Linkbuilden is waanzin… wordt er gezegd

Geschreven door : oktober 19, 2012 13 reacties

Eigenlijk zou ik dringend moeten verder werken aan het webshop checklist artikel maar paar dagen geleden een ‘woordenwisseling’ gehad met onze vriend Robert naar aanleiding van zijn artikel : Linkbuilding is de nieuwe waanzin (Tuurlijk krijgen ze  een linkje… Canotte Atlanta Hawks Maglie Detroit Pistons ) dus laat ik me even gaan ook al zal het weinig..euh.. Air Jordan For Sale geen verschil uitmaken. Verder wil ik er ook geen persoonlijke vete van maken en gewoon mijn argumenten boven halen… Nike Air Max 90 Donna Bianche

Robert en ik zullen het toch nooit met elkaar kunnen vinden vrees ik  🙂 Als ik een artikel de revue zie voorbijkomen met dergelijke titels of iets in de aard van ‘SEO is dood’ dan gaat mijn haar heel even recht staan omdat ze 9/10 worden geschreven door de stuurlui die aan wal staan. Geen idee of dat wel/niet zo is maar dit klonk toch niet echt veelbelovend  :

De conclusie van Robert’s verhaal was.

 • FLYKNIT LUNAR3
 • Ik quote :

  Linkbuilding is een proces dat zichzelf regelt.

  want :

  Als de content goed is – de basis – dan linkt men ook zonder het gezeur van linkbuilders graag naar jou. Nike Zoom All Court CK Fjallraven Kanken Big air max 95 damskie allegro Of die content nu bestaat uit meningen, eigen video of een webshop. nike tn homme noir Dan heb je iets te bieden, val je op, word je gevonden, bezocht en komt men zonder link terug.

  en bijgevolg zijn alle linkbuilders er alleen maar om het geld uit je zak te halen zonder dat je er echt iets voor in de plaats krijgt. soldes air max 1 Als linkbuilding zichzelf regelt, dan zijn ook alle marketing & advertising departementen op deze planeet overbodig toch ? Want een goed product verkoopt zichzelf… Air Jordan 3 For Kids dan is coca cola al een dikke 100 jaar verkeerd bezig 🙂 Maar stap voor stap. Olivier Vernon

  Waar hij wel een punt heeft

  1. dat linkbuilding bedrijven/experts de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten
  2. dat wanneer je ‘linkbuilding’ op orde is je omzet dus niet automatisch de lucht in schiet
  3. de basis goed moet zitten

  De linbuilding experts schieten inderdaad als paddenstoelen uit de grond maar zoals in elke markt heb je het kaf en het koren. Het is niet omdat zowat elke BV in ons land een kookboek uitbrengt dat ‘alle’ kookboeken bij voorbaat een rip off zijn. Het is gewoon hot en iedereen wil er op dat moment (wat) geld proberen uit te slaan. Probleem 1 is dat het internet / ecommerce nog in zijn kinderschoenen staat en zeer weinig mensen weten hoe het spel moet worden gespeeld. asics gel nimbus 17 donna Robert begint zijn verhaal met een slijterij die alles regelt mbt marketing & het promoten van de biz maar dan moet vaststellen dat ze 1 klein detail zijn vergeten… NIKE AIR ZOOM VOMERO 11 hun voorraad. Iedereen weet toch dat je eerst je producten / service (en andere basis zaken) op orde moet hebben en dan pas je marketing apparaat in gang duwt. Net zoals iedereen weet dat je niet naar een schrijnwerker gaat om deuren te laten maken als de ruwbouw van je huis er nog niet eens staat.. asics gel kinsei Robert stelt dan ook :

  Het internet werkt volgens de zelfverklaarde specialisten anders. asics gel kinsei 5 femme Nike Air Max 2016 Dames Zwart Daar doet de basis er helemaal niet toe

  Sorry maar offline heb je net hetzelfde verhaal. Iedereen is op zoek naar nieuwe klanten en geeft er (meestal) geen fuck om als je ‘basis’ al dan niet ok zit. adidas neo 10k femme Adidas Schoenen It’s all about the $$$ en hoe meer hoe liever.. asics buty kup Ik herinner me nog 15 jaar geleden toen ik een vriend zijn zaak mee op poten hielp zetten dat de gouden gids een van de eersten was om aan te bellen en ons ervan wist te overtuigen om 4000 euro voor een advertentie te dokken..We gingen veel telefoontjes en dus ook klanten daardoor winnen en de biz ging een vliegende start nemen. Wisten wij toen, als 20 jarigen, veel…. adidas nmd femme Air Max Baratas Omdat het online gedoe zo nieuw is, is er zeer veel onwetendheid bij opstarters en zelfs bij diegene die al een tijdje bezig zijn en bijgevolg is het ook makkelijk voor gelijk welk soort van bedrijf die internet diensten verkoopt om deze mensen in hun boot te laten stappen. De ene komt of met “je site is seo onvriendelijk’ de andere met “linkbuilding heb je nodig’, nog een ander ‘vergeet seo & linkbuilding, je moet op de social media trein zitten !’ …. Fjallraven Kanken Classic UK hoe ga je beslissen wat goed voor je is en of wie nu gelijk heeft ? Geen makkelijke zaak… Probleem 2 is dat alle crappy linkbuilding technieken die Robert in zijn artikel als ‘niet werkend’ aanhaalt het tot op vandaag de dag nog steeds doen in de zin van  ‘het opfokken van je rankings” . Ook hier in het verleden al een paar keer over geschreven en dit moet de meest recente geweest zijn : Google zegt…ja ja en ik ben Sinterklaas.

  Waar het verkeerd loopt

  Dat Robert alle linkbuilders over dezelfde kam gaat scheren in zijn artikel….dus  dan zijn alle Belgen dom en of alle Nederlanders arrogant ? 1. het kaf en het koren Als de basis (kunnen veel verschillende zaken zijn..)  niet goed zit is de kans klein dat linkbuilding je ook maar 1 stap verder zal helpen maar net daar kan je het kaf van het koren al gaan scheiden. sac a dos kanken Het Kaf : Jij  : ” Hallo bedrijf X, ik wil beter scoren in Google” Kaf  :”Great.. asics damskie leginsy hoger scoren gaat je inderdaad meer bezoekers & omzet opleveren, hier zijn onze pakketten : ” Het Koren: Jij : ” Hallo bedrijf X, ik wil beter scoren in Google” Koren :”Great..maar om welke site gaat het en wat wil je ermee bereiken ? Pas als we dat weten kunnen we zien of een linkbuilding campagne zin heeft en of in welke richting we het moeten gaan zoeken. Linkbuilding is geen all-in-one formule die overal op dezelfde manier kan worden ingezet/gebruikt” Uit persoonlijke ervaring kan ik gerust zeggen dat 6-7/10 in eerste instantie geen nood heeft aan een linkbuilding campagne. En daarmee hebben we gelijk een aanknopingspunt om verder te gaan naar… Nike Air Max Command Femme 2. De audit Audit’s zijn volgens Robert een mooi woord voor ‘we gaan je wat extra centen uit je zakken halen’ :

  Een beetje linkbuilder stippelt een hele strategie voor je uit. Adidas Zx Flux Femme Rose Want linken gaat niet vanzelf. Daar moet eerst een link audit aan vooraf.

  Euhh…ja dus ! Maar ik zou het eerder een site audit noemen in de eerste plaats want zoals we net vertelden, sommige sites hebben in eerste instantie geen boodschap aan een linkbuilding campagne. asics damskie leginsy Iemand komt aankloppen met deze webshop :

  Ze willen beter scoren op “Merkledij X kopen”. Kijk deze mensen zijn niks met links en betere plaatsen in Google want als ze nu 1000 bezoekers/dag aantrekken en geen of weinig sales doen, dan zullen 10.000 bezoekers/dag daar weinig verandering in brengen. Jullie hebben gewoon een verbeterde/nieuwe/doordachte site nodig die bezoekers in de eerste plaats niet pissed off maakt omdat de site crappy in elkaar zit…. Nike Free 5.0 Of misschien heb je net wel een gelikte & doordachte site (denk je) Â en veel verkeer maar blijven de verkopen tegenvallen. Dan ben je waarschijnlijk beter af met een usability onderzoek en of probeer je de pijnpunten te lokaliseren waar en of waarom mensen niet kopen. Deze problemen oplossen kan resulteren in (veel) meer verkopen zonder meer verkeer aan te trekken…op welke manier dan ook. Of misschien heb je een gelikte site en weinig verkeer. Een site audit zal misschien aan het licht brengen dat er een probleem is met de (technische) structuur van je site en dat je door dat te fixen bijna instant 10x zoveel verkeer binnenhaalt. fjallraven kanken uk Een site audit is dus een must alleen heb je hier weer het kaf en het koren verhaal…. nike air max 2017 dames Blauw de ene zal je een auto gegenereerd rapport van 30 pagina’s voorschotelen waar je de ballen van begrijpt en waar je verder niks mee kan en de andere zal je 2 pagina’s geven met bruikbaar en ‘actionable’ zaken. Maar laten we er nu even vanuit gaan dat de site op zich goed werkt aan aan de nodige basis vereisten voldoet, dan ben je er nog niet want :

  1. is het de bedoeling om beter te gaan scoren in google
  2. wil je een marketing/branding campagne op poten zetten

  Ik wil scoren joh ! Prima maar waar wil je precies op scoren en waarom ? Als je nu adwordscampagnes hebt lopen op de combinatie ‘Merkkledij X kopen’ en er is geen kat die iets koopt, waarom denk je dan dat iemand wel zou kopen als je plotseling bovenaan de organische resultaten komt te staan ? Of waarom wil je persé scoren op XY waarbij  (op het eerste zicht) lijkt dat het niet zo makkelijk zal zijn en een werkje van lange adem wordt en je beter en degelijk keyword onderzoek laat doen om vervolgens 100 artikels te publiceren en op de longtails te mikken. Op die manier haal je evenveel of zelfs meer verkeer binnen, gaat het meestal sneller, en ga je niet op dat ene paard gaan wedden. “Lorrez, ik sta nu op plaats 7 in Google en realiseer een omzet van x euri daarmee !” Ok..dan lijkt het me inderdaad de moeite om daar eens dieper in te graven en een site-link analyse & concurrentieanalyse uit de mouw te schudden…maar meer daarover straks want volgens Robert is ook dat een no go. new balance 373 homme bordeaux Meer bekendheid heb ik nodig Nice maar dan moeten we je (en je site) interessant genoeg maken om en poot in de markt te zetten en zal er in de eerste plaats heel veel ‘communicatie’ moeten gebeuren. Ben je daartoe bereid en kan je (of iemand anders die verstand van zaken heeft) daar aan meewerken ? Indien niet dan is het voor mij als leek in jouw markt bijna onmogelijk tenzij ik een expert in jouw markt ga zoeken die kan helpen. nike scarpe italia De vraag is dan natuurlijk of jij akkoord kan gaan / erop vertrouwt dat iemand anders uiteindelijk de ‘stem van je bedrijf’ gaat worden… Indien dat alles geen probleem is, waar hangt je ‘doelgroep/publiek’ meestal uit ? Het heeft geen zin om moeite, tijd en centen te stoppen in één of andere facebookstunt als bijna niemand van je publiek daar rond hangt… 3. Site & Concurrentie analyse Ook al eerder aangehaald maar als er technisch structurele/fundamentele fouten in een site zitten dan moeten die er eerst uit voor je verder kan. Nike Air Max Thea Homme Rouge Goedkope Nike Air Max 2017 Dame Dat kunnen zijn :

  • Crawler  & navigatie problemen : zoekmachines kunnen de site slecht en of slechts gedeeltelijk  indexeren
  • Duplicate content : home, categorie & Â productpagina’s leven op verschillende url’s
  • Er wordt gebruik gemaakt van mega menu’s en elke pagina (hoog of diep in de site) Â telt 500 links
  • Slecht of geen keyword onderzoek waardoor een pagina is opgebouwd rond de woordcombinatie ‘XY’ terwijl er eigenlijk 15x meer wordt gezocht op ‘YX’.
  • Wordt niet nagedacht over hoe en waar intern te linken

  Enkel die laatste 2 puntjes fixen kunnen al voor een massa meer verkeer/exposure zorgen… Nike Free 5.0 Dames zwart

  Of :

  • hoe ziet je eigen linkprofiel (hoeveel, hoe lang, van waar..) er vandaag uit ? Ik kan je verzekeren dat wanneer je 15.000 links ziet staan die afkomstig zijn van porn, gok en of linknetwerken je ‘een probleem’ hebt en het niet makkelijk zal worden om de boel te redden of een goed resultaat te behalen.

  Concurrentieanalyse niet nodig als er op heftige keyword combinaties wordt gemikt ? Als je wilt deelnemen aan een ‘maak de beste kervelsoep’ wedstrijd en je weet hoe de top 10 er vorige keer uitzag, dan ben je toch een eikel als je niet probeert te achterhalen waarom de top 10 er zo uitzag. Een bokser gaat ook wedstrijden (en of andere bronnen) van zijn tegenstander gaan bekijken om min of meer te weten waaraan hij zich mag verwachten en waar hij moet voor opletten / waar er mogelijkheden liggen. Adidas Zx 500 Femme Rose Nike Free Hypervenom Nu er zijn altijd mensen die graag in het wilde weg schieten maar dat is niet echt wat je noemt ‘strategisch verantwoord’. new balance 996 bleu ciel Zeker niet als je opdrachtgever na de geplande werken (en factuur) geen resultaat ziet omdat jij tomatensoep met balletjes hebt klaargemaakt ipv kervelsoep 😉 Een concurrentie analyse doe je in de eerste plaats niet om op dezelfde plaats als je concurrent een link te versieren . Je probeert uit te vissen welk spel zij spelen , in welke mate het wel/niet werkt en hoe je daar vervolgens je eigen planning kan op afstemmen/differentiëren. Jordan Horizon 4. Scarpe Nike Italia asics gel nimbus 17 hombre opiniones Het werkt niet Reageren op forums & blogs of links dumpen op waardeloze pagina’s  met de bedoeling om beter te gaan scoren in Google  werkt niet volgens Robert. Helaas…was het maar waar want tot op heden doen ze het (meestal) nog prima  . adidas trainer uomo blu  Voor het verkeer & opbouwen van je autoriteit/zichtbaarheid moet je het inderdaad niet doen. Tenzij je echt heel actief deelneemt (op die community plaatsen)  en zinnige dingen weet te vertellen… Fjallraven Kanken Classic Maar dan ben je bezig met die andere vorm van linkbuilding ,  je zichtbaarheid/branding/autoriteit boosten en ben je niet bezig met hoger scoren in Google. En ja dan komt er iemand langs die me vertelt “dat gaat niet lang meer duren voor Google ingrijpt !” maar dat hoor ik al sinds 2005 … Canotta Bambini of : “Social media signalen zijn veel belangrijker aan het worden dan link!”.. yeah right zal misschien ooit nog wel komen (tot op een bepaalde hoogte)  maar nu is het er nog niet. 5.

 • Nike Air Max Thea Dames beige
 • Het gaat vanzelf Soms wel maar in de meeste gevallen niet. Maglie Memphis Grizzlies air max 90 damskie panterka En zeker niet als je voor een klant gaat werken en je dus in een biz terechtkomt waar je meestal niet bent mee vertrouwd. adidas nmd donna Ja een solide netwerk & naamsbekendheid  zal een (serieuze) boost geven en alles iets makkelijker maken maar je klant zal je graag zien komen met “laten we eerst een jaar of 2 aan het uitbouwen van je netwerk & zichtbaarheid werken omdat alles dan vanzelf zal gaan ” Als die klant een biz heeft die 100% afhankelijk is van het internet, 15 man personeel moet betalen en maandelijks 40-50.000 euro aan advertising spendeert dan wil die liefst zo snel mogelijk resultaat zien of toch tenminste zien dat het de goede kant uitgaat en zal die je vriendelijk de deur wijzen als je afkomt met je “maak goede content waar een zoekende medemens iets aan heeft en het zal vanzelf wel komen…” advies. Drew Brees – Purdue Boilermakers Daarnaast is er ook nog het ‘social media’ gegeven waar goede/slechte/controversiële content makkelijker en sneller wordt gedeeld maar op zijn beurt ook heel vluchtig is. Adidas Zx Flux Femme Porte New Balance 574 Pas Cher Dit resulteert meestal in verkeerspieken  die een paar dagen duren en dan weer verdwijnen. Aaron Murray Jerseys En het soort publiek dat in die pieken zit is in veel gevallen ook gewoon nieuwsgierig of per toeval op je pagina beland maar heeft verder weinig interesse. EQUIPMENT 10 M

  adidas zx flux leopard print Als linkbuilder kan je niet anders dan op zoek gaan naar plaatsen waar je ‘link’ een langer en vooral relevanter leven is beschoren. Je zal die pieken zoals social media kan tonen niet waarnemen of toch niet in diezelfde mate maar het wordt veelal wel een constante bron van (relevant)verkeer. New Balance 1400 m?skie asics meskie do biegania tn requin noir et bleu Een tweet naar je super duper artikel is na enkele dagen of weken (in het beste geval) van de kaart verdwenen…

  13 reacties op : Linkbuilden is waanzin… wordt er gezegd
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
  [1]Danny Verhoeven7:41 pm on februari 19, 2012

  Precies zoals je zegt; het gaat vaak niet vanzelf. Moet zeggen dat het me daarom ook frustreert dat Google zelf op YouTube (de matt cutts vids) ook zegt van start maar ’n blog en schrijf gewoon top content.

  Je content kan dan wel helemaal geweldig zijn maar als niemand het ziet kan het überhaupt nooit populair worden. Mensen linken naar websites/pagina’s en gebeurd niet op de automatische piloot.

  [2]Jan-Willem Bobbink8:03 pm on februari 19, 2012

  Iets met spijker, kop en slaan. Benieuwd naar zijn reactie, zal hem waarschijnlijk teveel moeite zijn.

  [3]Peter De Bruyn12:44 am on februari 20, 2012

  Ik heb de discussie op Twitter meegekregen en voelde meermaals de behoefte om te reageren. Maar ik dacht, ach laat maar, Dave zal dat vroeg of laat wel doen 🙂

  Robert heeft gelijk wat zijn inleiding betreft. Een rijkgevulde winkel die men niet weet te vinden is net zo slecht als een winkel die iedereen weet te vinden maar waarvan de rekken leeg zijn.

  Verder raaskalt hij er op los en schiet als een losgeslagen Rambo om zich heen. Dat hij geen heertje is, blijkt uit de eerste tweet die hij na de discussie lanceert. Hij heeft het over “stomme Belg”.

  Robert moet zeker blijven schrijven. Maar dan over dingen waar hij verstand van heeft. En zijn vrouwelijke eigenschappen wat aanscherpen als hij voor de Contentgirls schrijft.

  Een ding moeten we hem misschien wel nageven. Naar goede content wordt vanzelf gelinkt. Hij slaagt er zelfs in om een link via deze blog te versieren. Als hij nu nog zou meten wat de impact ervan is, dan bekeert hij zich meteen tot het linkchristendom.

  Ik hoop dat Dave er een nofollow link van heeft gemaakt …

  [4]Yuri Hellyn9:18 am on februari 20, 2012

  Ik heb de discussie dan wel gemist maar heb het vlug eventjes allemaal gelezen. Na het zien van de tweets van Robert snap ik meteen waarom als voorbeeld in deze post wordt aangehaald: “…alle Belgen dom en alle Nederlanders arrogant”.

  Nu, er zijn zeker punten waar Robert gelijk heeft maar daarnaast slaat hij de bal een paar keer flink mis.

  Het is zinloos om nog eens alles te beginnen opsommen want in deze post staat alles al heel mooi neergeschreven. Dat is tenminste een sterk onderbouwde mening wat van Robert zijn post niet onmiddellijk kan gezegd worden. Laten we afsluiten met het mooie, alom gekende gezegde: “schoenmaker, blijf bij je leest”

  [5]Kevin12:08 pm on februari 20, 2012

  Leuk artikel. Ben het er niet altijd 100% mee eens, maar dat is SEO. Waar ik het echter wel mee eens ben, is dat linkbuilding weldegelijk werkt. Wanneer je website helemaal top is, net zo top als de concurrent zijn/haar website; dan heb je nog maar een paar verschillen: social en backlinks.

  Social, prima. Heeft weldegelijk invloed (getest in de UK) en nu met Google+ Search Your World, je wilt de impact van Google+ shares niet weten… Ook dat onlangs getest and yes, het -heeft- invloed.

  Maargoed, dat betekend niet dat SEO dood is, het verandert alleen. Het is al aan het veranderen sinds het begin. De veranderingen begongen toen men van Altavista naar Google ging, toen Google PR inbracht, toen… toen… etc.

  Maar zelfs de meest basic dingen van die tijden zijn nog steeds van toepassing, en Linkbuilding (backlinks) is daar weldegelijk een onderdeel van; alleen de ratio van belangrijkheid is niet meer zo groot als het was.

  Just my two pennies of thought 🙂

  [6]Marijn9:50 pm on februari 20, 2012

  Dave, mijn sympathie voor deze post en de comments op het blog van Robert! Als hij ook maar eventjes een beetje op e-tail had rond geklikt (en gelezen!) had ie misschien anders gereageerd 😉

  [7]Uitbesteden linkbuilding - Internet Miljonair Forum - Alles over Internet Marketing2:08 am on februari 21, 2012

  […] een bepaald moment weer in gevaar kunnen brengen. Ik las toevallig gisteren nog het nieuwe item op e-tail.be. Deze discussie gaat deels ook in op de cowboy-taferelen in SEO land. Ik heb geen trek in een […]

  [8]Mitch3:13 pm on februari 21, 2012

  Leuk artikel! Linkbuilding is belangrijk, offcource. Maar het is ook een saai en tijdrovend werkje. (Mijn mening)

  Ik stop die tijd liever in een goed artikel welke vervolgens de kans heeft in het verkrijgen van links op de natuurlijke manier. Ik heb al ruim anderhalf jaar geen links meer gebouwd. Ik mis er ook niet heel veel aan.

  Dave5:28 pm on februari 21, 2012

  gedeeltelijk met je eens.. Het hoeft echt niet saai te zijn 🙂 maar het kost inderdaad wat tijd maar is dat niet met alles beetje zo waar je hoopt iets uit te halen ?

  Volledig mee akkoord dat een steengoed artikel schrijven goed is om je natuurlijk linkprofiel aan te scherpen maar je zit daar met 2 ‘problemen’ :

  1. Je blijft meestal in je eigen vijver van publiek zwemmen , of lichtjes daarbuiten als je beetje connecties hebt. Op zoek gaan naar een goede (link)partner kan ervoor zorgen dat je een totaal nieuw publiek bereikt
  2. zoals ik in het artikel aangaf, stel dat jij nu voor kw combinatie XY op positie 8-9 hangt en je hebt daar een omzet van 3000 euro, dan is de kans zeer groot dat je 10-20% meer verkeer zal aantrekken als je op 1-2 komt te staan en zullen je inkomsten normaal gezien ook in stijgende lijn meegaan. Je tijd stoppen in een goed artikel zal niks bijdragen tot het omhoog krikken van die specifieke kw combinatie.

  Mitch9:03 pm on februari 23, 2012

  Ik ben het ook weer eens met jou Dave 🙂

  Jij bent wel een beetje een SEO / Linkbuilding dude, ik totaal weer niet.

  Wilde eigenlijk in mijn laatste bericht een link plaatsen naar een van je laatste artikels over het creatief vinden van links voor webwinkels. Helaas kan ik em niet meer vinden. Enig idee? Is weer een linkje voor je! 😉

  [9]Tony3:07 am on februari 25, 2012

  Over Linkbuilding….. Het hele web gaat over “stemmen”, een democratisch systeem waaraan de kwaliteit en populariteit wordt gemeten. Mr. G hecht daar veel waarde aan.

  De reden waarom in sommige landen, zoals NL en BE, links vanaf forumprofielen, blogcomments en linkdirectories nog enigszins werken, is dat de linkprofielen van sites uit deze landen, relatief gezien, niet van hoge kwaliteit zijn.

  Uitzonderingen daargelaten, naast onpage seo en concurrentie is je linkprofiel erg belangrijk. Alleen links vanaf linkdirectories of blogcomments of forumprofiles is niet genoeg. Een mix van dofollow, nofollow, links vanaf diverse relevante en kwalitatieve sites en verschillende ankerteksten, is wat je nodig hebt.

  En dat hoeven er niet eens veel te zijn. Ongeveer 10-20 links van goede relevante sites met PR is voor NL/BE sites goed genoeg. Als je dit voor elkaar hebt, kun je voor linkdiversiteit altijd nog blogcomments, linkdirectories en dergelijke zorgen.

  Maar blijf aanwezig en zichtbaar door gebruik te maken van Social Media, en inderdaad Blogcomments en Forums. Niet zozeer voor een hogere positie, maar traffic vanaf die sites. En traffic (en het gedrag van bezoekers) is ook waarde die mee wordt genomen.

  In NL/BE is het tamelijk lastig om kwalitatief goede links te krijgen. Het is zoeken, maar de kansen zijn er. De discussie over wat wel/niet werkt, komt voornamelijk doordat men 1 factor heeft toegepast op de al bestaande/toegepaste factoren. En dat zorgt dan net voor dat ene zetje. En dan roept men direct dat het werkt……. Maar nee, niet opzichzelfstaand, maar wel als aanvulling op de bestaande factoren… kunnen bepaalde lage kwaliteits-links (mee)werken.

  Maar het grootste probleem is, is dat webmaster graag links willen voor een website, terwijl die niet van toegevoegde waarde is voor de linkpartner. Voor e-tail zal het tamelijk eenvoudig zijn om een goede link te krijgen. En dat verdient deze site ook wel….

  [10]edwin6:43 am on maart 1, 2012

  “Als de content goed is – de basis – dan linkt men ook zonder het gezeur van linkbuilders graag naar jou. Of die content nu bestaat uit meningen, eigen video of een webshop. Dan heb je iets te bieden, val je op, word je gevonden, bezocht en komt men zonder link terug”

  -hilarisch- dat men nog zoo naief kan zijn… :):)

  Michiel7:58 pm on maart 6, 2012

  @edwin: of hilarisch en naïef helemaal de goede woorden zijn voor die quote weet ik niet. Robert heeft namelijk wel een punt als hij zegt dat content erg belangrijk is. Google’s eigen Matt Cutts laat het elke keer weer terugkomen in zijn video’s: “Produce great content and people will link to you”.

  Het is alleen maar de helft van het verhaal. Top content zonder de juiste exposure is niet zo veel waard. Dave maakt een mooie vergelijking met Coca Cola: stellen dat een fantastisch product geen enkele vorm van marketing meer nodig zou hebben is onzin. Top content is de basis. En linkbuilding is de onmisbare marketing.

  [11]Eelco10:02 pm on maart 4, 2012

  Interessante discussie, gezichtspunten die voor elk wat wils geven …
  Ik hou het vooral bij het aloude IRL ondernemen, dan is online marketing (en de optimalisering mbv SEO, Linkbuilding, etc.) maar een set gereedschappen!

  [12]Jafar12:29 am on maart 12, 2012

  Dave,

  Goed artikel, ik had het verhaal van Robert nog niet gelezen, ik weet nou niet of hij het schrijft om puur te prikkelen, of beperkte ervaring en kennis heeft met linkbuilden?

  Zoals overal heb je cowboys , maar een goede linkbuilding campagne begint toch eerst met doelstellingen formuleren en een audit. Met een goede link audit, kun je soms van een paar uur tot een paar dagen mee bezig zijn (ik in iedergeval wel). Een basis is een SEO quickscan, maar ook zeker een backlink analyse op de site en de online concurrenten. Uiteraard kijk je niet naar het aantal back links, maar naar de kwaliteit, anchors, follow-up follow, rootdomains, C-blocks, domein authority en page authority en nog tientallen belangrijke metricts.

  Zelf met al deze gegeven, blijft het lastig om een accurate schatting te maken hoeveel uur linkbuilding er nodig zijn, immers de concurrenten zitten ook niet stil. Verder dient een goede linkbuilder (mits aanwezig) goed de webmaster tools en analytics mee te nemen in zijn audit, dient een goede linkbuilder allround op de hoogte te zijn van alle SEO ontwikkelingen en moet hij SEO technisch kunnen schrijven / bloggen etc.

  Als ik kijk naar de kennis en expertise die een linkbuilder vandaag de dag moet hebben t.o.v. 4 jaar geleden, is het echt bijna niet meer bij te benen, tenzij je een echte linkbuilding of SEO passie hebt 🙂

  Ben blij dat je n.a.v. zijn artikel een tegengeluid laat horen, want linkbuilding wordt alleen maar lastiger, de ROI neemt af en de taken en diversiteit toe, de ontwikkelingen gaan razend snel, en ondanks ik 7 dagen per week bezig ben met SEO / Linkbuilding Socialmedia etc, is het niet bij te houden.

  Maar de ondernemer, die gewoon bezig om met ondernemen, en opeens een keuze moet maken, met welk interne bureau ga ik in zee, kiest vaak voor degene met de mooiste praatjes en of beloftes of laat zich leiden door goedkoop….is duurkoop, of de no cure no pay bedrijven.

  Elke serieuze SEO-er weet dat no cure no pay niet kan, tenzij je voor korte termijn resultaten gaat of black/grey hat toepast.

  Weinig mensen linken spontaan naar 1 goed artikel, schrijf je elke week goede artikelen, en je promoot dit binnen je doelgroep, dan kunnen mensen spontaan naar je linken, dus kan de sneeuwbal gaan rollen, maar kom zoveel goede artikelen tegen, waar nog niemand heen linkt, dat alleen goede content schrijven voldoende is dan komt de rest vanzelf helaas…je moet er wel iets meer voor doen 🙂

  [13]Dayan4:26 pm on november 24, 2015

  Feature Set Customer Support Price/Value My ultimate fiarovte out of all my link building tools. Build My Rank is just that good! Why are they better than the rest? Simple. They offer the highest quality network that will last for a very long time to come. They don’t take junk spun content and make sure that everything reads well and is original. This is the key that will keep this network going and going for quite some time. Rest assured that you don’t have to write a whole lot either, each post is only 150 words minimum. The network consists of everything from PR1 PR6. Did you catch that? Not a single PR0 link.

  Laat je volledig gaan...

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.