Beetje Grey & Black hat linkbuilding

April 18, 2011 6 reacties

Ik had deze zaken op het lijstje staan van de 6 easy linkbuilding tips maar ben er dan  toch maar van afgestapt, sommige zaken hou je beter in besloten kringen 🙂

Kijk er is geen  enkele seo’er (met verstand van kennis)  op de planeet die altijd binnen de lijntjes kleurt…ook ik niet dus.

Niet omdat het onze ‘secret weapons’ zijn  maar gewoon om  te weten wat werkt en wat niet. Als je een post  op een geruputeerde site leest die je vertelt dat linktechniek A of B het niet (meer) doet, dan is er maar 1 manier om dat te weten te komen…

Tenzij je alles zomaar aanneemt van iedereen…  maar niks boven eigen ervaringen (om succesvol te worden) dus handen uit de mouwen steken is de boodschap. En moet je dan beetje grijs of zwart doen, dan is het maar zo.. weet gewoon dat er een kans bestaat dat je ooit je vingers verbrand dus doe dit soort zaken  nooit met de sites/projecten die voor de choco op je boterham zorgen en of waar je een lange termijn planning hebt staan !

Maar je moet al serieus zotte zaken gaan doen om echt tegen de lamp te gaan lopen. Je moet alles in zijn context zien, als je site 100 links telt en 95 daarvan zijn clean, dan is de kans verdomd klein dat je ooit tegen de lamp loopt. Je kan natuurlijk zeggen : “Wat ben je uiteindelijk met die 5% zwarte links?”.   Raar maar waar maar soms zijn het net die links die voor de nodige verschuivingen in de zoekresultaten kunnen zorgen.

Als je wilt ranken voor “houten ronde keukentafel” en je kan 10 cleane links verzamelen en 2-3 minder cleane maar met perfecte ankertekst, moet je maar eens zien hoe snel je in de top 10 zal terecht komen ;). Er wel vanuit gaan dat het gemiddelde top 10 resultaat een inkomende link of 5 telt..telt het gemiddelde topresultaat 100 inkomende links, dan is de kans klein dat je daar resultaat van gaat zien maar je snapt het principe wel denk ik ?

Bon..genoeg geleuterd , tijd om de koe bij de horens te pakken.  2 minder cleane manieren om links te versieren… ik neem geen verantwoordelijkheid als je ze gaat toepassen 😉

1. Banners

Dit is iets wat min of meer nog door de beugel kan dus ja, ik gebruik het soms om de money sites een duw in de rug te geven. Neem nu deze banner bijvoorbeeld :

Op het eerste zicht niks ‘verkeerd’ mee…Ware  het niet dat de tekst die de banner rijk is ook daadwerkelijk tekst is en niet een image. Meer nog, er zit zelfs een cleane en zeer gerichte ankertekst in :

Zo kan je ‘slachtoffers’ vinden :

  1. je gaat op zoek naar info sites/blogs/etc met een pagina heeft die  ergens in verband kan gebracht worden met jouw site (hoeft niet perse maar altijd iets beter)
  2. je contacteert de eigenaar met de vraag of op je op die bepaalde pagina een banner kan  plaatsen en doet een bod.
  3. aangezien je de banner slechts op 1 pagina wilt, en die pagina hoogstwaarschijnlijk  weinig verkeer ziet kan je meestal een koopje doen..

Eigenlijk hetzelfde principe als de widgets die soms worden ingezet bij linkcampagnes…

Het maakt wel een groot verschil wanneer je vraagt als er interesse is om een banner te plaatsen aan een site eigenaar dan wanneer je vraagt om een link !

2. India

Je zal gigantisch veel anti literatuur vinden en inderdaad, in 98% van de gevallen is het zeer duidelijk dat het om gekochte links gaat maar die dingen werken wel nog,  check het link building experts voorbeeld van op youtube maar. Ja, het is een manier die ik ook nog wel eens durf te gebruiken maar neen, niet het soort van links dat ik naar een money site ga afvuren.

Je kan het op 2 manieren gebruiken :

  1. om te ranken met pagina’s op andere sites (en een deel van het verkeer  te verwijzen naar je money site)
  2. om hubs te indexeren en op actief te houden

Ranken op andere sites

Ik heb hier natuurlijk geen cijfers maar zeker weten dat er een pak mensen zijn die op youtube het woord linkbuilding intikken en doorklikken naar het eerste resultaat. En wat vinden ze daar ? Een video waar ze hoogstwaarschijnlijk niet echt veel wijzer gaan worden maar ze zijn wel aanbeland op het kanaal van Cemper, een Duitse linkbuilder die gegarandeerd wat van dat youtube verkeer naar zijn site zal krijgen.

Trouwens, net onder de video heeft Cemper ook een link staan naar zijn site en ok, het mag dan een nofollow zijn, het is een beetje het verhaal van de wikipedia links. Werken ze niet op het technische vlak (al zijn we het er allemaal over eens dat zelfs nofollow links soms nog wel iets kunnen betekenen) dan heb je nog altijd het verkeer dat je daardoor kan genereren.

Je hubs levend houden

Een andere manier om ‘goede’ technische links te verkrijgen is het plaatsen van artikels op  andere sites of eigen mini sites bouwen. Het probleem waar je meestal tegenaan loopt is het feit dat je ook voor die pagina’s / mini sites op zoek moet gaan naar wat links om die site/pagina in Google’s index te krijgen & houden.

Je koopt 50 of 100 van dat soort links en stuurt die heel gericht naar je artikels / mini sites.

Als je ze gebruikt om naar je mini sites te sturen, zorg er dan gewoon voor dat niet 100% van je totale linkprofiel uit dat soort van links bestaat ! Het is zoals met de drank..alles met mate 🙂

Of met andere woorden : zorg voor een buffer tussen de crappy links en je money site :

En  ja , ik blijf gigantisch hard voorstander van de cleane en vooral creatieve aanpak maar vond dat dit ook wel eens aan bod mocht komen 😉

6 reacties op : Beetje Grey & Black hat linkbuilding
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Hans8:48 am on April 18, 2011
Dat linkbuilden via India werkt als een trein. Een concurrent van me gebruikt het voor meerdere websites van hem. Hij heeft verschillende #1 posities door iemand die hij inhuurt uit India. Die zit dagenlang forumprofielen aan te maken en daar links in te plaatsen met zijn keywords. Met sommige websites staat hij op deze manier al zo'n 2 jaar op die positie en is hij op die manier ook marktleider geworden. Redelijk zuur. Via een buffer is het inderdaad wel een interessant systeem. Maar voor korte termijnwinsten is het ook zeker erg bruikbaar. Je kunt met zulke links goed binnen korte termijn zeer hoge posities krijgen op bijzonder competitieve zoektermen. Of als iets een trend wordt, is het een leuke manier om er snel een boel geld mee te verdienen.
admin8:51 am on April 18, 2011
Inderdaad maar zonder buffer toch niet aan te raden met een project waar je de komende jaren verder wilt aan bouwen :) Ooit...ooit zal Google wel slimmer worden zeker ...hopen we want niks dat zo frustrerend werkt als concurrentie die al jaar en dag top posities inneemt met dergelijke praktijken.
[2]Peter De Bruyn11:09 am on April 18, 2011
Dat anchortekst superbelangrijk is, heb ik aan den lijve mogen ondervinden. Wie mij naam intypte kreeg als nummer 4 de homepage van een site voorgeschoteld waarop mijn naam niet voorkomt. Er zijn wel een aantal inkomende links met mijn naam als anchortekst naar die site (waar ik eigenaar van ben). Omdat het onbegonnen werk was om deze ankers aan te (laten) passen, heb ik van de nood een deugd gemaakt en aan de site een pagina toegevoegd waarin mijn naam valt. Op een positieve manier natuurlijk :-) In ieder geval was het zo dat na enkele dagen, bij het ingeven van mijn naam, de homepage van entreforce.be niet meer werd weergegeven maar wel de pagina met mijn (subtiele) naamvermelding.
[3]Sander12:06 pm on April 18, 2011
He Hallo, Leuk artiekel maar misschien een rare vraag? maar hoe krijg ik BV die text in de afbeelding? of is het gewoon een afbeelding met een text er in? Voor de rest een duidelijk en helder artiekel.
Dirk4:24 pm on April 20, 2011
Zou ook wel de opbouw van die banner willen weten
[4]Kenny9:24 am on April 26, 2011
Ik wilde inderdaad hetzelfde weten, hoe zit die banner in elkaar ?
[5]Tim Beeren11:53 am on May 4, 2011
Wellicht dat Google na de toepassing van de Farmer Update ook strikter gaat letten op dit soort Black Hat technieken?
Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website