ & ‘self made’ mensen aan de top staan van de Seo & Marketing wereld, net omdat ze schrijven over hun bevindingen/bedenkingen,etc. staan ze bovenaan op de ‘trust’ ladder

Ik zie niet gelijk een probleem met het weggeven van wat kennis omdat 95% van de mensen die ze lezen er toch nooit iets mee doen ! Maar ik geef toe dat je ook niet alles aan een ander zijn neus moet gaan hangen.

Soms heb ik gewoon het idee dat de meeste Seo bedrijven hier op Vlaamse bodem gewoon tekort schieten qua kennis…

Ik denk niet dat dergelijke bedrijven van de kaart zullen verdwijnen, er zijn gewoon teveel mensen/bedrijven , die :

1. de kennis niet hebben
2. de tijd/zin niet hebben om zich ermee bezig te houden

[11]Dave5:20 pm on februari 9, 2008

inderdaad ook een FFF… IE7 , wat is dat ?? 🙂

Maar ook daar zie ik geen probleem van hieruit..wat loopt er verkeerd ?

[12]ediwn6:40 pm on februari 9, 2008

Nu even via FF gekeken,in IE7 (met 2 laptops)je blauwe mannetje draagt je footer rond zijn middel..toch maar eens een IE update doen ?
greetz

[13]ediwn7:04 pm on februari 9, 2008

Om nog even terug te komen op laten we het maar social networking in het algemeen noemen..ik schreef recent en artikel over de laatste google bomb met i>dangerous cult ( scientology church als slachtoffer,ondertussen opgelost)
Nu staat daarvoor op 1 een ekudos artikel van iemand die sinds 8/2007 actief is op ekudos en sindsdien ruim 637! artikelen poste en 45 vriendjes heeft verzameld. Geen enkel persoon met een sociaal normaal leven kan zoiets realiseren. Succes op het internet( sommige) staat gelijk aan een asociaal leven lijden, of een chronisch gebrek hebben aan zinvollere tijdsbestedingen.

[14]Dave7:36 pm on februari 9, 2008

Als k eerlijk ben, ik begrijp niet waarom mensen uren op een myspace/facebook/twitter/etc kunnen rondhangen…Om dan nog maar te zwijgen over de vervelende berichten die je in je maibox krijgt dat één of ander vriendje zijn profiel heeft aangepast of je een drink stuurt…goed voor die persoon zelf misschien maar moet je me daarvan op de hoogte brengen…

Maar ieder doet natuurlijk wat hij/zij wilt met zijn leven 😮

[15]Pascal9:51 pm on februari 9, 2008

“Misschien moeten wel het overwegen om een goed boek te schrijven en er mee op de E-commerce beurs gaan staan :d
Seo bedrijven in Vlaanderen, wie zijn ze , wat doen ze en waar komen ze vandaan …”

Geloof me, al pak je uit met het boek vd eeuw, Vlamingen zul je niet snel overtuigen.
Ze blijven hardnekkig volharden in achter lopen.

Ik vermoed dat het grootste deel van SEO opdrachten via netwerking wordt uitbesteed.

Ik kreeg onlangs de vraag van een webdesigner wat ik moet kosten als SEO.
Hij bood al basis SEO diensten aan zoals adwords campagnes(!) en onsite optimalisatie zei ie.
Ik wezen kijken naar portfolio, tja wat denk je dat ik zag?
Interessante klanten, qua seo dramatisch gesteld. Niks optimalisatie eigenlijk terwijl ik toch lees op zen website dat hij basis seo diensten biedt.

Prijs genoemd maar nooit meer weer iets van gehoord.
Tja, dan laat je je klanten toch gewoon verder Google rijk maken?

Dan nog eens uit gekomen bij een zoekmachine optimalisatie vriendelijk cms voor immobilien bedrijven. Tja, als je niet wil ranken moet je je zoiets aanschaffen.
Op korte termijn kost het de kopers een veelvoud aan advertentiebudget om hetzelfde resultaat als met goede SEO te bereiken.

Het is een schande hoe men te pas en te onpas de woorden zoekmachine optimalisatie en seo misbruikt terwijl men er nada kennis van heeft.
Als je een cms ontwikkelt met voor elke pagina quasi dezelfde titel dan ken je nada van seo laten we daarover duidelijk zijn.

Maar toch zijn er ook wel enkele degelijke seo bedrijven hoor en in de meeste gevallen hebben die ook wel een blog al staat die soms op een ander domein of dieper in de site.

Maar ondertussen geven al die pseudo SEO’s wel een slechte naam aan zoekmachine optimalisatie.

Wat ik jammer vind want SEO is nog steeds de beste en meest renderende manier om aanwezig te zijn op het internet.

[16]Pascal10:02 pm on februari 9, 2008

Ik wel effe verduidelijken dat er ook wel degelijke webdesigners zijn die wel iets kennen van SEO. Ik wil hier niet overkomen als iemand die vindt dat de anderen het niet goed doen, bijlange niet. Ik heb het alleen over bedrijven die SEO diensten verkopen maar er echt geen fluit van hebben begrepen.

In mijn ogen hoeft een webdesigner zelfs geen uitgebreide kennis te hebben van SEO. Als de basis goed gelegd wordt kan er met een site altijd een goed resultaat worden bekomen.

Dus als je iets kent van SEO dan is het me geen probleem dat je een zoekmachine vriendelijk design verkoopt.
Maar als je er echt niks van snapt en een zoekmachine onvriendelijk systeem levert onder het motto zoekmachine vriendelijk dan ben je een oplichter.

[17]Stefke12:39 am on februari 11, 2008

Er zijn er wel hoor, Frederik van OPtiseo blogt, Codeboy (al is dat meer marketing/sea), enz …

[18]edwin9:05 pm on februari 11, 2008

U weet het en ik weet het..maar er zijn genoeg noobs die 99€ voor het aanmelden bij honderden zoekmachines een goede zaak vinden. Trouwens de aanbieders liegen niet echt,”wilt u gevonden worden op het internet ?”..pagina 591 is ook een zoekresultaat..

Sorry, the comment form is closed at this time.