Dit moet vooraan je To Do lijste komen !

July 2, 2010 No reactie

Ow yes ..vandaag gaan we weer lekker zweten. Ik heb trouwens de grootste moeite de laatste tijd om met nieuwe topics voor de dag te komen.

Nu ja ook niet zo verwonderlijk als je weet dat ik ongeveer 15 A4’tjes per week schrijf over Internet marketin&seo en mijn laatste ‘break’ dateert van Juli vorig jaar 😮

Dus volgende week de laatste nieuwsbrief de deur uit te sturen en daarna gun ik mezelf een paar nieuwsbriefloze weken (misschien stuur ik de links wel nog de deur uit ?) zodat we er weer met een fris kopke kunnen invliegen.

Vorige week hadden we het over planning en kreeg gelijk een paar mails van mensen die het geweldig vonden maar ….niet wisten waar ze nu eerst moesten beginnen.

Alles hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar je momenteel staat maar ongeacht of je reeds een project hebt lopen of er eentje opstart dit moet vooraan je to-do lijst staan :

Jezelf op de kaart zetten (integreren in je markt dus..)..

En daar werk je eigenlijk op 2 fronten tegelijk (branding en Google) . Integreren doe je door Je stem bekend maken :

  • Content de wereld in sturen
  • Opzoeken en actief deelnemen in communities

Content de wereld in sturen

Ja daar zijn we weer maar let’s face it…je maakt geen ‘vrienden’ door 1 keer “hallo en welkom op onze site” te zeggen en je dan in je hol terug te trekken.

En je zal ook weinig mensen kunnen boeien als je dezelfde shit schrijft die ze op 10 andere sites al hebben gelezen. Een ‘eigen stem’ heb je nodig…Je bent goed bezig als ze 10 teksten naast elkaar zien en ze er de jouwe kunnen uithalen.

Niet zo evident en het wordt een lange termijn politiek maar eenmaal je dat hebt bereikt worden de zaken een stuk makkelijker, geloof me !

Een prima voorbeeld van een ‘eigen stem’ is trouwens de open brief die de CEO van Woot deze week naar zijn personeel verstuurde met de mededeling dat Amazon hun handeltje had overgekocht. Kan je hier bekijken..

Net iets anders dan alle andere muffe persberichten die je meestal krijgt voorgeschoteld als iets dergelijks gebeurt 😮

De +800 reacties op die post en de backlinks die ze in amper 2 dagen verzamelden liegen niet….Hun vervolg verhaal in de vorm van een video was ook gelijk bingo…

Aan de andere kant ben je NIKS met super duper , wereldschokkende content als je geen vrienden hebt. En daar is deze case studie van Michael Gray het perfecte voorbeeld van.

Fuck Google ! Die je wilt laten geloven dat de links wel vanzelf gaan komen zolang je maar goede artikels schrijft ! Of dat links wel zullen komen als je hier en daar een vermelding laat vallen…

Zolang je geen ‘vrienden’ hebt is de kans heel klein dat je super duper artikel de nodige aandacht/links zal verzamelen.

Ik wil trouwens nog heel even afwijken van het topic en het even hebben over Google’s mantra en het klakkeloos volgen ervan.

Als je denkt dat ze alles aan onze neus gaan hangen en dat wanneer je perfect binnen de lijntjes kleurt je op een sokkel zal worden geplaatst heb je het helaas volledig mis.

Ik ga je niet adviseren om in de seo onderwereld te gaan duiken en er alle vuile truckjes te gaan gebruiken maar.. alhoewel .soms kom ik wel eens een topic tegen op bijvoorbeeld blackhatworld.com waarvan ik denk ” dat is knap gevonden en nog niet eens zo dark and evil ..”

Weet je nog een paar weken geleden toen ik je vertelde dat ik links had geplaatst in een totaal niet relevante artikels ?

Om het met een voorbeeld te schetsen, ik plaatste op sites die over gezondheid gingen artikels over stoppen met roken en plaatste in die tekst iets in de aard van ….als je stopt met roken geef je je lichaam meer ‘ademruimte’ en zal je voelen dat je zo sterk zal worden als een eiken kast… Waar het woordje eiken kast linkte naar mijn eiken kast pagina…

2 van de 3 keyword combinaties zijn nog 10 plaatsen opgeschoven (naar voor wel te verstaan), de andere blijft stabiel.

Moraal van dit verhaal, als ik nog een paar van die artikels laat schrijven dan ben ik zeker dat een top 10 plaats heel dicht in de buurt zal komen.

En Google dan maar verkondigen dat links van relevante pagina’s veel meer waarde krijgen dan andere 😮

De volgende stap die ik trouwens wil zetten is het linken vanuit ENG talige artikels met NL ankerteksten.. maar mijn kop eraf als dat niet zou werken.

En waarom zouden ze dat soort van links ook gaan afstraffen ? Er staan toch ook veel niet relevante links in een wikipedia bijvoorbeeld of wat vind je van de commerciële links die je in de pagina’s van een Squidoo, Ezine articles, Hubpages etc kan vinden ? En allemaal autoritaire sites in de ogen van Google…

Google zal daar nooit 100% correct kunnen in zijn (het bepalen van de waarde v/e link) ..hell waarschijnlijk nog niet eens de helft…

Natuurlijk dat ze ons dat willen wijsmaken maar ik moet daar echt nog het 1e bewijs van zien…

Ook de mannen van SEOMoz tonen in één van hun laatste whiteboard Fridays aan dat betalende links voor een gigantische boost kunnen zorgen en de disclaimer op het laatste van de video…tja..ze kunnen toch moeilijk zeggen : “Doen die shit !” 😮

Dus…om verder in te haken waar we mee waren begonnen , als je dan toch content aan het produceren bent, dan koppel je er gelijk ook maar beter je keyword research aan vast, dan kan je meestal ook nog gaan rekenen op Google’s medewerking/verkeer.

Maar pin je niet vast op cijfermateriaal (aka zoekvolume) die Google je wel of niet toont. Als het relevant voor jouw site en publiek is, gewoon gebruiken die handel ! Wat nu niet populair is kan het volgende week/maande/jaar wel worden…

Wat ik trouwens ook opmerk is dat het weer (zon of regen) een gigantisch verschil in zoekvolume kan betekenen. Ook iets wat een tool je niet kan voorspellen. Google trends zal je misschien tonen dat er in de zomermaanden aanzienlijk meer wordt gezocht op het woord ‘parasols’ maar als het 2 maanden stront regent zal er toch net ‘iets minder’ worden op gezocht dan wanneer het 35 graden is…

Zo zag ik deze week dat op één van mijn sites het artikel over zomerse gerechten +400% meer verkeer binnen kreeg dan normaal…lang leve de warmte 🙂

Vriendjes maken

Is de boodschap…en je aan je vooropgestelde plan houden. En echt je moet dat gewoon eens een half jaar doen !! Je schrijft in koeien van letter op je muur dat je minstens 10 blog/forum reacties per week gaat neerkrabbelen en ik verzeker je dat als je dat kan volhouden EN in combinatie met het zelf produceren van content met een eigen tintje je dat geen windeieren zal leggen..

Probleem is dat weinig mensen het gewoon volhouden..En het excuus “Ik heb geen tijd gehad deze week..”…tja, werk dan een uurtje langer per dag om je aan die belofte te houden , daar ga je niet van dood gaan 🙂 en dan ga je na 6 maand kunnen zeggen : “Awel die Belg had gelijk..” “..Waar is mijn portefeuille dat ik hem een bonus kan sturen :o”

No reactie op : Dit moet vooraan je To Do lijste komen !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website