Links…Zo kan het ook !

Geschreven door : maart 5, 2007 13 reacties

Een andere zeer “leuke” en vooral goede manier van links verzamelen naar je site is het schrijven van artikels. Misschien minder bekend bij de meeste maar zeer doeltreffend. Nu heb ik enkel ervaring met het toepassen van deze techniek bij Engelstalige sites/teksten.

En waarom niet bij de Nl zal je je misschien afvragen ? Simpel..de Nl & BE markt is er niet echt op afgestemd, wat je natuurlijk niet kan beletten om zelf op zoek te gaan naar sites die je artikels eventueel wel willen publiceren.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Zelf werk ik in verschillende fases. Dat hoeft voor jou niet de exacte manier te zijn natuurlijk zolang je het principe maar begrijpt, dan kan je zelf gaan uitzoeken wat voor jou het beste (kan) werken. SEO is geen exacte wetenschap en wat voor de ene werkt zal voor de andere een totaal omgekeerd effect hebben. Testen is de boodschap…

Fase 1

Zowat alle artikels die ik schrijf zijn gebaseerd op keyword onderzoek. Doe je dat niet dan bega je volgens mij al een grote fout ! Ik zeg hier niet om je teksten vol te proppen met keywords zodat het echt gaan opvallen en niet leuk meer is om te lezen. In de artikels ga ik uitsluitend de long tails gaan gebruiken. En misschien kan je in je bio onderaan het artikel wel een tekstlink plaatsen met je main keyword(s) maar verder concentreer ik me daar niet op. In de mate van het mogelijke kan je eventueel tekstlinks in je artikel plaatsen (naar productpagina’s,etc..) al moet ik er wel bij vermelden dat slechts weinig directories deze toestaan. Staan ze die wel toe, probeer dan vooral te linken naar pagina’s die diep in je site liggen..

Fase 2

De artikels zijn geschreven en nu ga ik die posten in verschillende ‘article directories’ Een lijstje van enkele gratis directories kan je onderaan vinden. Eenmaal je artikels worden aanvaard en gepubliceerd is de helft van het werk al gedaan. De helft denk je nu misschien ? is er nog meer ? Er is inderdaad nog meer…en velen zien dit over het hoofd ! Persoonlijk is dit de reden waarom ik artikels schrijf.

Fase 3

Je artikels zijn geschreven, tekstlinks zijn erin verwerkt en je hebt ze in de directories gepubliceerd. Nu pas begint de pret want als je een goed en interessant artikel hebt dan zullen andere personen je artikel van die directory halen om op hun site te posten. En daar wordt het natuurlijk wel heel leuk ! Alle artikels die je in een directory plaatst mogen vrij gebruikt worden ..op voorwaarde dat je bio (met links natuurlijk) bewaard blijven. Nu er wordt daar soms nogal met gerommeld en soms vind je je artikel zonder de links of bio. Het enige wat je daar kan aan doen (als je daar je tijd wil aan verspillen) is de webmaster van die site gaan aanschrijven en hun wijzen op de policy. Maar ik zou me er verder niet zo druk over maken want meestal betreft dit een minderheid.

Fase 4

Gebruik nu Google Alert om te zien waar je artikels terechtkomen. Je kan natuurlijk ook copyscape gaan gebruiken..Via deze service kan je zien waar en wanneer je artikel wordt gepubliceerd. Wat wil dat nu zeggen ? Heel simpel, mensen die jouw artikels publiceren (op de correcte manier dan) zijn op zoek naar fresh content, nieuwe inhoud voor hun site.

Dus even herhalen : Zij zijn op zoek naar nieuwe teksten om bezoekers aan te trekken en jij bent op zoek naar sites die je artikels willen publiceren met je links erin verwerkt ? Ahaaa…Begint er iets te branden ?

Je kan nu rechtstreeks met die sites gaan ‘onderhandelen’ en een ‘overeenkomst’ sluiten om bijvoorbeeld wekelijks een uniek artikel te schrijven voor hun site waar je misschien meer tekstlinks in kan verwerken, daar waar je dat met directories minder goed kan… Zij zijn tevreden met de fresh content waar ze niks hoeven voor te doen en jij creëert tekstlinks en mogelijk ook een hoop bezoekers die interesse hebben in wat je te vertellen hebt.

Enkele directories :

13 reacties op : Links…Zo kan het ook !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]TruFu4:20 am on maart 6, 2007

Artikelen schrijven voor backlinks is geen slecht idee. Velen gebruiken deze methode en werkt vaak ook goed. Je moet wel selectief zijn bij welke article directories je artikel plaatst. (Btw, waar is je directories list?)

Het is wat moeilijker om HTML documenten te verspreiden, je bent vaak gelimiteerd aan de sites waar ze staan. Mensen zullen niet zomaar artikelen overnemen en plaatsen op hun website. Noch linken naar deze artikelen (in mijn ervaring).

Wat daarentegen wel weer werkt is link building met non-HTML documenten, die gemakkelijk viraal verspreid kan worden. Een variant op artikelen schrijven. Zoals ik heb uitgelegd: http://www.seoking.nl/link-building-met-non-html-documenten/

Je hebt hier dan maar 1x echt goede content nodig en dan komen de links vanzelf wel.

[2]Dave10:52 am on maart 6, 2007

De directory list…ik wist dat er iets te kort was..hahaa

Het maken (en gratis weggeven) van een free report of e boek is natuurlijk ook een heel leuke bezigheid en zoals je zelf aangaf je hoeft het maar 1x te schrijven maar je hebt er wel minder controle over.
Ik gebruik de directories & google alert vooral om aanverwante sites te vinden die duidelijk op zoek zijn naar artikels over het onderwerp waar ik over schreef en die zijn niet zo moeilijk te overhalen om andere artikels van je te gaan publiceren met links erin.
Ik denk wel dat de linkwaarde groter is als je artikels schrijft (telkens verschillende content) dan in een e boek.

[3]Hoge positie Zoekmachine door ‘goede’ links12:58 am on mei 8, 2007

[…] De ideale links zijn links die van pagina’s komen die rechtstreeks verband houden met jouw pagina/onderwerp. Links die vanuit een tekst ‘vertrekken’ (dan meestal met een goede anchor tekst) worden hoger ingeschat dan links die ergens onderaan / zijkant (afgezonderd dus) staan. Daarom kan het schrijven en publiceren van artikels op externe sites soms voor een grote boost zorgen. Daar schreef ik reeds eerder iets over op ‘Links , zo kan het ook‘ […]

[4]Hoge positie Zoekmachine door ‘goede’ links10:08 am on september 22, 2007

[…] op externe sites soms voor een grote boost zorgen. Daar schreef ik reeds eerder iets over op ‘Links , zo kan het ook‘ ;;;;; Vergeet ook maar de betalend en de geautomatiseerde – wederkerige links. Dus het […]

[5]Dick Detering4:03 pm on november 7, 2007

Ik heb al veel Engelstalige artikelen kunnen posten in Amerikaanse sites met de bedoeling om http://happybuyer.org populair te maken. Echter, met mijn Nederlandstalige artikelen is het een REGELRECHTE RAMP: kan nauwelijks article directories vinden voor Nederlandstalige artikelen. Het is op deze manier vreselijk moeilijk om middels het schrijven van artikelen mijn Nederlandstalige site http://happybuyer.org/index2.html wat populariteit te bezorgen. Enige tips?? Bedankt !

[6]Dave10:24 pm on november 7, 2007

Hey Dick

Er is niks wat je tegenhoud om de anchortekst van je engelstalig artikel in het NL te schrijven als je het puur ‘SEO’ gaat zien..kan perfect en het wordt meestal ook toegestaan.

Maar in NL of BE zijn er inderdaad heel weinig mogelijkheden om op die manier (artikels schrijven) te werk te gaan. Ik denk dat vooral banner & adword en andere campagnes iets zijn wat je zal moeten gebruiken voor NL en BE. Persberichten behoren ook tot de mogelijkheden..

[7]chantal11:11 am on juni 5, 2008

Ikzelf beheer 2 Nederlandse Artikel directories

http://www.artikeltjes.com
http://www.phpld.nl

Maar dit is niet gelijk onze engelse vrienden, waar ze alles aanvaarden. Op mijn sites dient het unieke content te zijn.

[8]Waarom is een goede linkbuilding campagne zo duur ? | Etail2:12 pm on februari 9, 2009

[…] Directory / Startpagina aanmeldingen / Artikel directories De directory / startpagina aanmeldingen zijn meestal de goedkoopste (al heb ik ook al offertes gezien van +1500 euro daarvoor) vormen van linkbuilding omdat dergelijke bedrijven een mooi lijstje van een paar honderd/duizend hebben liggen en in veel gevallen manschappen gebruiken uit de lage loon landen (Azië – Oost blok landen) om de aanmeldingen te doen. Wat weinig moeite kost is meestal ook minst waardevol, mede door het feit dat veel grote startpagina’s een massa ‘dochters’ hebben die allemaal op hetzelfde IP adres staan. Er zijn er ook die of de nofollow tag gebruiken of de links worden geredirect. Bij directories heb je zelfs veel gevallen waar de meeste pagina’s niet eens zijn geïndexeerd en vind je ook veel Pagerank gesjoemel…oude domeinen worden opgekocht en men gooit er snel een directory op zodat ze goed kunnen cashen tot de volgende PR update. Ook het indienen van artikels op artikel directories is niet meer wat het ooit is geweest. Het kan wel een middel zijn om indirect goede links te krijgen. […]

[9]René Greve10:12 pm on januari 11, 2010

Als een copywriter die, net als Dave als hobby SEO heeft, spreekt dit artikel me natuurlijk wel aan.

Ik heb een paar sites gecheckt om een uniek artikel te plaatsen. Ik kom tot een opzienbarende conclusie:

EzineArticles staat geen Nederlandse posts toe;
GoArticles staat geen Hotmail, Gmail of Yahoo-mailadres toe;
SearchWap knikkert je erui als je geen goede Engelse zinnen kunt schrijven of ook maar in de verste verte iets met SEO hebt te maken. Je moet zelfs voorbeelden van teksten laten zien…;
ArticleDashboard laat geen hyperlinks in de bodytekst toe;
Buzzle laat me weken wachten voordat ik eventueel mag publiceren: ‘You may receive an e-mail from our staff over the next few weeks if they have any questions or require some clarification.’ Ik zoek dus nog even verder
ContentDesk is momenteel gesloten: ‘Closed. We are sorry but articles submissions are closed.
We will be back in 24 hours.’
ArticleCity zegt: ‘Note: URLs are allowed but HTML code are automatically stripped out.’ Je zou er bang van worden. Het kan vervolgens een maand (!) duren voordat mijn artikel is beoordeeld. Ondertussen word ik vriendelijk doch dringend verzoek een link terug op te nemen: Feel free to link directly to your article page(s) by modifying the URL in the tag.
IdeaMarketers legt toch wel erg de nadruk op authenciteit (laat ik nou bijna de laatste ei omgedraaid hebben..) Wauw het artikel staat wel direct online. Later wordt dat wel gecheckt.

Ik hoop dat jullie het me vergeven maar de laatste twee directories laat ik even voor wat ze zijn.

[10]Tjeerd3:45 pm on september 16, 2010

Unieke teksten zijn ook welkom op Todio. Je kunt ook een profielpagina aanmaken waar je eventueel wat deeplinks in op kunt nemen.

[11]Nielsi3:49 pm on oktober 1, 2011

2010 … een jaar later. Hoe zit het met de BE en .NL markt een jaar later?

Het is inderdaad een leuke manier om linkjes te verzamelen, maar hier in België is de artikel marketing toch echt niets waard.

Dave11:09 pm on oktober 2, 2011

Dat het niks waard is hier is jou mening, niet de mijne 😉

Niels9:35 pm on oktober 3, 2011

Hebt u dan bijvoorbeeld voorbeelden hoe ik een .be domein kan laten ranken (dus backlinks maken, zonder te betalen). 🙂

[12]Nielsi3:50 pm on oktober 1, 2011

Ola – dit artikel is blijkbaar al bijna 5 jaar oud. Is er een recenter artikel te vinden op de site aangaande article marketing en hoe zit dat met de Google Panda update (niet unieke tekst).

Dave11:10 pm on oktober 2, 2011

Nope, geen zin gehad om iets over panda te schrijven. Zeker niet omdat er al maanden ‘panda updates’ zijn (ok hier nog niet allemaal maar ze zullen wel komen) maar ben nooit voorstander geweest van geen unieke tekst 😉

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.