Links doen hun werk…

Geschreven door : oktober 10, 2007 9 reacties

Waarschuwing voor alle pro's –> Deze blog wordt volgeschreven met artikels van een “dude” die net tot zijn 16e naar school is geweest en een full time internet biz runt. We zijn niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de inhoud !
.
Ok jongens, volgens Sint is het niveau van deze blog serieus aan het zakken, in tegenstelling tot onze rankings die nog steeds de hoogte in gaan. Misschien kan het ene niet zonder het andere en is een crappy site net datgene wat google zoekt om hoog in zijn resultaten te gaan plaatsen 😀
.
Niveau of geen niveau, we gaan hier eens wat gaan neerpennen…

Eerst een kleine update…

Op 5 september had ik het over het optimaliseren van je website en het verbeteren van je rankings in Google. Volgens sommigen zijn een hoop factoren belangrijk om goed te scoren en dat zal ik niet in twijfel gaan trekken (alhoewel…). Maar het enige wat ik heb gedaan (behalve nu en dan een postje doen) is links verzamelen. Begin augustus stonden we op de 50-60 plaats voor de phrase “internet marketing” (Google.be) ..Toen ben ik begonnen met links te 'verzamelen' en op 5 september stonden we al op de 29e plaats. We bleven verder op linkjacht gaan en we vlogen van her naar der in de zoekresultaten. We hebben ook nog een tijdje op de 36-40e plaats gehangen. Als ik nu even google in BE dan zie ik het volgende verschijnen :

internetmarketing1.gif

Op de 3e plaats met een slordige 429.000.000 zoekresultaten..niet zo verkeerd zou ik zeggen. Ik heb er dan ook mijn plezier in dat ik een hoop pro's achter mij laat…en dan eentje in het bijzonder 😀 (neen ik heb het niet op Sint…daarvoor heeft hij nog niet genoeg in mijn 'rapen gescheten')

Verder zijn we voor alle andere keywords die we in het vizier hebben ook gestegen :

  • “internetmarketing” – een 2e plaats, waar we 2 weken geleden nog rond de 20e stonden- 3.080.000 results
  • “seo tips” – 2e plaats – 19.800.000 results
  • “zoekmachine optimalisatie” 15e plaats – 1.590.000 results

En zo zijn er wel nog een paar merkbare verbeteringen. Niet alleen zijn de betere rankings te danken aan de links maar heb je ook gemerkt dat deze blog vorige maand slechts 585 inkomende links had en er nu rond de 1000 telt. De mythe dat snel links krijgen tegen je werkt blijkt hier ook van de hand gedaan..of misschien moet de 'google knock down' nog komen ..we zien wel.
.
In een vorig 'beneden alle peil' artikel had ik het nog over het gebruik van google adwords & analytics om te testen of je de juiste keywords wel in je vizier nam..gelukkig is dit een hobby project en stop ik er niet al teveel tijd in want de 3 topposities die we hebben met die mega veel results..ze brengen weinig verkeer binnen….
.
Aha, daarom dat de pro's achter mij staan in de SERPS…zij wisten dat natuurlijk al..damned 😀

PR pumper sites

De watte ?? Tot vorig jaar had ik er ook nog nooit van gehoord maar het komt er eigenlijk op neer om kleine sites op te zetten met originele content (zo ergens tussen de 10-25 pagina's) die dan links gaan afvuren vanuit die artikels naar je 'money site'. Je kan die pumper sites dan voornamelijk gaan gebruiken voor het linken naar de meer 'interne' pagina's van je money site die de 2e level van zoekwoorden in het vizier heeft. Zeer doeltreffend en met succes gebruikt !
.
Er zijn natuurlijk wel een paar kleine voorwaarden om die PR pumper sites op te zetten. Een klein lijstje :

  • Zorg voor een 5-25 tal pagina's met echt goede content
  • Zoek aanverwante onderwerpen, thema's,keywords van je money site
  • Vuur je links slechts in 1 richting af, dus van PR pumper naar je site die je geld opbrengt
  • Registreer je pumpers onder een andere naam, gebruik andere hosting,etc
  • Je pumpers niet onderling gaan linken (toch zeker niet in het begin) , dus ze moeten elk onafhankelijk functioneren
  • Maak er kwalitatieve sites van die lang kunnen meegaan
  • Geen adsense erop plaatsen

In theorie zou je structuur er zo kunnen uitzien :

pumpersiteslinks1.gif

Het is niet dat je in 1-2-3 die pumper sites even opzet maar je stopt er zeker niet zoveel tijd in als in je site die voor vlees op je brood zorgt. Je kan ook iets meer risico's gaan nemen om die pumper site's te boosten..ik denk bv. aan betalende links, etc..Als je al je eieren in je geld site legt en google beslist om die te bannen, dan heb je een serieus probleem. De Pr pumper sites werken eigenlijk als firewall voor je geld site.

.

Het is nu te laat om daar nog veel over te lullen maar mocht er interesse zijn, dan wil ik daar best nog wel een artikel aan spenderen…

plans now

zp8497586rq
9 reacties op : Links doen hun werk…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]SaSh8:06 am on oktober 10, 2007

Een naar mijn mening niet te onderschatten factor is toch ook wel het feit dat je minimaal 2 x per week je blog met nieuwe content voorziet. Dit geeft i.m.o. nog veel meer boost in je serp dan het aantal links. Tenminste dat was mijn ervaring . Des al niet te min een mooie prestatie 🙂

[2]Robbert R.10:07 am on oktober 10, 2007

Ik vind je artikelen altijd zeer leuk en vaak ook interessant om te lezen. Het niveau is hoog zat.
Gefeliciteerd met je 3e plaats! Je schrijft dat de mythe van het snelle links verzamelen nu ontkracht is maar dat denk ik niet. Google wordt naar mijn idee pas wantrouwend als je (als nieuwe site) duizenden links binnen bv een week verzameld. Met een paar honderd links binnen een paar dagen is niets mis mee.
Over die pr pumper sites wordt over het algemeen niet veel geschreven maar het is een zeer nuttige methode die zeer goed werkt. Als je het goed doet kun je dus zelf je ranking bepalen en heb je niemand anders nodig!:)

[3]Robbert12:26 pm on oktober 10, 2007

Bijkomend voordeel van deze “pumper” sites is dat je het je concurrenten een stuk moeilijker maakt om je inkomende links te achterhalen.

[4]Dave2:13 pm on oktober 10, 2007

@ Robert R. Ik dacht dat 500 links in een maandje tijd veel was…blijkbaar niet 😀

@ robert…waarom zou dat moeilijker zijn om de links te achterhalen ?

[5]Rodjer8:00 pm on oktober 10, 2007

Misschien nog een leuk extraatje aan je pumper netwerk, maak ook gebruik van 301 redirects sites, hiermee kunnen concurrenten niet je backlinks vinden en denken ze dat ze je op de hielen zitten, maar toch halen ze je niet in 😉 Leuk artikel.

[6]Goed scoren in Google door PR pumper websites3:53 pm on oktober 12, 2007

[…] Artikel Vorig Artikel–> Links doen hun werk… […]

[7]Sint9:25 pm on oktober 15, 2007

Hey,
Ik bedoelde mijn opmerking niet om je af te zeiken hoor. Het is alleen dat ik het leuk vind om op dit soort blogs nieuwe ideeën op te doen, kennis uit te wisselen en te lezen over visies en technieken van anderen. Nieuwe invalshoeken inspireren mij ook regelmatig om in de pen te kruipen op mijn eigen blog. Misschien dat jij op een ander publiek mikt waar ik niet bij hoor, dat zou kunnen.
Maar dit is inderdaad een artikel dat ergens over gaat. Iets waar je niet direct aan denkt. Als je alleen schrijft over Analytics, Youtube en links kopen dan doe je jezelf echt tekort. Als het me niks kon schelen had ik die opmerking niet gemaakt. Dus hopelijk no hard feelings!

[8]Dave10:22 pm on oktober 15, 2007

Wat mij betreft geen harde gevoelens maar elke schrijver heeft wel eens een ‘slecht’ boek of elke regisseur maakt wel eens een minder ‘goede’ film..zal hier niet anders zijn.

Soms post ik idd wel eens over zaken die me zijn opgevallen en waar verder geen boodschap/toegevoegde waarde achter zit maar waarvan ik vind dat het wel het vermelden waard is.

Deze blog is voor mij ‘mijn boek’ dat ik deel met het net. Ik zie het als een soort van bib voor mezelf dan…wat andere ervan denken laat me behoorlijk koud maar ergens hoop ik natuurlijk wel om mensen verder te kunnen helpen op de één of andere manier.

De youtube affaire was iets wat ik toevallig was tegengekomen, de links kopen..is behoorlijk actueel en het is niet omdat de Matt zegt dat ze ‘evil’ zijn dat ze je niet kunnen helpen en niet iedereen is profi bezig om te weten wat je allemaal met adwords/analytics/etc kan doen.

Ik doel niet op ‘een publiek’..en soms zal je als pro niet je ding vinden hier…that’s life 😀

[9]TTFA Hypotheek1:02 pm on november 19, 2007

Is het opzetten van zo’n netwerk niet illegaal?

Sorry, the comment form is closed at this time.