Hoe en waar vind ik “goede” links ?

Geschreven door : maart 7, 2008 11 reacties

In een vorig artikel dat ging over concurrentie analyse was er een reactie van rob die vond dat het moeilijk was om goede inboud links te krijgen. Dat is toch niet zo moeilijk Rob…ik vermeld even dat je een site hebt die badkamer sanitair verkoopt en daar heb je een link 😮

De vraag bij linkbuildig is natuurlijk hoeveel je er nodig hebt. Er is geen ‘algemene regel’ en dat zal zeer sterk verschillen van biz tot biz maar de vraag is hoe krijg je natuurlijk goede (en liefst zoveel mogelijk) links ? Om even Rob zijn voorbeeld aan te halen, de nummer 1 in google.nl (voor badkamer sanitair) heeft slechts 585 links volgens yahoo, terwijl Rob er +2000 heeft. De nummer 5 heeft er maar 314 en de nummer 6 180..

Ik denk dat we kunnen stellen dat het aantal backlinks niet echt een rol speelt maar eerder de kwaliteit. En wat bepaalt nu net die ‘kwaliteit’ ? Ik durf te stellen dat PR alvast niet op 1 staat…of toch niet bij mezelf dan. Want heb het al meermaals meegemaakt dat een linkje op een PR3-4 pagina (om maar een voorbeeld te schetsen) bij een volgende PR toolbar update een 1 of 0 kan worden en een link die op een PR0 stond nu plotseling een PR3-4 wordt.

Mijn regel is (en geloof me in ben eigenlijk geen man van regels 😮 ) ) als de pagina op de één of andere manier relevant is –> Linken maar ! En of dat nu een PR9 of PR0 is maakt me verder niks uit. Het groene stuff mag geen factor zijn om aan linkbuilding te doen.

Waar ik wel naar kijk is :

 • Relevante pagina
 • Titel van de pagina
 • Uitgaande links
 • Cache datum van de pagina

De cache datum zegt behoorlijk wat over de belangrijkheid van een pagina volgens google…als de pagina maar 1 keer om de 2-3 maand wordt gecrawled , dan lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat er veel waarde wordt aan gehecht. Als je ziet dat die om de 2-3 weken wordt gedaan daarentegen…. De cache datum geeft aan dat de pagina werd gecrawled maar niet dat deze per definitie werd geïndexeerd !

Maar om even op de “Hoe krijg / vind ik die” vraag terug te keren , je hebt de directory aanmeldingen, startpagina links, wederkerige links, i love you / I hate you links, etc maar welke links denk je te kunnen versieren als je steengoede content schrijft ? Of als je video’s begint te maken ? Ik geef toe een tijdrovende bezigheid maar alles wat goed werkt (op lange termijn) is meestal arbeidsintensief.

Je moet eens zien in de SERPS welke sites bovenaan staan..In veel gevallen zijn het sites met veel content (in vergelijking met de andere resultaten). Ik moet me even hernemen..veel Quality content want een site met 5000 pagina’s waarvan er 4500 eenzelfde title en description hebben en waarvan 3/4 in de toegevoegde zoekresultaten zit is niet echt kwaliteit. Google is gewoon verzot op pagina’s met een goede en unieke inhoud en als zoekende mens op het web vind je ook liever iets waardevol bovenaan in de resultaten..klink behoorlijk logisch.

Maar als je over veel en goede inhoud begint tegen webmasters hoor je 9/10 hetzelfde antwoord : “In mijn biz is het te moeilijk om met voldoende nieuwe content tevoorschijn te komen ! ” Sorry als je dit niet graag hoort maar ..bull@#$& ! Als je geen onderwerpen vindt om over te schrijven, dan wordt het tijd dat je je oogkleppen er eens afhaalt.

Laten we nog even Rob zijn biz aanhalen..wat kan je nu schrijven over badkamer sanitair ? Laten we even zien en bijvoorbeeld douches aanhalen..ik denk even luidop als niet ‘badkamer sanitair’ kenner…

 • Waarom zou ik een douche kiezen en geen bad ?
 • Omdat je bij een bad in je eigen ‘vuil’ sopje zit ?
 • Dus een bad is niet zo gezond en waarom precies niet ?
 • Meer bacteriën..ok maar welke en kan je daar iets tegen doen ?
 • Maar in een bad kan ik bad olie doen natuurlijk…hoe zit het daarmee ?
 • Ow dat kan wel mijn huid uitdrogen..en welke middeltjes kon je daarvoor gebruiken om dat te herstellen ?
 • Maar ik kan ook naar een welness center gaan om me eens goed te laten behandelen ?
 • Wat kan je daar zoal ‘doen’ ?
 • Of ik kan zelf aan lichaamsverzorging doen…
 • Hoe zit het eigenlijk met de haarverzorging ?
 • Toch maar een douche omdat die een paneel heeft zitten die je rug kan masseren ?
 • Maar hoe zit dat dan met het waterverbruik ?
 • En ik heb een waterverzachter nodig om kalkaanslag tegen te gaan zeg je ?
 • Maar kan ik die douche ook zelf installeren want plaatsen kost me net iets teveel en ik ben een doe-het-zelver…
 • Het kleur van deze douche pas niet in mijn badkamer interieur..of heb je tips om die beter in te richten ?
 • En jullie staan volgende week op een interieur beurs ?

Even 2 minuten brainstormen en we hebben al een lijstje items waar we zeker iets kunnen over schrijven en dan hebben we het alleen nog maar over douches..

Dus mensen…er valt altijd wel iets te schrijven ..ook voor jouw biz ! Denk even verder dan je eigenlijke product. Want vergeet niet dat je een oplossing voor een probleem moet verkopen en niet het product in de eerste plaats…en goede content trekt altijd bezoekers en links aan !

En dan hebben we het nog niet over het video-medium….dat is momenteel nog krachtiger dan het geschreven woord en het ziet er naar uit dat het in de nabije toekomst nog een stuk aan populariteit zal winnen. Zie dat je die trein niet mist !

11 reacties op : Hoe en waar vind ik “goede” links ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Luc10:52 pm on maart 7, 2008

Leuk hoe je een aantal regels ‘verzint’ om dit artikel relevant te maken bij de keywords in de naar Robs website.

Ik ben trouwens op zoek naar een schrijver voor wat teksten voor een project. Interesse? Of weet je iemand met goede referenties? Het gaat om een tekst op de homepage waar het concept van de website uitgelegd moet worden. Uiteraard moeten daar de relevante keyords regelmatig in terug komen…. je hebt mijn email adres, een reactie is welkom!

[2]Edwin10:30 am on maart 8, 2008

Niet vergeten dat domein leeftijd een kritische factor is, ik heb een keyword authority website staan op plaats 3 die er maar niet in slaagt om een 6 jaar oud domein zonder seo van de eerste plaats te krijgen..
Het is dus geen kwestie van links en seo alleen..

[3]Dave11:59 am on maart 8, 2008

Leeftijd is een belangrijke factor maar je kan zeker over een ‘oldie’ springen..al zal dat niet in een maand of 3 gebeuren..reken eerder op 1 jaar.

Heb je trouwens die url van die pagina, ben wel eens benieuwd..als je die tenminste wilt zeggen…of je stuurt maar een mail 😮

Dave

[4]Edwin12:41 pm on maart 8, 2008

Weer een lekker artikel. Gewoon eenvoudig, direct 2thepoint, niet te moeilijk doen. Altijd leuk om te lezen op een rustige zaterdagmiddag 🙂

[5]Daan3:08 pm on maart 8, 2008

Ik bezig met het opstarten van een Internet Marketing en Seo bedrijfje. Eigenlijk als reactie op de bedrijven van nu. (En een beetje als hobbie.)Maar dat zal ik een andere keer nog toelichten.

Ik zit ergens mee en ik hoor graag jullie mening.

Leeftijd is dus een belangrijke factor.
Nu heb ik meerdere domainnamen geregistreerd en ben er nog niet helemaal uit onder welke domeinnaam ik moet gaan beginnen.

Ik heb indepth.nl (6 jaar en 9 maanden oud volgens Whois info. Al heb ik hem maar vier maanden geleden geregisteerd. Weet iemand waardoor dit komt?)

en indepthinternetmarketing.nl en indepthinternetmarketing.com (gloednieuw.. alleen hier zit wel het woord internet marketing in)

Ik denk erover om voor het indepth.nl domein te gaan. Alleen weet ik niet of google het ziet als 6 jaar 9 maanden oud of pas 4 maanden? Want hij is pas 4 maanden in de google zoekmachine zelf.

Anders zou indepthinternetmarketing.nl beter zijn.

Graag jullie mening!!

[6]Dave3:34 pm on maart 8, 2008

Hey Daan,

Heb even het teveel aan links weggelaten want krijg je reactie anders niet door de spamfilter 😮

Als ik jou was ging ik voor de kortste van de 3 en die heb je misschien 4 maanden geleden geregistreerd maar die werd voor het eerst in gebruik genomen in 2001. Dus dat is al een tijdje geleden. Maar verder is er nooit echt iets mee gebeurd …

Verder hoef je niet echt zorgen te maken over de leeftijd want een paar maand , daar zal je niet veel ‘voorsprong’ mee nemen.

Dave

[7]Peter4:25 pm on maart 8, 2008

Een leuk artikel. Maar, ik denk dat sommige niches gewoon niet linkgeil zijn. Als je een commerciële website hebt, is het een heel ander verhaal. Ik ga minder snel naar een commerciële website linken dan naar een niet-commerciële.

[8]Dave11:16 pm on maart 8, 2008

@Peter..en daar ligt nu net de ‘kunst’…maak van je commerciële website iets meer dan enkel een ‘verkooppunt voor product X’ probeer er iets ‘informatief / how-to,etc’ van te maken, een blog opstarten naast je commerciële site is daarvoor een zeer goed alternatief, alsook sommige vormen van Social Media…althans dat is hoe ik erover denk 😮

[9]Rob5:53 pm on maart 10, 2008

😀 Nice!

Grappig dat je die punten aanhaalt over de gedachten van een leek in combinatie met ‘douchen’.
Onlangs hebben wij onderzocht wat voor soort mensen tot onze doelgroep behoort en op basis daarvan zijn we onderwerpen gaan verzinnen die de doelgroep wellicht interessant vindt. Hierover zouden we artikelen kunnen schrijven, of zoals je zelf al zegt, eventueel video-materiaal maken.

Bedankt voor je input!

[10]Dave9:56 pm on maart 10, 2008

@ rob..er zijn massa’s dingen die je kan gaan doen maar artikels schrijven zal in ieder geval het minste werk zijn 🙂

@ Luc..sorry maar de agenda zit hier boordevol om er nog extra werk bij te nemen. Maar als je even al je eigen kennis aan de kant schuift kan je makkelijk zaken gaan verzinnen..Het is een kwestie van veel doen..

[11]SaSh8:27 pm on mei 15, 2008

Hey Dave…in het kader van linkbuilding wil ik graag artikels posten op bv. Ezine-articles. Dat moeten Engelstalige artikels zijn. Denk je dat het wel toegestaan is om een link naar een NL site plaatsen? En zullen deze artikels dan toch opgepikt worden door andere Engelstalige site eigenaren?

[12]danny8:12 pm on april 4, 2010

Goedkope plastic draagtassen bestellen en/of uw plastic tassen bedrukken

Goedkope draagtassen bestellen en goedkoop draagtassen bedrukken?
Wij werken samen met 7 grote tassen producenten waar wij een prijs opvragen voor de
gewenste plastic tas.Naast de laagste prijs geven wij u graag advies op het gebied van het bedrukken van uw tas.
Vraag HIER alle informatie.

Uniek adverteren door middel van duizenden kortingscouponnen

Uw bedrijfsnaam/logo op duizenden plastic draagtassen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of waar dan ook?
Wilt u adverteren, direct tussen de doelgroep, en kiezen voor een zeer effectieve manier?
Via ons nieuwe en unieke concept kunt u adverteren door middel van kortingscouponnen op 5000, 10.000 of meer draagtassen binnen een regio of plaats naar eigen keuze.
Stel, u wilt 5000 plastic draagtassen met uw reclame/bedrijfsnaam/logo verspreid zien binnen Den Haag.
U mag dan van 1 kant 25 % bedrukken met een print. (4 vierkanten is 100 %)
Ons team selecteert een detaillist in Den Haag. Deze mag de Hele andere helft van de draagtas bedrukken. Zodat uw reclame zeker word verspreid.Feitelijk zal deze detaillist uw reclame verspreiden door Den Haag.Op deze manier adverteert u direct tussen de doelgroep.

Quote van een eigenaar van een restaurant:
“Ik adverteerde via deze manier en ik zag in dat jaar allerlei tassen van de betreffende detaillist in mijn restaurant verschijnen. De mensen die via deze advertenties naar mijn restaurant kwamen deden dit doordat ze herinnerd werden aan mijn restaurant terwijl ze winkelden.”
Klik HIER om informatie aan te vragen over deze unieke manier van adverteren.

Gratis draagtassen voor uw onderneming

Gratis plastic draagtassen nodig voor uw winkel inclusief 50% bedrukking van reclame voor uw eigen onderneming?
Klik HIER voor meer informatie.

veritas pd draagtassen – bemiddeling en reclamebureau
Email: info@gratis-draagtassen.nl

[13]franc2:04 pm on september 30, 2010

Dus als ik het goed begrijp dan moet ik hier http://francfoto.jouwweb.nl plaatsen en dan heb ik al kans op een betere concurentie positie… We gaan het proberen.

Thanks!

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.