Meer bezoekers aantrekken…

Meer bezoekers binnen halen, iets wat we allemaal wel willen denk ik. Het klikt gewoon “sexy” aan een bar of op een feestje als je kan zeggen dat je gemiddeld 10.000 bezoekers per dag over de vloer krijgt op je site.

Het zal waarschijnlijk iets minder leuk worden als blijkt dat de persoon waartegen je staat op te scheppen je vertelt dat hij ‘maar’ 200 bezoekers per dag ziet maar die wel goed zijn voor 500 euro netto winst, terwijl jij met je 10.000 bezoekers maar 150 euro netto winst boekt…

In wie zijn schoenen wil jij staan ?

Ik haalde het al aan bij het SEO topic maar als je site niet doordacht in elkaar werd gestoken dan moet je eerst dat gaan fixen !

Dan kan je gaan brainstormen over meer bezoekers..

Meer bezoekers aantrekken kan op een hoop verschillende manieren maar laten we stellen dat dit hier de 3 grote groepen zijn :

  1. Zoekmachines (organische resultaten)
  2. Advertentie campagnes (PPC, Banners, email  marketing,etc)
  3. Netwerking & Social Media

Puntje 2 en 3 kan evengoed van offline komen, teveel mensen vergeten dat daar ook nog een groot potentieel verscholen ligt !

Zoekmachines

Daar hoef ik niet zoveel meer over uit te wijden, daar had ik het al uitvoerig over in het hoger scoren in Google artikel.

Advertentie campagnes

Google Adwords zal je daar misschien het meest bekend in de oren klinken. Al vang ik ook heel veel de commentaren op van mensen/bedrijven die vinden dat Adwords inderdaad meer bezoekers kan aatrekken op zeer korte termijn maar ook heel duur en meestal niet rendabel is…

Zelf ben ik een andere mening toegedaan want als je het een beetje goed aan boord weet te leggen, dan kan Adwords een heel leuke en goede bron van inkomsten zijn. Neem dit hier alvast even door :

Die lectuur moet je alvast een stap verder helpen in het rendabel maken van je campagnes…

Een ander medium die nog steeds (ook al is het zo oud als de straat) te weinig of verkeerd wordt ingezet zijn email campagnes. Een fantastische manier om mensen eraan te laten herinneren dat je nog steeds bestaat ! Ik durf je gerust vertellen dat een pak van mijn klanten voortkomen uit het wekelijks versturen van de nieuwsbrief.

Naast deze 2 vormen zijn er natuurlijk nog banner campagnes die je kan opzetten of andere vormen van advertentie ruimtes die je koopt of huurt. Of ja kan ook offline een mooie campagne opzetten die de nodige aandacht weet te trekken. Wat dacht je van deze 51 super creatieve reclame affiches ?

Netwerking & Social Media

Ik durf te stellen dat wanneer je dit goed voor elkaar hebt, het veel waardevoller kan zijn dan de voorgaande bronnen van verkeer. Wat ik bij mezelf vooral zie is dat de bezoekers die je over de vloer krijgt via deze bronnen meestal ‘kwalitatief’ beter zijn  het op lange termijn veel beter converteren. Als ik snel even naar de stats van deze blog kijk, dan zie ik dat er procentueel gezien veel meer mensen zich aanmelden voor de e-tail club die via dit kanaal binnen komen dan alle andere bronnen van vekeer…en daar gaat het uiteindelijk om.

Liever 200 bezoekers en 10 conversies dan 10.000 bezoekers en 1 conversie…remember ?

Als je in dit artikel even naar omlaag scrolt kan je zien dat door een beetje netwerking we plotseling +2500 bezoekers/dag binnen kregen in plaats van de gewoonlijke 120…

Ga dus niet te licht over het newterking & social media gedoe ! Ja het is een werkje van lange adem maar de return is meestal ook gigantisch en niet enkel om meer bezoekers over de vloer te krijgen.