Adwords klikfraude, ben jij ook een slachtoffer !

June 21, 2009 No reactie

Er zijn soms van die weken dat ik denk :” en wat gaan we nu weer eens schrijven in de nieuwsbrief ?”. Niet altijd even makkelijk om iets zinnigs op papier te zetten waar iedereen iets aan heeft en gelukkig komt er altijd wel iets op de proppen (hout vasthouden).

Laten we het deze week even over adwords klikfraude hebben. Aanleiding is een gesprek met een kennis die ermee kreeg te maken en het is eigenlijk iets waar ik nooit heb bij stilgestaan en beter zou doen. Jij misschien ook….

Google kreeg al meerdere rechtszaken aan hun been voor klikfraude en 5 minuten surfen naar het topic en je ziet artikels waar ze beweren 30-70% frauduleuze kliks binnen te krijgen die ze natuurlijk nooit terugbetaald krijgen van Mr. G.

Sure Google toont je de invalid kliks en rekent ze niet aan maar dat lijkt soms maar een topje van de (frauduleuze) ijsberg te zijn.

Bewust of onbewust, wie gaat het zeggen ?

Nu om terug te komen op het verhaal waar ik mee begon,
Todd (kennis) zag dat er dagelijks 50-80 kliks binnen kwamen via eenzelfde IP range binnenkwamen en altijd via dezelfde adwords advertentie .

Het begon lichtjes te stinken en toen hij de IP’s begon uit te pluizen en zag dat ze allemaal van op hetzelfde adres kwamen…dat van een concurrent.

Je kan een poging ondernemen om dat te melden aan Google maar je weet zelf ook wel dat het meestal water naar de zee dragen is.

Dus wat deed Todd..hij nam de telefoon, belde naar zijn concurrent en gooide de ‘facts’ voor zijn neus. In eerste instantie ontkende die natuurlijk maar wanneer alle details, zijnde datum en tijdstip van kliks, ip adressen ,etc werden gepresenteerd begon hij toch te zweten.

Er dan nog even inpeperen dat de zaak naar google en zijn advocaat ging….

Ik zie dat ik ben vergeten om te vertellen hoe hij achter die frauduleuze kliks is gekomen–> http://www.adwatcher.com/ (shit ik had beter eerst voor hun affiliate programma ingeschreven 😮 )

Nu..mocht die concurrent iets slimmer zijn geweest en iets aan zijn IP’s had gedaan dan was het al een stuk moeilijker geweest om er vanaf te raken natuurlijk.

Als je merkt dat er veel actie komt van een bepaald IP adres dan kan je natuurlijk nog altijd andere (niet zo vriendelijke) trucs doen om hun het leven zuur of heel zuur te maken.

Je kan via je htaccess file IP adressen gaan doorsturen. Je kan het doen op pagina en op site level. Dus als iemand met IP adres X probeert binnen te komen op je site dan wordt hij via de htaccess doorgestuurd naar gelijk welke domein of pagina jij zelf wilt.

Dus als je braaf bent stuur je hem naar zijn eigen site of naar een pornosite…ben je iets stouter dan stuur je hem naar een pagina waar mallware of een mooi virusje wordt geïnfecteerd op de pc 😮

Om het even te vertalen wat het Todd uiteindelijk heeft opgeleverd :

  • Gemiddeld 70 kliks/dag @ $1.36
  • $2856/ maand of $34.272 of jaarbasis !

Daar kan je al eens iets mee gaan doen dacht ik…

Als het je interesse heeft gewekt, je kan hier de nodige ingrediënten vinden om IP’s via je htaccess door te sluizen : http://www.munkyonline.co.uk/web-design-articles-tutorials/htaccess-redirect-ip-ranges.php

Het enige wat ik ooit heb uitgesloten via de htaccess waren alle bezoekers uit Singapore omdat die gasten altijd met andermans kredietkaarten aan de haal gingen.

Dit hier is een tool die alle IP’s gelijk in een kant en klaar htaccess file gooien http://www.blockacountry.com/

No reactie op : Adwords klikfraude, ben jij ook een slachtoffer !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website