45 link building tips om 2012 goed in te zetten (met schema)..

Geschreven door : oktober 27, 2008 18 reacties

Als het einde van het jaar dichterbij komt is het altijd de moment om eens een “best off” te presenteren dus laten we eens een poging doen om er eentje op te stellen over een topic die bloed, zweet, tranen, frustraties, ergernissen en….goede plaatsjes in Google met zich kan meebrengen…Linkbuilding Oud maar nog niet versleten

  1. Gebruik Google en tik relevante keywords in om te zoeken naar relevante websites. nike air max 2017 femme rouge Beetje zoeken wat goed/slecht is en de eigenaars contacteren.
  2. Zoek welke sites er naar je concurrenten linken en zie of er een mogelijkheid is om daar ook iets te versieren. Air Jordan 14 Homme kopen nike air max 2017 Gebruik Yahoo site explorer al dan niet in combinatie met Joost’s backlink tool , Link harvester , Linkdiagnosis of één van de andere 101 tools die je online kan vinden.
  3. De traditionele ik geef jouw, jij geeft mij linkruil. Ondanks het feit dat velen het als ‘slecht’ bestempelen (waarschijnlijk omdat ze het hebben van horen zeggen) werkt het nog perfect en het is trouwens een onderdeeltje van een ‘natuurlijke’ linkstructuur van een site.
  4. Directory of startpagina aanmeldingen. New Balance 577 femme Je werk wordt makkelijker als je Karel’s linkvinder tool gebruikt of deze NL linkbuilding tool.
  5. Aanmelden bij Google maps, Google profile aanmaken etc
  6. Eigen startpagina’s opstarten
  7. Vraag klanten om reviews te schrijven over hun ervaringen / aankoop. Nike Air Max 2017 Femme Er zijn er veel die enkel in actie schieten als je ze iets “extra” geeft in de vorm van een korting bij volgende aankoop of iets dergelijks…(zie ook nr 16)
  8. Vraag leveranciers om een vermelding als dealer op hun site als ze die weergeven.
  9. Als designer kan je altijd ontwerpen ( templates, photoshop, css, etc) op de nodige plaatsen gaan dumpen waar ze die dingen verzamelen

Koop ze…

  1. Sponsor een online of offline evenement (die wel een site heeft natuurlijk:o ) en wordt vermeld op hun sponsor pagina.
  2. Doneer aan goede doelen / forum. KOBE 11 Ook daar is er meestal een pagina voorzien om hun weldoeners te vermelden. Asics Gel Lyte 3 Femme Beige Asics Gel Lyte 3 Er zijn vast en zeker genoeg lokale projecten die je kan steunen.
  3. Zoek ‘oudere’ websites in je markt die niet meer wordt geupdate, contacteer de webmaster en doe een bod op hun site.
  4. Zoek goede content die goed rankt en of wat linkpopulariteit geniet en ‘koop’ die pagina door ergens een tekst link te laten inwerken en ervoor te betalen voor 1-2-3 jaar of levenslang. Laat ze desnoods redirecten (301) naar jouw site.
  5. Diensten of producten te koop ? Stuur een sample naar een paar bloggers / klanten / mensen die een site hebben en daar een review willen over schrijven.
  6. Organiseer wedstrijden en plak er een mooie prijs op…cash geld lijkt nog steeds het beste te werken.
  7. Geef klanten / geïnteresseerden een eigen domein & design om hun hobby / passie te delen met anderen …natuurlijk een “created by” linkje in de footer. Reviews en dergelijke van jouw producten/diensten volgen ongetwijfeld.
  8. Aansluiten bij een webshop keurmerk of andere prof. Nike Air Max 2017 Dames organisatie die zijn partners/leden gaat lijsten.
  9. Een goede offline campagne al dan niet gericht op eventueel bestaande klanten kan ook zijn vruchten online afwerpen.

Bloggen & Content is King…

  1. Schrijf een “how to” gids “top 10 / 100” etc of schrijf over zaken (liefst hot topics) waar er meestal niet wordt over geschreven of toch niet in detail.
  2. Schrijf zelf een review over een product of dienst die je in je gamma hebt en breng de leverancier hiervan op de hoogte. Ze gebruiken die dingen graag om te vermelden als referentie.
  3. Wordt een echte expert in jouw branche zodat autoriteit sites, universiteiten, kranten,etc naar je content gaan linken…. buy final fantasy 14 gil Ga net altijd die stap verder dan je concurrentie dus neem je tijd om een idee uit te bouwen ipv. nike air jordan 3 donna New Balance 993 damskie het in 1-2-3 in elkaar te stoppen omdat je snel wat links wilt.
  4. Interview een paar experts in jouw niche, maak er een audio / video opname van en of een artikel. Adidas Superstar Femme Fleur Gegarandeerd dat deze mensen het interview op hun site zullen vermelden.
  5. “Guest posts” op andere blogs.
  6. Artikels ‘ruilen’…zelfde principe als wederkerige links maar kwalitatief betere links
  7. Reacties nalaten op andere blogs, ook al zijn het nofollow blogs. De laatste test die ik deed m

   et nofollow comments bracht ons voor een (middel comp. Nike Lunartempo 3 homme keyword) van de 95e naar 7e plaats in 4 weken tijd.

  8. Verwijzen naar andere artikels vanop jouw blog…als die blog eigenaars zien van waar hun verkeer binnenkomt, of het een artikel is die verder gaat op één van hun artikels, is het niet ondekelijk dat ze ooit naar jouw (terug)linken..trackbacks zijn ook nog altijd een optie als ze die toelaten.
  9. Voorzie je NL blog van een Engelstalig gedeelte waardoor je meer mogelijkheden creëert om je boodschap de wereld in te sturen.

Web 2.0 & Social Media…

   1. Rss feed toevoegen aan RSS directories
   2. Artikels toevoegen aan social media & nieuws sites : Ekudos, Nujij, Bligg
   3. Maak gebruik van Squidoo, Google knol , Wikipedia en aanverwante
   4. Maak gebruik wordpress, blogger ,en andere aanverwante plaatsen waar je een eigen blog kan aanmaken
   5. Een pré Web 2.0 maar forums afschuimen en actief deelnemen.
   6. Twitter , Facebook, Linkedin en aanverwante. Nike Air Max 90 Homme nike tn bordeaux Zelf niet onmiddellijk veel ervaring mee maar er zijn er die het succesvol gebruiken..Dell bijvoorbeeld die zegt er 1.000.000 extra te mee hebben verdiend de afgelopen 18 maand.
   7. Pers mededeling, artikel hoeft daarom niet in het NL te worden geschreven.
    Met veel geluk kan je ook eens

Google nieuws

  1. proberen.
  1. “How to” video’s en verspreiden via Youtube, Vimeo, Blipp, Viddler
  2. Gebruik Google allerts om te zien waar je artikels terecht komen en contacteer die webmasters. nike air jordan 6 uomo New Balance 1400 hombre Bied hun meer unieke content aan.

Schakel versterking in…

  1. Creëer pumper sites en publiceer unieke content daarop..volledige controle over linken naar en ideaal om ook te linken naar Squidoo en andere plaatsen die moelijk links krijgen. Je kan iets agressiever zijn met het opbouwen van je backlinkprofiel naar deze als ze niet rechtstreeks in verbinding staan met je money site.
  2. Werf meer voetvolk aan, leer ze hoe ze een bepaalde vorm van linkbuilding kunnen doen en laat ze regelmatig rapporteren.
  3. Maak een leuke of zeer handige tool , badge, widget, Firefox extensie, wordpress plugin, etc voor je markt.
  4. Leg een legertje van affiliates aan (ook hier kan je gratis domein en design aanbieden), seo vriendelijke links zijn mogelijk maar wordt niet echt op prijs gesteld door Google. NMD Unieke content aanbieden is natuurlijk niet verboden.

Intern Linken…

  1. Zorg voor een goede tekstnavigatie op je site zodat die makkelijk kan gespiderd worden door de zoekrobots.
  2. Zorg voor niet teveel lagen in je site en als dat wel het geval is zorg er dan voor dat je de navigatie van je site wat gaan aanpassen
  3. Maak gebruik van dynamisch linken en een goed gebruik van de rel=”nofollow” als je site groot genoeg is.
  4. Gebruik de volledige url’s bij het intern linken. Dus liever www.mijnsite.com/mijnpagina.htm dan /mijnpagina.htm en zorg ervoor dat je constant blijft in het verwijzen naar pagina’s.
  Voorbeeld: als je naar je homepagina verwijst doe het dan steeds met www.mijnsite.be en niet met een mix van mijnsite.be – www.mijnsite.be/index.htm.
 1. “Koppel” belangrijke en vooral relevante pagina’s aan elkaar.
18 reacties op : 45 link building tips om 2012 goed in te zetten (met schema)..
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Ronald2:08 pm on december 28, 2008

Heel erg bedankt voor dit korte maar duidelijk lijstje ! Ziet er weer netjes uit.

Ga zo door

[2]Paulus10:47 am on december 30, 2008

Dat heb je weer mooi gedaan Dave!

Ik zal het na de champagne en het vuurwerk eens rustig doorlezen!

Ik gebruik zelf trouwens wel eens de Tool van SEO Book:

http://tools.seobook.com/backlink-analyzer/

Prettige jaarwisseling en kijk uit met vuurwerk…..

Groeten,
Paul

[3]Gerben1:45 pm on december 30, 2008

Zeer mooi artikel!

Een vraagje;
Waarom ben je een voorstander van het gebruiken van volledige urls bij het intern linken? (punt 44)

[4]herm5:00 pm on december 30, 2008

Inderdaad een mooie oplijsting van zaken die allemaal redelijk eenvoudig kunnen gedaan wornde.

Misschien nog een extra:
– Geef comments op andere blogs en participeer in discussies.

[5]Navin Poeran7:56 pm on december 30, 2008

Mooi lijstje met link building tips!

@ Gerben: dat zorgt ervoor dat als iemand anders je content scrapet en online plaatst, je dan op zo een manier inkomende links krijgt 😉 een beetje tricky, maar het werkt altijd.

[6]Dave8:23 am on januari 3, 2009

@ Gerben..vraag gedeeltelijk beantwoord door Navin..misschien nog toevoegen dat het ook de kans gaat verkleinen dat je verkeerd gaat linken of dat de link gaat ‘dood lopen’..

Dave

[7]Bard Duijs1:17 pm on januari 23, 2009

“De traditionele ik geef jouw, jij geeft mij linkruil. Ondanks het feit dat velen het als ’slecht’ bestempelen (waarschijnlijk omdat ze het hebben van horen zeggen) werkt het nog perfect en het is trouwens een onderdeeltje van een ‘natuurlijke’ linkstructuur van een site.”

Je moet het google pagerank algoritme maar eens bestuderen. Daaraan kun je afleiden waarom het eventueel nadelig zou kunnen zijn(dit is niet het altijd het geval, maar wel iets om over na te denken).

[8]Bard Duijs1:25 pm on januari 23, 2009

Verder vind ik het trouwens een zeer mooi artikel met veel nuttige tips.

[9]Ashley forlover8:46 pm on mei 14, 2009

Recentelijk hier zelf mee bezig geweest! Leuk te zien dat je er zo diep op in gaat!

[10]Gertje2:36 pm on juli 6, 2009

Geweldige tips, heel handig. Ik ben hier erg nieuw in, maar laat me dan de eerste zijn die deze info in de praktijk brengt! haha

[11]Succesvol Ondernemen met een minimum aan kapitaal , het kan ! | Etail1:58 pm on juli 18, 2009

[…] stuk moeilijker om link building te […]

[12]Links Verzamelen : denk niet enkel aan die ene link ! | Etail12:52 am on oktober 9, 2009

[…] nodig is om te scoren in Google en dat er massa’s linkbuilding mogelijkheden zijn (zie onze link building tips) maar ik zie dat het zich bij velen nog steeds beperkt (of toch 80-90%) tot het aanmelden bij […]

[13]Wouter9:20 pm on november 18, 2009

Zeer mooi linkbuilding lijstje, er zaten er een paar bij die ik nog niet 123 had bedacht. Binnenkort maar eens experimenteren met Youtube, ben benieuwd wat dat voor een effect gaat hebben als je leuke content hier weet te plaatsen en je link plaatst in de comments. Is dan wel nofollow maar als de content goed is zullen de links wel volgen.

[14]arno1:29 pm on januari 24, 2010

Dave,
Super om deze hele lijst van mogelijkheden eens naast elkaar vermeld te zien. Voor mij is het steeds een beetje van alles, zo krijg ik er wat structuur in. Ik ben nu aan het werk met een site voor een goedkoop verhuisbedrijf met veel concurrentie en ik moet zeggen dat het in de rankings toch al aardig begint te stijgen..! Is er trouwens een handige tool waarmee ik kan volgens of mijn links nog steeds aanwezig zijn?

[15]arno9:13 pm on januari 31, 2010

in reactie op mijn vorige bericht… Ik kan globaal zien waar mijn links vandaan komen. Ik gebruik een link checker die aangeeft hoeveel links er gevonden worden en waar ze gevonden worden (altavista, bing, google). Maar nu heb ik vandaag plotseling een 100 links “cadeau” gekregen en ik weet niet waar ze vandaan komt en. Mijn link tracker geeft 118 altavista links weer maar als ik kijk waar de links staan krijg ik mar 18 resultaten. Een van deze resultaten zou dus logischerwijs veel extra links hebben gecreeeerd maar ik weet niet welke en niet waarom. heb vandaag ook niet meer gedaan dan een hyves profiel aangemaakt voor de klant om wat linkbait uit te gooien vanuit mijn eigen netwerk (waar overigens ook direct enkele bezoekers uit zijn voortgekomen…!) maar zou dat 100 links ineens kunnen opleveren? En zo ja, waarom zie ik deze niet terug in mijn link checker? Ik hoop dat iemand mij een verklaring kan geven. 100 extra links op een dag is heel lekker maar het zou nog mooier zijn als ik ook wqeet waaraan ik deze te danken heb.. (al zijn uiteraard aantallen niet zaligmakend..)

[16]Goede Linkbait hoeft niet Moeilijk te zijn ! | Etail Blog7:42 pm on februari 1, 2010

[…] link building als boring wordt aanzien. Maar het kan natuurlijk ook anders. Eerder ga ik je al 45 Linkbuilding tips en laten we er vandaag nog eentje tegenaan […]

[17]user10:08 am on maart 12, 2010

Kijk hier hebben we wat aan! Druk bezig met het aanleggen van links naar http://www.serbonne.nl

Nogmaals erg bedankt voor de tips!

[18]Timothy3:09 pm on november 4, 2010

Wij zijn er ook net aan begonnen zie.

als nieuweling is het niet eenvoudig om onze geboortesite (www.regali.be) goed te krijgen in de rankings, maar met al deze hulp van Dave en jullie reacties moet dit op termijn wel lukken.
En eenmaal die wat beter staat en onze interne organisatie ook op punt is, dan beginnen we aan het volgende project. Maar eerst wat oefenen op onze doopsuikers.

Thx Dave

[19]Verhorius8:36 pm on augustus 8, 2011

Ik heb je schema een jaar boven mijn bureau mogen aanschouwen 🙂

Dit blijft naar mijn mening de meest overzichtelijke en complete ‘n00b’ tipwaslijst die er in Nederland te vinden is.

Top!

[20]Maarten3:49 pm on oktober 31, 2011

Handige tips, neem ik zeker mee!!!

[21]RvE10:03 am on november 7, 2011

Zeer goede tips, zijn nog behoorlijk up to date.

[22]Geert5:17 pm on december 8, 2011

Ben net begonnen met een site, informatie lijkt handig.

[23]Groen Alken2:07 am on december 30, 2011

Dankje zeer goede en duidelijke tips.
Reeds 30 pagina’s in de paginaranking opgeschoven, maar nog meer dan 10 te gaan…

Ik ga onmiddelijk je goede raad opvolgen 🙂
Bezoek eens: http://www.groenalken.be Alken Groen Terkoest Sint-Joris Verkiezingen Containerpark Laagdorp Kolmen N80 RUP Kouterman Station Expressweg Herk Mombeek Simsebeek Kozenbeek Haspengouw

[24]mick6:27 pm on juli 8, 2012

Bedankt voor de interessante post. Je geeft een goed overzicht van bestaande informatie.

[25]manuel10:35 am on september 26, 2012

Bedankt voor de tips.
erg duidelijk en heb er zeker wat aan.

Sorry, the comment form is closed at this time.