De juiste partners zijn GOUD waard

December 26, 2009 No reactie

Mocht je 1/3 van de tijd die je in SEO steekt gebruiken om biz partners te vinden , dan zou je daarmee waarschijnlijk meer cash binnen halen dan wanneer je voor de zoveelste betere plaats in Google aan het mikken bent.

Serieus, lijkt wel of iedereen zo hard gefocust is op seo en of andere zaken dat ze het belangrijkste bijna uit het oog verliezen : hoe haal ik meer cash binnen , klink misschien heel cru maar als we eerlijk zijn..? Ik werk in iedere geval geen 80h/week om op mijn 50e nog steeds onder een brug te leven.

En slechts een paar goede biz partners zullen veel meer voor je betekenen dan een handvol betere plaatsen in Google of van een Pagerank 3 naar een Pagerank 4 gaan met je homepagina.

In Be en vooral NL zijn er een paar affiliate (laten we het van hier af aan aff noemen ) netwerk sites die het werk voor je doen maar zelf gebruik ik die nooit.

Gewoon omdat het meeste van je verkopen van slechts een paar aff zullen komen en de rest die zich heeft ingeschreven/aangemeld nog steeds denkt dat ze al slapend (en met jouw aff link of banner op hun site) rijk zullen worden.

Ik ga liever zelf op zoek naar een paar goede partners en een eigen aff programma. Kan ik die personen tenminste meer uitbetalen per gerealiseerde verkoop.

Niks tegen die aff netwerken (tradetracker, tradedoubler,zanox,etc) maar je weet zelf ook wel, hoe meer personen er tussen komen te zitten, hoe meer er aan de taart wordt gevreten.

En waarom doet iemand aan aff marketing ? Inderdaad , omdat die cash wilt binnenhalen en liefst zoveel mogelijk. Ik snap trouwens niet waarom iemand een aff programma promoot waar hij 5-8% per verkoop mee binnen kan halen. Lijkt me niet echt een goed biz model, tenzij je in een ‘big demand’ markt zit…

Waar kan je biz partners vinden ?

Net zoals bij linkbuilding (waar vind ik goede links ?) krijg je dan traditioneel die vraag naar je hoofd geslingerd. Even diep ademhalen, Zen moment inlassen en laat die lijst dan maar komen :

 1. Klanten
  Nog nooit aan gedacht ? Als ze tevreden van je zijn (en je stuff) dan zijn dit je absolute target groep ! En ja, 7 op de 10 hebben misschien zelf geen site maar waarom geef je ze geen Wordpress site gratis en voor niks ? Kost je misschien 30-40 euro/jaar voor een domein & hosting. Zij tevreden omdat ze eindelijk zelf een site hebben waar ze over hun reilen en zeilen kunnen schrijven én ze kunnen er nog eens iets mee verdienen.

  Kleine tip, zorg ervoor dat de domeinnaam op jouw naam staat ! Als er ooit problemen zijn, ze er willen ermee ophouden of erger nog de concurrent willen promoten, dan heb jij in ieder geval de domein&verkeer nog die het misschien niet slecht doet in Google…

  Serieus, deze groep van mensen moet je echt in overweging nemen ! Willen ze geen site of zie jij dat niet zitten, dan is er ook nog zoiets als een offline aff programma waarbij je kortingsbonnen uitschrijft. Iedereen krijgt een set met kortingsbonnen waar hun unieke ID op staat. Als iemand bij jouw komt kopen met een dergelijke bon, weet je gelijk van wie die komt en kan je die mensen hun % geven.

 2. Concurrenten
  Yeps, je hoort het goed ! Heb het zelf nog gedaan (meerdere malen) dus ik zuig hier niks uit mijn duim. Als je ziet dat concurrenten een bepaald gamma niet verkopen, dan kan het best zijn dat ze interesse hebben om hun klanten naar je door te sturen.

  Er zit wel een klein ‘kantje’ aan daar. Als ze beginnen te zien dat het goed draait loop je het risico dat ze zelf dat gamma gaan binnen doen. Daarom dat ik dat enkel deed met producten die ik zelf maakte en dus nergens anders verkrijgbaar waren.

 3. Google & Blog Search
  Gebruik Google..tik relevante zoekwoorden in en kijk waar er grote of kleine (niet te kieskeurig zijn in het begin) spelers zitten in je markt die mogelijks interesse hebben in een samenwerking.
 4. Verwijzende sites
  Check je analytics en zie welke sites er je verkeer sturen. Soms is het niks maar hier en daar zit er wel een mogelijkheid tot samenwerking in. Nu krijgen ze immers niks als ze verkeer doorsturen..
 5. Linkpartners
  Natuurlijk enkel als ze in een gerelateerde markt operatief zijn maar gegarandeerd dat wanneer ze je een link willen geven ze ook wel oren zullen hebben om wat extra cash bij te verdienen. Ik schreef er eerder al over in “denk verder dan dat ene stomme linkje”
 6. Adsense
  Sites die Google Adsense hebben staan, die zullen vast en zeker oor hebben als je met een voorstel op de proppen komt. Hangt ervan af welke markt je ‘speelt’ maar 3 manieren die ik gebruik :

  1. Ad Words Digger : Desktop tool die je hier kan downloaden : (http://www.adwordsdigger.com/) en die je aan de hand van keywords die je intikt laat weten welke sites er adsense hebben draaien.
  2. Adwords Inhoudsnetwerk gebruiken : Laat een tijdje een campagne draaien op het inhoudsnetwerk en na een paar weken (of eerder) ga je een rapport maken en vraag je de sites op waar je adsense zijn verschenen.
  3. Google Placement Tool : DE beste tool om razendsnel Adsense sites te vinden. Hier gaat Google zelf tonen aan de hand van keywords die je ingeeft welke relevante sites er adsense hebben draaien. Je kan ook gewoon in categorieën gaan snuisteren. De placement tool kan je in je adwords account vinden onder “tools”
 7. Affiliate netwerken & programma’s
  Ook 2 killers ! Heeft je concurrent een aff programma draaien? Geef jezelf op als aff (moet ik vermelden dat je daarvoor niet inschrijft met je echte gegevens ). Check of ze ook tekstlinks aanbieden (die meestal ook met een beschrijving komen) om hun te promoten.

  Indien ja –> copy/paste die in Google et voila..met een beetje geluk en zoekwerk kan je hun aff vinden…en als ze voor je concurrent verkopen dan is er een zeer grote kans dat ze dat voor jou ook gaan doen !

  Of je kan je ook gewoon inschrijven in een aff netwerk. Je loopt gerelateerde categorieën af, checkt of er tekstlinks zijn en copy/paste die ook in Google. Al moet ik zeggen dat hier in BE&NL nog steeds bitterweinig bedrijven gebruik maken van die aff netwerken vind ik. Of ik kijk bij de verkeerde netwerken…

  Behalve de reissector is er niet echt veel te vinden. In de US gaat dat allemaal een stuk makkelijker 😮

Doe het werk voor hun…

Hoe je precies met je aff moet omgaan dat is een ander verhaal die de boel hier veel te lang zou maken maar neem deze 6 tips mee naar huis:

 1. Wees niet te ‘cheap’ met je commissies. Een goede aff kan je behoorlijk wat nieuwe klanten binnen halen
 2. Zorg dat ze zelf zo weinig mogelijk werk moeten doen en voorzie hun van genoeg promo materiaal
 3. Voorzie hun regelmatig van unieke artikels voor hun site. Nogmaals, meestal gebeurt er niks als jij niet zelf aan de kar blijft trekken
 4. Onderhoud genoeg contact met hen en voorzie een special place waar ze de laatste nieuwtjes kunnen opvangen ( nieuwe producten, verbeterde landingspagina’s, checkout,etc)
 5. Stuur hun materiaal op (ja gratis en voor niks) zodat ze reviews kunnen maken en (nog meer) overtuigd zijn van je producten en service !
 6. Wees eerlijk ! Als er een klant via telefoon besteld en je komt erachter dat die klant eigenlijk via een aff binnen kwam, geef die persoon gewoon zijn % !

No reactie op : De juiste partners zijn GOUD waard
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website