2 Wikipedia Linkbuilding Tips

September 10, 2010 No reactie

Vrijdag…volgens de statistieken en experts één van de slechtste dagen om een nieuwsbrief te versturen omdat iedereen al in de weekend mood zit, tijd om dat eens te proberen:)

Vandaag ga ik je niet te lang bezig houden en gewoon een leuke linkbuilding tip meegeven, het is weeral even geleden..
Trouwens ook niet echt veel tijd om er een lange editie van te maken want eergisteren zag ik toevallig deze spreuk via twitter voorbijkomen :

Als je geen tijd of zin hebt om mijn verhaaltje te lezen kan je ook gelijk door scrollen naar de linkbuilding tip..

Maar dit kwam er dus voorbij :

The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.

En zag ik het licht…

En het ging nog harder schijnen toen ik diezelfde dag ook dit nog eens zag :

” Meer dan de helft van de Belgische kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) heeft geen website. Zestig procent van de omzet van Google België, is afkomstig van buitenlandse KMO’s die in België hun producten komen promoten….

…Omdat Belgische bedrijven de mogelijkheden echter niet benutten, aarzelen buitenlandse bedrijven niet om zich op de Belgische markt te storten. De Nederlanders richten zich op de Vlaamse markt, en de Fransen op de Waalse markt….”

Geen idee of je dat goed hebt gelezen maar daar wordt je toch echt mottig van als online ondernemende Belg. Ben je Nederlander dan weet je waar je naartoe moet als je wilt uitbreiden.

Ik heb onmiddellijk mijn ‘ooit te doen projecten’ lade opengetrokken en er 1 project uitgehaald. Half uurtje research gedaan, domein geregistreerd en diezelfde avond nog aan de designtafel gekropen.

Vandaag is de coder al druk bezig met dat uit te werken in een werkbaar formaat en deze namiddag worden de eerste fotosessies gehouden om de producten op de gevoelige plaat te zetten…want volgende week moet de shop online 🙂

Dat boom verhaal is wat teveel Belgen (anderen misschien ook ?) er van maken. Er wordt zoveel gediscussieerd en overlegd dat het veeeeeeeeeeeeel te lang duurt voor er daadwerkelijk iets uit de bus valt.

Of als ze aan de slag gaan, dan willen ze de site niet online brengen voor die perfect en 100% in elkaar zit en functioneert zoals ze willen.

Ik ben een aantal jaar geleden van het perfect verhaal afgestapt en meer de US toer opgegaan. Is het concept goed genoeg om in zijn basisvorm te functioneren, dan vliegt het online.

Voordeel daarvan :

  • Je site kan bekend gemaakt worden bij het (grote) publiek..naamsbekendheid kan beginnen
  • Op Google’s kaart kom je ook terecht
  • Er kan al geld binnen komen, alle beetjes helpen
  • Feedback / Analytics toont je welke richting je verder uit moet

Tegen de tijd dat jij je ‘perfecte’ site online gooit, ben ik al een half jaar of een jaar bezig, heb ik feedback, komen er al centen binnen en….moet jij nog beginnen…En blijkt dan misschien dat je perfecte site toch niet zo goed werkt en of zijn er ondertussen al 5 andere concurrenten op de markt gekomen.

Zo ken ik zelf al iemand die 3 jaar bezig is om zijn perfecte shop online te brengen !!!! Waanzinnig….

Bon..dit alles om je te vertellen dat ik vandaag niet veel tijd heb om er een lang editie van te maken..haa

De linkbuilding tip dan…

Gebruik je Wikipedia in je linkbuilding strategie ? Damn dan laat je echt wel een mooie kans liggen..
Er zijn 2 methodes die ik zelf gebruik om echt mooie links te versieren :

1. Copyscape baby !

Copyscape.com is een tooltje, weliswaar betalend maar belachelijk goedkoop, waar je een tekst (of stuk van) kan copy/pasten en waarna ze checken of diezelfde tekst (of deel ervan) ergens anders voorkomt op het www. In eerste plaats ontworpen om te zien of iemand jouw teksten heeft geript…maar daarvoor gebruiken wij dat niet J

Dus…stel ik verkoop grasmaaiers en ander tuingereedschap. Niet zo makkelijk op het eerste zicht om goede links te scoren. Ware het niet dat je een content gedeelte op je site hebt waar je regelmatig goede tuingerelateerde artikels publiceert..

Dus ik ga naar Wikipedia en begin bij het woord tuin. Je copy/paste de text van het wiki artikel in copyscape et voila :

23 results found for the text you pasted (344 words).

Dat zijn 21 sites (2x wiki excl) die de tekst of een gedeelte ervan gebruiken op hun eigen site. Je gaat naar die sites en kijkt in welke context die wordt gebruikt en of er en linkmogelijkheid bestaat.

Als je dat weet, dan weet je ook welk soort (inhoudelijk) artikel jij kan schrijven waar ze waarschijnlijk wel oren zullen naar hebben. Je kan ervoor kiezen om het artikel op jouw eigen site te publiceren en zien of ze daar naartoe willen linken, je kan ze ook een artikel aanbieden om op hun site te publiceren (met een link naar jouw site ergens natuurlijk)..of je kan het allebei…

Heb je niet gelijk een goede inval voor een gepast topic, ga op zoek naar statistieken in die markt, maak er een leuk plaatje van en presenteer die … Hoe je het ook draait of keert, bijna iedereen is gek op statistieken…Al was het maar omdat ze dan tegen hun vrienden kunnen zeggen ” Zeg weet jij dat…..”

Klaar ? Dan neem je een volgende tuin gerelateerd woord uit de Wiki…

2.Wie link er naar Wiki ?

Een voor de hand liggende techniek die toch niet zoveel wordt gebruikt. Of ook hier het boom verhaal…

Maar eenvoudig, je activeert je SEO tool for firefox, zet je resultaten op 100 per pagina en in mijn geval tik ik dit hier in :

site:http://nl.wikipedia.org/wiki/ tuin

Google toont me nu alle pagina’s op Wikipedia die iets met tuin hebben te maken. Net onder Google’s zoekbalk toont de SEO plugin je een paar extra links. Klik op csv en alle gegevens worden geëxporteerd naar Excel waar je enkel de kolom van de url en de page backlinks blijft behouden.

Je sorteert de kolom van de page backlinks van hoog naar laag of omgekeerd en begint met de url’s in een linkchecker te gooien…een half uurtje werken geeft je gegarandeerd 100 (-en) mogelijke linkpartners…zoveel links heb je echt niet nodig om het beter te doen…

No reactie op : 2 Wikipedia Linkbuilding Tips
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website