Linkanalyse en Strategie op touw zetten…

Geschreven door : oktober 30, 2010 No reactie

We zijn de laatste weken precies in de linkbuilding mood dus laten we er maar van profiteren en er een afbeeldingrijke post van maken. nike air max 2016 donna Aan linkbuilding doen is meer dan enkel wat sites afschuimen om dan uiteindelijk her en der een linkje te krijge

n als je geluk hebt. buty air jordan 5 damskie En daar begint het probleem al, te weinig mensen doen eerst een analyse om te weten of het een haalbare (rendabele) kaart wordt, wat men uit de mouw zal moeten schudden en of het een korte/lange termijn plan wordt.

De “technische” analyse

Als je voor jezelf hebt uitgemaakt waarvoor je een linkbuilding campagne wilt opstarten kan je opzoekingswerk starten.

 • NIKE ZOOM ALL OUT
 • Laten we er een voorbeeld bijhalen om door de rest van het verhaal te wandelen, maakt de dingen misschien iets duidelijker. asics gel lyte 3 hombre negras nike air max 1 ultra moire og Stel dat ik in de verzekeringswereld (makelaar/aff./whatever) zit, dan lijkt deze keyword combinatie een geschikt target…

  Het zijn geen echte kleppers dus de kans dat de competitie moordend is neemt af en mijn adwords campagnes kosten me een smak geld met enkel deze kw combinatie. ray ban pas cher Air Max Flyknit Homme

  asics gel kinsei mujer Of het echt rendabel is weet ik natuurlijk niet aangezien het een onbekende markt voor me is maar laten we ervan uitgaan dat een top 3 plaats ons zeker geen windeieren zou leggen.

  Nu nemen we er Google bij en gaan de top 10 gaan bekijken voor deze combinatie. Adidas Zx 750 Homme Nike Air Max Sko NIKE ROSHE TWO

  Om een eerste indruk te krijgen gebruik ik de seo for firefox plugin en zet ik bij opties enkel pagerank | site age | site inlinks | pagina inlinks op actief anders kan het een eeuwigheid duren voor je alle data te zien krijgt.

  Bij het aflopen van de top 10 vallen me gelijk een aantal zaken op :

  1. 7 van de 10 resultaten komen van een domein die 5 jaar actief is
  2. er zit slechts 1 root domein tussen, de rest zijn interne pagina”s
  3. 6 van de 10 heeft minder dan 200 domein links (en als we echt diep zouden gaan graven dan vinden we zeker een pak sitewide links )

  Het allinanchor commando (allinanchor: autoverzekering vergelijken) toont me dat de eerste 3 posities in de gewone resultaten plotseling niet meer voorkomt in de top 10, wat me (waarschijnlijk) verteld dat posities 1&2 sterke/autoritaire sites zijn (hebben ook het meeste domein backlinks) en ook als ik linkdata via yahoo site explorer bekijk, dan zie ik slechts 1-2 interne links naar die pagina…

 • O.J. Howard Alabama Jersey
 • En wat positie 3 betreft, die hebben veel te danken aan de domeinnaam (autoverzekering.be).

  Er zit echter 1 zwart eendje in de top 10 en dat is resultaat 4 :

  Het web archief kan me niet verder helpen dus gaan we even dns.be raadplegen en krijg ik te zien dat de domein werd geregistreerd op 23 februari 2009. Emmanuel Sanders Jerseys Dus in amper een jaartje tijd hebben die zich in de top 5 weten te werken met slechts een “handje vol” links. ROSHE LD-1000 QS Scarpe Nike Store Italia Nike Roshe Run Heren Het moet zijn dat Google deze links wel weet te waarderen. AIR MAX 2016 asics gel kinsei 5 peso Effe een blik op gooien dus want dat kan interessant voor ons zijn. Nike Air Max 1 m?skie bia?e new balance blanche asos Tussen de 8 links die naar de pagina verwijzen staat er niks speciaal behalve startpagina-achtige zaken.

  Het wordt wel iets interessanter als we de links naar het domein gaan bekijken :

  • internet-123-gids.be
  • woonverzekering-123-gids.be
  • televisie-123-gids.be
  • elektriciteit-123-gids.be
  • kredietkaart-123-gids.be
  • woonkrediet-123-gids.be

  En zo kan ik er nog een paar lijsten en ook interessant is dit linkje :

  • econ.kuleuven.be/eng/fetew/medewerker/userpage.aspx?PID=1401

  Een gastdocent aan de KU Leuven die zijn bio pagina goed weet te gebruiken 😮 en blijkbaar een mooi netwerkje heeft van eigen sites die worden gebruikt om het nodige linkwerk te verrichten. New Balance ct suede gum femme UConn Huskies Jerseys Toont nogmaals aan dat :

  1. een eigen netwerkje goud waard is
  2. sitewide links het nog steeds goed kunnen doen en
  3. Google dat ok vindt en beloont met een top 5 plaats

  We kunnen nog een stukje dieper gaan graven maar dat zou deze post veeel te lang gaan maken..volgend topic dus..

  De “gebruikers” analyse

  Noodzakelijk dat we weten hoe het achter de schermen van een resultaat zit maar om een linkbuilding campagne goed te kunnen inschatten maar minstens even belangrijk om te weten of de resultaten die Google weergeeft, voor iemand die op zoek is naar een pagina waar hij een autoverzekering vergelijk kan doen, dat ook daadwerkelijk doet.

  Want niks zo frustrerend om op pagina”s terecht te komen die eigenlijk niet aan de intentie van je zoekopdracht voldoen. Nike Air Max Thea Femme Blanche Texas A&M Aggies Wordt een mens alleen maar gefrustreerd van..en nu Google ons doorklikratio cijfers laat zien in hun webmaster tools kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat ook de CTR in de serps ergens een rol speelt en zorg je er beter voor dat je bezoekers niet te pissed off maakt…

  Maar… nike air max 2016 goedkoop Canotta All Star 2016 NIKE ROSHE RUN

  hoe meer gefrustreerde mensen een top 10 teweeg brengt, hoe meer kansen er liggen voor ons om daar op in te haken en ons te differentiëren van de rest. nike air max 90 homme pas cher Julio Jones Alabama Football Jerseys Differentiatie betekent ook een grotere kans dat je linkbuildingcampagne makkelijker wordt en of zich sneller kan verspreiden.

  Het resultaat voor deze zoekopdracht is eerder bedroevend (goed nieuws dus) en uit de 8 .be resultaten is er welgeteld eentje die me daadwerkelijk kan “bevredigen”…de site van onze gastdocent. Nike Air Max 2017 Femme Air Yeezy For Sale nike air presto bambini Daar kan ik zien wat verschillende verzekeringsmakelaars me ongeveer zouden aanrekenen.

  Mooi uitgewerkt met zelfs user generated input (ratings & evaluatie gegevens) en in ieder geval 2000 keer beter dan alle andere 9 resultaten in de top 10.

  Maar volgens mij kan het nog beter…

  Het Grond- Denkwerk

  We weten nu al veel en tijd om onze brains aan het werk te zetten en in de huid van een bezoeker te kruipen. adidas gazelle femme noir Als ik “autoverzekering vergelijken” intik dan wil ik waarschijnlijk de prijzen van verschillende aanbieders op een makkelijk en overzichtelijke manier gepresenteerd krijgen.

  Check goed de vetgedrukte woorden want dit zijn sleutelwoorden die aan de zoekopdracht worden gekoppeld en waar me aan de slag mee zullen gaan. New Balance 1400 homme Air Jordan 5 For Kids Alles wat ik hier neerpen is natuurlijk puur hypothetisch maar niet ondenkbaar/onhaalbaar. Canotte Boston Celtics adidas 2017 pas cher asics gel damskie bieganie Stel dat ik de prijszetting van elke (grote) aanbieder manueel ga opzoeken en de opties ga beperken tot het meest noodzakelijke om zo mijn bezoekers niet gelijk het onderste uit de kan te laten halen, wat altijd het geval is als je een offerte aanvraagt. New Balance 996 femme AIR ZOOM STRUCTURE 20 new balance 373 uomo prezzo

 • Nike Air Max 2017 Rosso Uomo
 • En dat allemaal in een tool ga verwerken die er zo zou kunnen uitzien :

  Op deze manier breng je alle sleutelwoorden (en vragen in de prospect zijn brains) samen in een zeer duidelijke presentatie (althans dat denk ik toch, feel free om me neer te halen..).

  En als je deze tool dan toch hebt, waarom zou je hem niet beschikbaar maken voor alle andere infosites/makelaars die in dezelfde branche zitten en deze gratis aanbieden met natuurlijk wel een linkje ergens in de aard van “powered by….” of er een handige een eenvoudig te implementeren widget van maken :


  Een andere optie waar ik zit aan te denken is het houden van een interessant onderzoek / enquête en de resultaten van je onderzoek in een creatieve infographic te gooien, die dingen vallen meestal ook goed in de smaak en zijn een goede linkbait.

  Je kan het natuurlijk ook iets uitgebreider gaan doen en van elke grote aanbieder een uitgebreide review over schrijven met eventueel pro- en contra”s en ook die in een infographic gaan gieten.

  Hoe langer ik hier aan het schrijven ben, hoe meer ideeën er uit de bus komen 😮

  Time for action

  Het belangrijkste van de complete operatie natuurlijk en tijd om jouw geniale ideeën de wijde wereld in te sturen want anders zullen er weinig linkjes binnen komen.

 • Air Max Flyknit Homme
 • 2015 new balance 530 Globaal gezien zijn er 2 paden te bewandelen zijnde de “gratis” (=tijd&zweet=ook niet gratis) en de betalende.

  Bij de gratis opties zou ik vooral gaan zien wat de linkbare content in de markt eruit ziet, zie mijn stukje over linkbait. TUBULAR SHADOW KNIT nike air max dzieciece Naar welke pagina”s en content wordt door wie gelinkt en waarom ? Wie zijn de autoriteiten en de invloedrijke personen/bloggers in de markt en kan ik ergens een partnership uit de brand slepen.

  Natuurlijk mogen de social media tools niet ontbreken en kan je maar beter gebruik maken van enkele gratis tools om de boel te automatiseren en makkelijk op te volgen.

  Bij het betalend pad zou ik persoonlijk beginnen met gebruik te gaan maken van Google adwords via het content netwerk (beginnen met gerichte advertenties). Air Max 2017 Goedkoop Zapatillas EQT SUPPORT ADV Soms kan je in de top 5 (voor traffic zware zoekwoord combinaties) infosites vinden voor deze zwaar betalende sectoren die adsense hebben draaien..ideale targets voor je adsense camapgne of om gewoon die mensen te contacteren en ergens een deal proberen uit te werken. Canada Goose Whistler Parka Marcus Mariota Oregon Jersey asics gel lyte 5 evo Als ze adsense hebben draaien zijn ze meestal niet vies van een lapje geld…

  Conclusie

  Kijk of de pagina”s in de top 10 een direct antwoord geeft op de vraag (zoekwoord combinatie dus..)die word gesteld en kijk hoe jij daar kan op inspelen.

  No reactie op : Linkanalyse en Strategie op touw zetten…
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

  No comments yet.

  Laat je volledig gaan...

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.