Tijdloze linkbuilding strategie die elke Google update in 2015 aankan !

Geschreven door : oktober 3, 2014 5 reacties

Serieus, als je denkt dat linkbuilding een geweldige metamorfose heeft ondergaan de laatste paar jaar dan is het omdat je al die jaren verkeerd aan het linkbuilden bent gegaan 🙂

Vandaag ga ik geen spam cases aanhalen die aantonen dat wat 5 jaar geleden werkte nu ook nog perfect kan werken, en ver moet je daarvoor niet gaan zoeken, maar ga ik je proberen aan te tonen hoe je een deftig stukje linkbuilding op poten kan zetten.

Zo eentje waarmee je niet enkel wat links kan verzamelen, maar die je gelijk “op de kaart” kan zetten in je markt.

Je zal ook snappen dat als je dat volledig moet uitbesteden, je er niet zal vanaf komen met een paar honderd euro.

Gelijk ook even meegeven dat ik niet in detail ga tonen hoe je je stuk content effectief moet maken, het gaat me in dit artikel vooral over de manier waarop je te werk gaat – want zelfs een goed product verkoopt zichzelf niet.

Als dat wel het geval zou zijn, waarom zouden Coca Cola en alle andere grote merken dan nog centen in marketing en communicatie stoppen 🙂 ?

 

The meat

Je hebt iets nodig wat het potentieel heeft om de nodige (link)aandacht te trekken, want met je product-en servicepagina”s ga je het niet trekken.

Zoals ik in het artikel SEO Voor Webwinkels al aanhaalde, je start beter van iets wat al werkt (of deels) dan van nul te beginnen en ook hier gaan we vanuit datzelfde principe vertrekken.

Nu het is niet gezegd dat we iets gaan vinden die het goed doet, wat natuurlijk niet betekent dat we ons plan moeten laten vallen. oakley femme pas cher Zeker niet hier in BE / NL waar er nog steeds heel weinig moeite wordt gestopt in dit soort van marketingactiviteiten.

Zoek een stuk content (tekst, video, audio, grafisch materiaal, tool,etc) die tot op heden al wat aandacht trok.

Laten we er een voorbeeld bijhalen: we verkopen behangpapier..

Het meest voorkomende probleem is dat mensen te “nauw” gaan zoeken. AIR ZOOM PEGASUS 33

Het is niet omdat je behangpapier verkoopt dat je enkel in die branche moet gaan zoeken.

Als je meer kans wilt maken op slagen, moet je je kleppen afnemen en het in een veel bredere context gaan zoeken.

In ons geval: behangpapier hang je aan de muren en die muren bevinden zich in een huis dus… Air Jordan Future Homme zit je in de interieur business, niet in de behangpapier biz.

Paar andere voorbeelden, je verkoopt :

 • strijkplanken : dan zit je in de huishoud / woonsector
 • nagelproducten : dan zit je in de fashionsector
 • verrekijkers : dan zit je in de recreatie- en reissector
 • tandenborstels : dan zit je in de gezondheidssector
 • etc

Waarmee ik maar wil aantonen dat je zelfs het meest bizarre product wel ergens in een grote overkoepelende markt kan plaatsen.

En als je beetje creatief bent, kan je zelfs 2 of meerdere “grote” markten die op het eerste zicht niks met elkaar hebben te maken aan elkaar koppelen.

Schiet spontaan in mijn hoofd.. maar de interieur- en autosector, bijvoorbeeld. new balance 1600 online store Interieurs die ergens een auto thema hebben of auto interieurs die ergens een woning interieur of elementen ervan integreren.

Ik fantaseer er maar op los hé maar hoe meer markten je kan betrekken hoe meer kans op slagen, zal je straks wel zien.

Maar ons behangpapier voorbeeld…

We moeten een topic vinden waarover we eventueel kunnen schrijven (ik kies voor een artikel..) voor we op zoek kunnen gaan naar soortgelijke topics die reeds te vinden zijn op het www.

Mijn gezond verstand zegt :

 • interieur
 • ideeën & inspiratie over inrichting van interieur
 • materialen
 • kleuren
 • thema”s
 • stijlen
 • soorten plaatsen in een huis waar ingericht kan worden
 • trends in 2015
 • bekende namen
 • budget (ikea vs design wereldje)

En daar kan ik al even mee aan de slag

En wat zegt Google :

01

en :

02

 

Enfin. Asics Gel Nimbus 17 damskie Je begrijp wel hoe je verder kan. nike air jordan 11 donna Asics Gel Lyte 3 Femme Bleu veronderstel ik. Jered Weaver Jersey maar aan de hand van dit zoekwerk ga ik een grove artikel structuur opzetten.

Toch nog even vermelden (thxs Dries 🙂 ) dat er meer is dan enkel Google  om te gaan checken want mensen willen / zoeken. Nike Air Max 98 Homme Forums, enquêtes, babbeltje met klant of prospects, wikipedia, youtube, etc zijn ook perfecte manieren om te achterhalen welke topics je kan of moet aanhalen.

Maar de opbouw van ons stuk kan iets in deze aard zijn:

03

En ik weet nu ook min of meer naar welke topics ik kan gaan zoeken om te zien of er ergens al een stuk content bestaat op het www die al de nodige aandacht heeft getrokken.

Omdat er in het Engels meestal veel meer beschikbaar is, doe je er ook geen kwaad aan om daar ook wat mosterd te halen.

33

Wat is er reeds op de markt ?

We hebben ons onderwerp in grote lijnen uitgewerkt, tijd om op zoek te gaan naar stukken content die al aandacht genieten / hebben genoten.

Meestal begin ik met manueel enkele zoekopdrachten in te geven (die natuurlijk verband houden met onze structuur) :

Ik neem er wel even de Moz Serp overlay bij om gelijk wat backlinkdata te zien. Met een gratis account krijg je enkel de totale links te zien dacht ik en niet het aantal root domeinen maar (toeval bestaat niet..) gisteren heeft Ahref een toolbar op de markt gegooid waar je alle data wel gratis kan checken.  Je kan die hier downloaden.

Enige wat me uiteindelijk interesseert, zijn het aantal linkende rootdomeinen naar die pagina en het domein.

 • Naar de pagina : omdat dit mogelijk bronnen zijn die je ook kan aanspreken voor je eigen linkbuilding project
 • Naar het domein : omdat daar misschien nog wel meer goodies zijn te vinden.

Wat zien we :

04
Hoe meer root domeinen je kan vinden, hoe meer potentiële linkpartners je kan aanspreken. fjällräven kånken No.2 Adidas Yeezy 350 Dames De waarheid is ook dat wanneer je daar in begint te graven je nog altijd bijzonder veel spammy links gaat vinden waar je totaal niks mee bent. New Balance 530 m?skie Je zal gelijk ook beseffen dat wat Google ons probeert wijs te maken ivm “slechte” links aan geen kanten strookt met de waarheid maar daar hadden we het al genoeg over…

Overloop ook even de pagina”s die weinig of geen links tonen. Het is niet omdat er niet gelinkt wordt dat er geen interessante stukken tussen staan die als aanvulling of inspiratie kunnen werken voor ons project!

Vervolgens moeten we de boel een beetje organiseren en Excel blijft bij mij nog altijd de beste manier om dat te fixen.

In de eerste kolom (rood omlijnd) zien we de linkende root domeinen naar de pagina, in de 2e (rood omlijnde) kolom het aantal root domeinen die linken naar de complete site.

06

Ideale tools om die data mee binnen te trekken in een excel zijn SEO for Excel (Thxs voor de toevoeging Jan-Willem 🙂 ) en URL Profiler.

Vooral dat laatste is interessant om de meest populaire domeinen eens apart te nemen en te analyseren op eventueel andere interessante pagina”s.

Ga niet gaan panikeren als je weinig of zelfs geen content kan vinden die de moeite waard is en of geen backlinks heeft.

Zoals ik al aangaf, weinigen voelen zich geroepen om deze manier van werken aan te wenden en startpagina links of ergens linkpakketten kopen is veel makkelijker en vergt geen hersencapaciteit.. hint hint…

 

Andere signalen

Links zijn natuurlijk niet het enige signaal die aantonen hoe populair een stukje content is, dus social shares en eventueel artikelreacties is ook een must have.

En we dumpen dat natuurlijk ook in onze Excel

08

Tip van de zaak : voorzie ook een kolom waar je kan aangeven/omschrijven in welk stukje van je content structuur het eventueel past.

Als je bijvoorbeeld aan het werken bent aan het stuk over het inrichten van de woonkamer en je kan ik je exel gaan filteren op de tag “woonkamer” heb je gelijk wat je moet hebben en moet je geen 100-en en of meer rijen doorlopen om de juiste data te vinden 🙂

 

Wat leeft er binnen het wereldje ?

Voor we het project volledig gaat uitwerken, is het belangrijk dat we voeling krijgen met wat er momenteel in het wereldje leeft.

Facebook, Twitter, Pinterest en fora zijn de ideale plaatsen om je licht te gaan opsteken.

07

Ik zie daar iets staan met bloemen.. under armour pas cher new balance 574 femme noir et rouge had ik eigenlijk nooit aan gedacht,maar lijkt me ook een ideaal subtopic om in onze gids te stoppen. Jordan Horizon Kleuradvies had ik al voorzien, maar design huishoudtoestellen nog niet echt dus ook die vlieg in de pot…

Via tweetdeck, hootsuite of een dozijn andere apps kan je makkelijk # of zoekwoorden gaan monitoren en de boel beetje automatiseren.

Zelfde werkwijze op Pinterest :

09

 

Zoek op topics in je markt en bekijk ook welke andere tags ze voorstellen om zo nog meer ideeën te krijgen voor de opbouw van je eigen stuk en om ook op andere sociale media op zoek te gaan naar die topics.

10

Zoek er ook even de pins uit die veel werden gerepinned en of “love” kregen en volg interessante borden en of mensen.

11

Als je, zoals in ons geval, van plan bent om er een uitgebreid artikel/gids van te maken, is het belangrijk om te weten welke soort / stijl van foto”s het meeste kans maken om op Pinterest te belanden.

Niet dat Pinterest echt zal bijdragen tot het verijken van je linkprofiel maar het kan wel voor een pak verkeer zorgen.

Nog eentje aanhalen en dat is Facebook

We kunnen op zoek gaan naar pagina”s die iets te maken hebben met interieur, wonen, etc

18

 

Als je het publiek beter wilt leren kennen of connecties wilt maken met bepaalde interessante personen kan je dat op deze manier doen :

12

Dat we niks interessant kunnen vinden in het Nederlands geeft niet.

Het is niet omdat iemand Belg of Nederlander is dat ze daarom geen Engelstalige pagina”s gaan volgen en daarbij we willen gewoon dieper ondergedompeld worden in het reilen en zeilen in het wereldje… New Balance 1600 femme of dat nu hier of aan de andere kant van de wereld is, maakt meestal weinig tot geen verschil uit.

Nu als je wilt, kan je natuurlijk wel behoorlijk diep gaan segmenteren om er toch beetje jouw publiek uit te halen :

13

Of je kan bijvoorbeeld op gemeente gaan zoeken om te zien of er mensen in de buurt wonen waarmee je kan afspreken en die iets kunnen bijdragen aan je project.

 

Wie zijn de Rockstars ?

We hebben al behoorlijk wat info verzameld, maar er is 1 stukje die nog ontbreekt: wie heeft er naam & faam in het wereldje ? Als we die mensen in kaart kunnen brengen en betrekken in ons project is de sky the limit 🙂

Laten we eens beginnen met Twitter ..

Als je geen tools ter beschikking hebt zal het manueel zoeken worden via Google of Twitter search – al zal dat een paar uur extra in beslag nemen.

De eenvoudigste opdracht die je kan invoeren is : Â site: keywords.

14

En daar krijg je gelijk een lijst van twitteraccounts die iets hebben te maken met de zoekwoorden die je intikte.

Probleem is dat je hier niet kan zien of het grote/kleine accounts zijn en je veel tijd kan verliezen met het bekijken/overlopen van waardeloze profielen.

Het beste resultaat verkreeg ik via dit commando:

15

In meer dan de helft van de resultaten kreeg ik data te zien die toch al iets meer vertellen. Maar je gaat natuurlijk nooit de hoeveelheid data bovenhalen als een tool, zoals Followerwonk.

Twitter search kan je ook gebruiken, maar ook daar hetzelfde verhaal, weinig actionable data dus meer tijd wat je gaat verliezen :

16

Een andere tip die Wiep me gaf was twittergids.nl.

De beste en meest tijdsbesparende manier is dus via een tool. Zelf gebruik ik Followerwonk maar er zullen ongetwijfeld ook andere tools op de markt zijn die dat voor je kunnen fixen.

Gewoon even de meest relevante woorden ingeven en je krijgt gelijk een lijst van accounts met hun tweets, volgers, etc.

17

Het aantal followers is interessant maar zelf kijk ik voornamelijk naar het aantal tweets.

Liever iemand met een klein groepje volgers maar die regelmatig tweet (en interacties voert met anderen) dan een account met 10K volgers en die zo één keer per maand een persbericht de twitter wereld in stuurt…

Manueel checken zal je toch moeten doen, want als een account 100 geautomatiseerde tweets per dag de ether in stuurt en geen @ replies heeft, zal je er ook niet veel mee kunnen aanvangen.

Hoe je interessante mensen kan vinden op Facebook haalden we eerder al aan, dus dat gaan we even skippen hier.

Via Pinterest kan je de pinners per pin gaan bekijken :

19

En zo zien of het echte interieurfreaks zijn die iets voor je kunnen betekenen ja/neen.

Tot op heden heb ik slechts 1 manier gevonden om met mensen in contact te komen via Pinterest, mocht jij een andere en of betere manier weten laat het even weten 🙂

 • reageer op één van hun pins

of :

 • neem de naam die ze gebruiken in de url van hun profielpagina
  typ @profielnaam om hun te vermelden in een pin die je zelf plaatst

21

In beide gevallen krijgen ze een melding in hun account hiervan en wordt er een notificatie naar hun e-mailadres verstuurd.

Als laatste optie kan je natuurlijk ook Googlen op hun naam om te zien op welke andere manieren je ze nog te pakken kan krijgen 🙂

Zeker het vermelden waard is de tip van Hans : kopieer de URL van de profielfoto en zoek die op via Google afbeeldingen. Vaak gebruikt iemand zijn profielfoto op meerdere websites.

Een andere methode die misschien nog minder evident is dan de gekende sociale media kanalen zijn de “old school” fora. New Balance 996 femme Maar er ergens nog iets leeft dichtbij of zelfs veraf, dan moet je daar zeker eens je licht gaan opsteken.

Als je de onderwerpen beetje overloopt zal je algauw de actieve mensen eruit kunnen halen. Asics Gel Nimbus 18 Homme Scarpe Air Jordan 5 Meestal is er ook de optie om gegevens & stats van die persoon te bekijken :

20

Via een dm kan je daar meestal behoorlijk snel mee in contact komen.

Even beetje van topic wijzigen hier maar vergeet niet dat je met invloedrijke/actieve mensen op fora ook andere zaken kan doen.

Zo stuurde ik laatst een product naar één van die actieve leden om een review te doen en 2 weken na het publiceren van de review op dat forum telde ik 7 verkopen.
Een investering van welgeteld €30-€35 euro heeft me net iets meer dan €2850 in de lade gebracht. Hoezo jij wilt aan linkbuilding doen 🙂

Maar ok, back to the subject….

En als laatste zou ik zeggen, bloggers zoeken.

22

of :

24

Of specifiek zoeken op wordpress sites/blogs kan natuurlijk ook :

23

Als je stukje content een video zou zijn (of een video zou bevatten) dan lijkt het me ook interessant om even op YouTube te gaan zoeken.

Zoals je kan zien, genoeg manieren om mensen te vinden die we eventueel kunnen betrekken bij ons project.

 

Journalisten & auteurs

Deze groep van mensen worden teveel over het hoofd gezien en dat terwijl ze soms heel waardevol kunnen zijn naar bijdrage en zeker naar verspreiding toe van je project.

We kunnen beginnen bij Google nieuws :

25

Of de grote nationale kranten erbij halen (of andere populaire magazines) en daar zoeken op onze topics. In ons geval interieur.

26

En loop vervolgens de artikels af en kijk of erbij staat wie de auteur van het artikel is :

27

Kijk of er contact / sociale media gegevens zijn te vinden op de site zelf en indien niet, Google is je beste vriend 🙂

Nog deze van Wiep meegeven :

Vaak schrijft een auteur diverse artikelen voor meerdere verticals. Phil Simms Je kunt soms beter kijken naar welke auteur er vaak binnen dezelfde vertical schrijft, die heeft het meeste affiniteit met het onderwerp.

 

Een andere ideale doelgroep zijn auteurs van boeken.

Loop even de online boekenwinkels af en zoek op je topic.

 • Yeezy 350 Boost
 • adidas bambino stan smith Sorteer / filter mogelijkheden zijn ook altijd een goed hulpmiddel.

  28

  Contactgegevens ga je daar niet vinden dus het zal weer Googlen worden.

   

  Commerciële bedrijven

  Ow ja ook die kan je betrekken in je project want dat zijn meestal nog de eerste die staan te springen om wat exposure 🙂

  Natuurlijk zoek je niet naar directe concurrenten, maar wij als behangpapiershop kunnen gerust meubelverkopers, verlichtingszaken,bloemschikkers of verfbedrijven aanspreken. New Balance 515 femme Todd Gurley Jerseys new balance 574 femme bleu marine En wie weet…. adidas y3 homme nike air jordan 11 mujer kan je na wat contact nog ergens een biz deal sluiten als het klikt.

  Ook dienstverleners zoals binnenhuis architecten, stylistes, schilders en zelfs behangers moeten op ons lijstje komen.

  Of wat dacht je van opleidingscentra :

  29

  Stuk voor stuk bedrijven die interessant voor ons project kunnen zijn op de één of andere manier.

  Enfin ik denk wel dat je nu min of meer een idee hebt van waar te gaan zoeken.

  De bedoeling is dat we die mensen op de één of andere manier gaan “volgen” om wanneer de gelegenheid het toelaat, te reageren op een artikel, tweet, foto, etc die ze ergens hebben geplaatst om zo op hun radar te komen.

  Vooral met het oog op outreach die we straks moeten doen (of denk je nog altijd dat goede content “zijn weg wel vindt” ?), is dit een belangrijke fase.

  Vergeet ook niet om al de personen die mogelijk interessant kunnen zijn in de master excel sheet te verwerken. Je wilt maar 1 keer die research doen 😉

   

  Wat nu ?

  Dit hebben we tot nog toe gedaan :

  • de grove structuur van ons linkbuilding project uitgetekend
  • gezocht naar soortgelijke content die al bestaat (of net niet) en de populariteit ervan
  • gekeken wat er leeft binnen het wereldje (en waar we mogelijk meer/minder moeten op inspelen)
  • op zoek gegaan wie de rockstars zijn
  • de rockstars & andere interessante mensen gaan volgen en op hun radar proberen te verschijnen
  • al die data in een master excel ondergebracht

  Dan is het nu tijd om ons stukje content uit te gaan werken.

  Hoe je het precies gaat uitwerken ga ik hier niet aanhalen, omdat ik het bij linkbuilding wil houden en niet content creatie en omdat dit artikel al zo ellendig lang wordt en de kans klein is dat ik nog 5 extra minuten van je aandacht zal krijgen 🙂

  Ik wil het vooral hebben over hoe je de research & data die je verzamelde kan/moet gebruiken.

  Als we het boeltje ( onze excel ) visualiseren moet het er zo ongeveer uitzien:

  30

  Per thema dat we gaan uitwerken, hebben we gechecked :

  • of er reeds (populaire) content bestaat
  • wie interessant is in het wereldje
  • of er nog zaken zijn waar we in eerste instantie niet aan gedacht hadden

  Bedoeling is dat we optimaal gebruik gaan maken van die research.

   

  1. Sterling Shepard Fjallraven Kanken Kids UK adidas femme dentelle Reeds bestaande content

  Naast het feit dat we weten wat er al bestaat en wie wel of niet linkt (zij het via “links” of social shares) kunnen we verschillende zaken doen met deze data:

  kijken waar er opportuniteiten liggen, andere invalshoeken en of welke zaken de reeds bestaande artikels minder of net niet hebben aangehaald.
  quotes en of verwijzingen voorzien in onze content naar één of meerdere van deze bronnen.

  Dat kan vanuit een “vriendelijke” context gebeuren maar evengoed vanuit een iets meer controversiële waar je het tegendeel gaat aanhalen.

  Vanuit deze 2 standpunten kan je contact opnemen met de auteurs van de artikels en of de mensen die linken naar dat stuk.

  En hier komt het sociaal contact een grote rol spelen en komen we bij ons tweede punt.

   

  2. NIKE AIR MAX SEQUENT

  Rockstars & outreach

  Wanneer je mensen volgt via de kanalen waar ze actief zijn en je al eens op hun radar ben verschenen (of meerdere keren) dan is het een stuk makkelijker om hun te benaderen dan wanneer ze nog nooit van je hebben gehoord.

  Je kan immers bepaalde zaken of voorgaande conversaties aanhalen om het ijs te breken.

  Hier een een slide uit de presentatie : :

  31

  Dat is dus ver boven de helft die aangeeft dat een eerder contact belangrijk is voor er iets wordt gepitched ! Herlees….

  Toegeven, je kan niet bij iedereen op de radar staan en “koud contact” is niet te vermijden. basket nike ete Maar als je een pitch stuurt, denk dan even aan hoe je zelf reageert op die toestroom van mails in je inbox.

  Lees jij een mail van 500 woorden of langer van iemand die je totaal niet kent (als je de mail al open doet) ?

  Ik dacht het niet..

  Als ik koud ga pitchen zorg ik ervoor :

  • dat ik in eerste instantie niet pitch 🙂
  • dat het niet langer dan 15-20 seconden duurt voordat die persoon kan uitmaken waar het precies over gaat en dat de complete mail zeker binnen de minuut kan gelezen worden.
  • dat ik iets kan aanhalen wat de persoon bekend in de oren klinkt : artikel wat ze hebben geschreven, tweet wat ze de wereld instuurden, etc om het ijs te breken. Fjallraven Kanken 16L Pas als er een reactie komt vertel ik hen over mijn project en volgt de vraag of ik hun quote, foto , etc mag gebruiken, of ze bereid zijn om X of Y te doen; etc
  • datgene wat ze mogelijk kunnen herkennen in het email onderwerp te plaatsen. Vb : “Je twitterbericht van deze ochtend over X”

  Kan je compleet niks vinden om het ijs te breken, bij een auteur van een boek bijvoorbeeld waarvan je het niet hebt gelezen, dan blijven de regels min of meer hetzelfde.

  Namelijk :

  • hou het kort en to the point
  • kaart zijn expertise aan (ego streling 🙂 )
  • vermeld dat je bezig bent “met een onderzoek naar” of iets dergelijks .. Nike Tennis Classic Maglie Golden State Warriors klinkt beter dan “ik schrijf een artikel over…”
  • vermeld eventueel klinkende namen die al toegezegd hebben om medewerking te verlenen. Nike Air Max Het is verrassend (eigenlijk niet..) hoe makkelijk je mensen over de streep kan trekken als je al 1 bekende naam hebt die meewerkt !
  • zorg voor de “je maakt me nieuwsgierig” factor door een tipje van de sluier op te lichten maar “the meat” nog even in het blik te laten

  Denk trouwens niet te gauw dat je geen ijsbrekers kan vinden. Nike Pas Cher asics elite 3 Als die persoon een website heeft kan je als halve seo”er soms makkelijk dode links of 404 pagina”s uit halen om aan te halen in je ijsbreker email.

  Nu je moet je sowieso wel de vraag stellen of iemand zonder social media activiteit een meerwaarde voor je project kan betekenen.

  Het connecteren en vooral het betrekken van mensen in je project is uiteindelijk bedoeld om ergens ook “gebruik te maken” van hun netwerk als de boel online gaat.

  Mensen betrekken die ergens afgezonderd op een berg leven is meestal niet interessant …

  Als je op zoek bent naar voorbeelden van cold e-mails dan zullen deze 2 je zeker interesseren:

  Voor de eerste “ijsbreker” email heb ik meestal geen template.

  Voor de 2e email, die waar ik het project uit de doeken doe, heb ik meestal wel verschillende templates (afhankelijk van het “soort” van persoon die ik aanschrijf) en daarvoor gebruik ik de standaardantwoorden functie in Gmail :

  32

  Sowieso moet je hier en daar een wijziging/personalisatie in stoppen zoals naam, verwijzing naar, etc maar zo moet ik in ieder geval het overgrote deel van de tekst niet 100 keer opnieuw schrijven 🙂

  Belangrijk is, voor mij toch, dat ik weet wie wel of niet mijn mail heeft geopend (voor eventuele follow up). Bananatag is de tool die ik daarvoor gebruik maar er is ook Yesware en nog een dozijn andere waarschijnlijk.

   

  Collaboration

  Uiteindelijk is het de bedoeling om de mensen die je kon contacteren te betrekken bij je project (of een specifiek deel ervan).

  Er zijn echt 1001 manieren om iemand bij je project te betrekken. new balance femme u420 bleu Om verder te breien op ons voorbeeld. We hadden het stukje over woonkamer inrichting eruit gelicht en kunnen deze vragen stellen aan de mensen die ons hun jawoord hebben gegeven :

  • wat denk je over mijn stelling X?
  • wat is jouw ervaring met Y?
  • wat zijn de grootste obstakels / uitdagingen?
  • wat is het meest bizarre wat je meemaakte?
  • wat is jouw advies / beste tip om ….?
  • waar haal jij je inspiratie vandaan?
  • wie zijn je grote voorbeelden?
  • welke lectuur zou je aanraden?
  • blablabla

  Enfin het gaat erover om een conversatie en vooral een relatie met die mensen op te bouwen. new balance 420 damskie szare Mensen die ergens bij betrokken worden zijn de eerste in de rij die het aan hun vrienden zullen vertellen als het live gaat.

  Om makkelijk te werken gebruik ik altijd Google doc zodat ze kunnen zien wat ik reeds heb geschreven, zij er eventueel hun stukje kunnen tussen plaatsen en er makkelijk heen en weer gepingpongd kan worden.

  Zo vermijd je een overload aan emails, copy/past werk en vooral misverstanden.

   

  Pre-launch

  Iets wat je zeker moet proberen maar enkel kan als je goede contacten hebt weten te leggen.

  Veel van die rockstars zijn meestal ook bloggers die net zoals wij op zoek zijn naar wat extra aandacht en een interview met jou over je aankomende project is voor hen soms een perfect manier om die te verkrijgen.

  • zij krijgen er een mooi / interessant stukje content bij in de vorm van een interview (video, tekst,audio)
  • ik promoot die uiteraard bij mijn publiek
  • zij krijgen hierdoor al de nodige aandacht = zij happy (en nog meer gemotiveerd om jouw content dan te gaan promoten)
  • mensen zijn op de hoogte gebracht van ons project = wij happy
  • iedereen happy 🙂

   

  1.. Fjallraven Kanken Mini bns gold 2 .. fjällräven kånken classic Nike Air Presto Uomo

  3 .. nike kwazi enfants nike pas cher Nike Air Max 90 2015 Femme GO

  En dan is het eindelijk zo ver.. hollister pas cher air max pas cher de weken ( ja je hoort dat goed 🙂 ) die je hebt geïnvesteerd in het leggen van contacten en het bouwen van je content zullen nu hopelijk iets gaan opleveren.

  Eenmaal het stuk online gaat wacht ik nog even om aan zelfpromotie te doen en laat ik eerst alle mensen die meewerkten en of waar ik contact mee had weten dat het live is gegaan.

  Die beginnen dan meestal al met de promotie ervan.

  In 2e instantie stuur ik een mail naar alle mensen uit mijn excel die ik niet had gecontacteerd. Canotta Milwaukee Bucks nike air max 1 hombre Dat gaat dan over de sites die linken naar de reeds bestaande content die ik had geanalyseerd of mensen uit het wereldje die nogal actief zijn op Twitter of andere kanalen.

  En in een laatste fase ga ik de zelfpromotie machine in gang duwen.

  Soms (afhankelijk of er budget voor is) start ik ook een paar advertentiecampagnes op (Adwords, Facebook) om ons project nog wat extra te promoten.

   

  Conclusie

  Ik geef het toe, dit “artikeltje” is een beetje uit de hand gelopen en neem je niet snel even door in een halve minuut maar we hebben net een stukje linkbuilding marketing gedaan die veel verder zal reiken dan gewoon maar wat links verzamelen en bij de volgende 100 updates van Google zal je je niet moeten gaan afvragen of je dingen verkeerd hebt gedaan.

  En om af te sluiten deze quote nog van Wiep :

  Inderdaad, dit is puur marketing.

  5 reacties op : Tijdloze linkbuilding strategie die elke Google update in 2015 aankan !
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
  [1]Kevin10:50 am on december 3, 2014

  Wat een top artikel, Dave! Chapeau!

  [2]Rob1:59 pm on december 3, 2014

  wow, een artikel over ‘lintbuilding’ dat uiteindelijk een complete marketing strategie weergeeft, chapeau !

  [3]Jeroen4:15 pm on december 3, 2014

  Yes, ik mag de eerste zijn die je in de comments extreem hartelijk mag bedanken voor dit “stukje” content. Zet mij en waarschijnlijk ook anderen weer hard aan het werk.

  [4]Jaco11:09 pm on december 3, 2014

  Echt een mooi stuk! Staat in mijn mindmap als referentieartikel.

  [5]Nils van der Knaap10:19 am on december 4, 2014

  Ik heb je artikel met veel plezier gelezen, Dave. Ook ik sla het even op ter referentie. Hoewel ik de basis principes al wel door heb doet het me meer en meer beseffen dat dit type linkbuilding moeilijk uit te besteden is tegen een lage prijs. De online ondernemer die hiermee echt succesvol wil zijn zal zelf ook veel moeten netwerken en actief met content en outreach bezig zijn.

  [6]kees beckeringh4:15 pm on december 4, 2014

  Hi Dave,

  Erg goed artikel. Ik heb ook nog een kleine toevoeging:
  “Kijk of er contact / sociale media gegevens zijn te vinden op de site zelf en indien niet, Google is je beste vriend”

  Je kan je lijstje ook in URL profiler invoeren. Die heeft een e-mailadres scraper. Ik haal meestal zo’n 80% van de e-mailadressen op die manier binnen.

  Groet!
  Kees

  [7]Olivier Saeenn11:29 pm on december 6, 2014

  Ik ga deze effkes op mijn Facebook posten. Super interessant.
  Meer posten vriend!

  [8]Erik12:20 pm on december 24, 2014

  Hey Dave,

  De afbeeldingen worden niet meer getoond… 🙁

  Kun je dat herstellen? Zou het graag lezen.

  Groet Erik

  [9]Romano8:08 am on maart 27, 2015

  Wow! Erg nuttige tips. Vooral denken aan de overkoepelende markt was een eye opener voor mij. Dank!

  Laat je volledig gaan...

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.