Linkbuilden is moeilijk..Hoezo ?

Geschreven door : oktober 23, 2011 4 reacties

In deel 2 van het opzetten van een linkbuildingplan haalde ik enkele punten aan die je konden helpen bij het zoeken en creëren van “linkbare content” . Omdat de eerste reactie van veel mensen meestal in deze richting gaat : ” Nice dave maar in mijn markt lukt dat totaal niet…” beloofde ik om het met een voorbeeld te illustreren dus vooruit met de geit. nike air max pas cher pour homme Misschien ook nog even het waarom aanhalen. nike air max pas cher Waarom al die moeite doen als je startpagina aanmeldingen kan doen of ergens een paar goede (ankertekstrijke) links kan versieren/kopen en je rankings gelijk de hoogte ziet ingaan ?  Wel omdat….(volgens mij) het systeem zoals we het nu kennen waar de juiste ankertekst nog steeds domineert bij het bepalen van rankings aan het einde van zijn latijn is. air max chaussures Het systeem  is te makkelijk om te tuin te leiden en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Google het totaal niet meer in de hand heeft. Nike Air Max 2016 Heren Rood  Ik haalde reeds enkel voorbeelden aan in de nieuwsbrief, ook hier kan je een spamstaaltje aan het werk zien en de J.C. Penny case van een paar weken geleden laat ook niks aan de verbeelding over… asics gel pulse 6 sklep biegacza Ik ga er dan ook vanuit dat autoriteit, branding, verticaler gaan in segmenten, social media activiteit, etc steeds meer zal gaan doorwegen in het bepalen van waarde (en rankings). Under Armour Ua Curry 3 Dus daarom dat deze jongen de lange termijn visie hanteert.. Dit gezegd zijnde..let”s continue.. Nike Air Max 2016 Heren grijs Ik wil er ook niet het gemakkelijkste voorbeeld uitnemen dus laten we ervan uitgaan dat ik vanaf nu printers en toebehoren verkoop en linkbui!lding op het eerste zicht niet zo eenvoudig lijkt..right ? We zullen zien waarmee we voor de dag kunnen komen…

1.We hebben content nodig

Geen idee hoe andere linkbuilders aan de slag gaan maar ik wil content op de site (content kan onder verschillende vormen komen : tekst,video,audio,visuals, etc) . asics gel stratus femme new balance homme ml574 bleu Er is geen kat die spontaan even naar je fancy printershop site gaat linken, iets wat wel sneller kan en zal gebeuren als je degelijke content hebt staan waar mensen iets aan hebben. Zapatillas ROSHE RUN

 • Nike Air Force 1 Basse
 • Dus enige vorm van markt en keyword onderzoek is nodig om te weten waarmee we kunnen beginnen en hoe we de structuur van ons content gedeelte gaan opbouwen. Zonder al te diep in te gaan op het “hoe” van keyword onderzoek, iets waar ik het al uitgebreid over had in , toch even illustreren hoe we topics gaan zoeken en onze site structuur gaan opbouwen. Houston Cougars We beginnen met het breedste woord, namelijk : printers en we trekken ons geen bal aan van zoekvolume in deze fase. New Balance 373 homme nike free run 5 0 rosso uomo

  nike air max 1 turquoise Google keyword tool :

  Zonder de 800 andere woordcombinaties hier te tonen zien we gelijk al verschillende departementen :

  1. Technische onderwerpen, “hoe doe ik?” Â topics
  2. Soorten printers
  3. Merken van printers
  4. Computer / besturingssysteem & printers

  En we zijn nog geen halve minuut en amper 10 zoekwoordcombinaties voor het woord printer verder en we krijgen al vorm. Nike Homme goedkoop nike air max nederland Volgende is Google related :

  En google”s auto aanvulfunctie :

  Genoeg mogelijkheden om daar uit te gaan putten.. Volgende is Bing..ja, die gaan we ook gebruiken 🙂 Â Ik gebruik wel de .com omdat de .be (nog) niet op hetzelfde niveau staat dus je zal even moeten vertalen maar het gaat erom dat je een inzicht krijgt in de materie :

  Kijk ook even in de resultaten :

  Toont ons duidelijk enkele containers.

 • AIR MAX TAILWIND 8
 • Printers kan je oa gaan indelen in :

  1. Merken
  2. Prijzen
  3. Handleidingen

  We zien natuurlijk ook dit hier :

  En dit :

  1. Nog meer goodies
  2. En nog meer mooie containers : merk, type, inkt type en kenmerken

  En wat denk je van de Visual search die Bing rijk is :

  Mooie containers met alles erop en eraan, meer dan de helft van je onderzoek & structuur ligt hier zomaar voor het rapen.

  Vergeet ook de productsearch bij de  zoekmachines niet en moeten we constateren  dat Bing en Yahoo een pak meer tonen dan Big brother G. Hier het Bing resultaat :

  En  om met een laatste voor de dag te komen..wikipedia :

  Scan ook n het wiki artikel zelf eens en kijk welke gerelateerde woorden/links ze in het artikel zelf nog gebruiken.

  Dezelfde technieken kan je ook gebruiken bij Yahoo en ook daar zitten soms verrassende resultaten tussen waarvan je dacht :” damn..dat kan ik inderdaad ook nog gebruiken…”

  Om te weten waar de gebruikers mee bezig zijn moet je in het community leven gaan duiken. Forums (of is het fora?) Â zijn een goed startpunt :

  Enige nadeel daar is dat je soms op topics stuit die dateren vanuit de prehistorie. Nu Google geeft je wel de mogelijkheid om de resultaten te gaan rangschikken volgens datum als je dat wilt..

  Twitter daarentegen is the place top be 🙂

  Of :

  Het beste wat je kan doen als je niet compleet gek wilt worden en dat een beetje op auto pilot wilt laten draaien (we hebben genoeg andere zaken te doen op een dag..) is tweetdeck gebruiken. Adidas Superstar Femme Rose Solde adidas superstar Je kan daar makkelijk (oneindig veel) kolommen gaan toevoegen en in 1 ruk zie je gelijk of er iets voor je tussenzit :

  Eenmaal je alle data hebt verzameld bestaat de kunst er natuurlijk in om alles te gaan structureren. Een punt waar nogal wat mensen blijkbaar problemen mee hebben. asics femme pas cher asics tiger hombre new balance uomo 2015 Dit is een ruwe schets die ik zou gebruiken in dit voorbeeld :

  Door :

  1. creëren van een content gedeelte op je site (aan de hand van je research) geef je aan je site ,voor zowel  bezoekers als zoekmachines, een gigantische meerwaarde
  2. mensen te willen helpen & te netwerken (dus niet je producten/diensten gelijk door hun strot te willen duwen)

  zal  je gegarandeerd al een pak “spontane” links binnen halen, om nog maar te zwijgen van de expert status die je van zowel zoekmachines als gebruikers (nog belangrijker) zal krijgen. air max 1 pas cher Vergeet ook niet dat het maken van een goede structuur en de focus op longtail zoekwoorden meestal weinig tot geen  externe linkbuilding campagnes nodig heeft om beter te gaan scoren in Google. Nike Free Run 5.0 Blu Uomo

  2. Air Jordan Future Shoes Doe die extra moeite…

  Naast de “standaard” content die ik net heb aangemaakt (wat me hoogstwaarschijnlijk al voor een groot deel gaat onderscheiden in de printer markt) Â ga ik zeker ook iets “extra hot” uit mijn mouw willen schudden. Laten we zeggen het recupereren/anders voorstellen van de content die we reeds hebben en ik denk in eerste instantie aan een soort van Printer gids die mensen min of meer aan de hand neemt in hun koop cyclus en stap voor stap helpt bij het maken van de juiste beslissing. Â Er schieten me gelijk 2 manieren binnen : 1. new balance u420 femme gris rose Eboek De geruchten gaan de ronde dat die dingen het niet meer zo goed doen als vroeger, ik kan dat alleen maar ontkennen (net zoveel als seo dood zou zijn 😉 ). Als je snel even 10-20 pagina”s in elkaar schiet dan kan ik me voorstellen dat je succes een pak minder zal zijn dan wanneer je eerst je huiswerk maakt, weet hoe de cyclus er min of meer uitziet, met welke vragen mensen zitten en daar je boekstructuur gaat op afstemmen. Air Jordan 1 Uomo

  Naast het feit dat je je linkbaarheidsfactor verhoogt kan je ook nog eens aan leadgeneration gaan doen.. 2. Adidas Zx 700 pas cher homme Tools Ik kan mijn printergids ook in een interactieve tool gaan gieten en mensen de lectuur (en hun tijd) gaan besparen. TENNIS CLASSIC ULTRA FLYKNIT Ik zou dus deze weg kunnen opgaan : Je snapt wel waar ik naartoe wil. New Balance 1500 damskie Nike Air Max 90 2015 Femme Er moet weinig worden nagedacht en ze komen zo meestal snel tot een (bevredigend) resultaat. Nike Air Max bw Femme asics gel nimbus hombre In plaats van een Koop gids zou je dat ook kunnen toepassen voor een Probleem gids of een “Zoek de juiste toner/cartridges types voor je printer”, etc Mega mogelijkheden om je weeral anders te maken en vooral je linklove factor op te schroeven.

 • Nike Air Force 1 Women
 • Daarbij verlenen tools er zich uitstekend toe om in een widget of een facebook/smartfoon/desktop applicatie te worden verwerkt. nike cortez bianche uomo New Balance 993 damskie Sommige zullen resulteren in extra links, anderen in meer aandacht & extra verkeer maar ons doel is uiteindelijk de kassa te laten rinkelen dus of het nu via de extra links of het verkeer komt..who cares ?! Wat dacht je trouwens van deze “nutteloze” widget :

  Hiermee kan je berekenen hoeveel CO2, bomen en afvalwater je kan besparen door eco vriendelijk papier te gebruiken. lunette de soleil ray ban pas cher Al 3000 installs verzameld en zelfs al blijft er maar 1/10 meer actief, dat resulteert nog altijd in een mooi aantal links. Eddie George Titans Jerseys Een beetje van een coder kan er trouwens voor zorgen dat de link in de widget (pijltje) een cleane html link is en dus alle nodige waarde kan doorsluizen.

  Deze widget geeft je trouwens ook de mogelijkheid om je hand uit te steken naar de groene jongens op de planeet en zo verruim je je linkkansen. Meer daarover in ons volgend puntje want de meesten onder ons denken teveel met hun “markt oogkleppen” op.

  Het anders presenteren van data is ook offline aanwezig en een techniek die al sinds jaar en dag wordt toegepast. Nike Free Hypervenom Je moet eens zien welke infographics en anders schematisch materiaal er verschijnt in kranten/tijdschriften  als er een ramp gebeurde of er een groot evenement aankomt . new balance 1600 femme Of neem nu een ordinaire voetbalwedstrijd. nike air huarache donna …je kan

  een halve bladzijde vol kladden over het verloop van  een wedstrijd of je kan het ook zo doen :

  De X factor van het schema is toch stukken groter dan dat van die halve bladzijde tekst ?

  Vergeet niet dat vroeg of laat zowat elke bedrijf zal beseffen dat ze content gaan moeten produceren en dat diegene die zijn content het meest creatief kan voorstellen zal winnen..

  3. UNLV Rebels Jerseys Syracuse Orange Ga volledig uit de bol…

  Nu kunnen we even inhaken op het “doe die oogkleppen af” argument. asics gel noosa tri 11 femme Air Jordan 1 For Kids Chicago Bulls Er valt soms veel meer aandacht en links te rapen in aanverwante markten of markten die eigenlijk totaal niks met jouw biz heeft te maken. new balance 373 damskie bordowe Denk ik daar vooral aan alle soorten van nieuws / roddel  sites. 3.1 Maak/verzamel  een best off Waarom geen “best off maken” van printer commercials. Adidas Baratas Even youtube afschuimen en je hebt zo het nodige materiaal verzameld :

  Als je een beetje goed bent in netwerken kan dit zeker de ronde doen. Nike Free 5.0 Homme 3.2 Fun stuff werkt altijd Het werkt altijd en je kan er iedereen mee aanspreken ! Check deze comic eens over ” Why I Believe Printers Were Sent From Hell To Make Us Miserable

  Als ik even de url door opensiteexplorer haal dan zie ik dit hier :

  No comments….

  3.3  Zuig iets uit je duim Als je nog steeds niks kan vinden, waarom laat je je wildste fantasie dan niet even lopen en probeer je daar iets realistisch van te maken. Althans probeer het idee te verspreiden dat het “echt” is….. Chaussures Nike Fjallraven Kanken Classic Het allerbeste voorbeeld wat ik ooit tegenkwam was dat van de I.Saw, the world”s  first USB-powered chainsaw . Baylor Bears nike air huarache ultra donna Gewoon een briljant idee en zo geloofwaardig uitgewerkt dat het echt wel “echt” leek .. Canotte Atlanta Hawks

  Er was zelf een zeer overtuigende video te vinden :

  Ook hier werd met 1 origineel idee meer links aangetrokken dan de meeste doorsnee sites die zitten te klooien met startpagina aanmeldingen , linkruil, etc

  Een andere markt wat best bespeelbaar is, is die van de designers/ontwerpers/uitvinders.

  4 reacties op : Linkbuilden is moeilijk..Hoezo ?
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
  [1]Tweets that mention Linkbuilden in Moeilijke markten, een Case Studie | E-Tail -- Topsy.com8:14 pm on februari 23, 2011

  […] This post was mentioned on Twitter by Dave Lorrez (E-tail), Gerben Hoekstra, Judith Buitendijk, Daniel Oudenaarden, Ton van Houten and others. Ton van Houten said: RT @davelorrez: Vers van de pers -> Luikbuilden is moeilijk..Hoezo ? http://goo.gl/njeEy […]

  [2]jeroen9:14 pm on februari 24, 2011

  He Dave, weer een geweldige post. Vooral alle afbeeldingen erbij, dat geeft zo veel verheldering! Succes met de pimpup event.

  dave9:55 pm on februari 24, 2011

  Met plezier gedaan 😉

  [3]RJ7:50 pm on maart 3, 2011

  Goed artikel! Je hebt me hierbij weten mee te nemen in de wondere wereld van linkbuilding. De manier hoe jij out of the box denkt, vond ik erg interessant! Bedankt voor de inspiratie!

  [4]Tony4:05 am on januari 8, 2012

  Vooral het Artikel zelf is erg Origineel en vol met buitengewoon goede Ideeën. De berekentool/calculator, de juiste toner tool, uitstekend. Kijk vooral wat de concurrentie NIET doet. En dat wordt in dit artikel erg duidelijk.

  Top.

  [5]Niche Wedstrijd 004 – Content Toevoegen | InternetMiljonair8:56 am on december 12, 2014

  […] zoekvolume op zit. Andere methodes die ook nuttig zijn worden zeer netjes beschreven in het laatste artikel op Dave zijn ecommerce blog. Punt 1 in dit artikel laat goed zijn waar je content over moet […]

  [6]Camila6:20 pm on november 24, 2015

  That’s way more clever than I was expcteing. Thanks!

  Laat je volledig gaan...

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.