Eenvoudige Linkbuilding tip die voor Iedereen werkt !

September 19, 2010 No reactie

Vriendin is nog aan het werk dus welk beter excuus kan ik aanhalen om op zaterdagavond 21.30h nog aan de nieuwsbrief te beginnen 😉

Twee weken geleden deed ik een gastpost bij Karel waar ik aanhaalde dat samenwerken met concurrenten soms echt wel kan. Nu zeker weten dat de meeste zullen denken : “Lorrez je zit weer te zwanzen…, heb je geen beter advies ?”

Wel…er is niks waar ik over schrijf die ik zelf nog nooit heb uitgeprobeerd dus voor mij werkt het wel en mochten de meeste eens de moeite nemen om meer actie te ondernemen ipv weeral naar die andere gouden tip te zoeken dan zouden er meer reacties zoals deze komen :

“Vandaag voor het eerst geprobeerd in mijn branche.
Toevallig kwam ik bij de concurrent binnen en dit heeft geleid tot samenwerken. O.a. het doorleveren van elkaars goederen! Het is dus zeker mogelijk!”

Er zijn offline zoveel voorbeelden van kleine en grote bedrijven die elkaars producten doorverkopen of produceren voor elkaar dat je van je stoel zou vallen mocht je alle vettige details weten…een hoop grote spelers die elkaar de loef afsteken in de winkelrekken gaan achter de schermen gewoon regelmatig bij elkaar op de koffie om hun volgende plannen te bespreken…

Maar we dwalen af..

Waar het op neerkomen (en ja hier ben ik weer) er wordt teveel gekakeld en te weinig eieren gelegd !

Dus doe jezelf een plezier (serieus) en stop met deze zooi te lezen, er komt er toch elke week eentje jouw kant uit en je kan het altijd terug vinden in het archief , neem het item die bovenaan je todo lijstje staat waarvan je denkt/weet dat het je vroeg of laat gaat opbrengen (in welke zin van het woord dan ook..) en fix the damn thing NU !

Ik vertelde je vorige week van de shop die ik plande om op te zetten..wel die is on air en vandaag een nieuwe domein geregistreerd voor alweer een nieuwe shop. Met enkel te denken ‘ow shit das een goed idee’ en er verder niks mee doen .. daar bereik je niks mee.

Tussendoor….kreeg een pak mails van mensen die me vroegen wat ik had opgezet en of ik de site wou doorgeven… geef me 1 goede reden waarom ik het zou moeten doen en ik doe het…fact is…het gaat jouw niet dichter bij jouw doel brengen dus wat heb je er uiteindelijk aan ?

Behalve dat je dan kan zeggen..ow nice projectje..of ow dat ziet er niet uit..of..ow dat gaat nooit lukken ;)…Ideaal voer voor op café of je volgende meeting/conferentie dus…maar je bent je tijd aan het verspelen.

Vorige week gaf ik 2 linkbuilding tips die iedereen kan toepassen en ik verwed er mijn maandloon op (ver zal je er niet mee lopen ) dat 99,80% van de mensen die het hebben gelezen er niks mee hebben gedaan en er ook niks gaan mee doen…

Dus poging 2 : ik geef je nog een andere linkbuilding tip die ook in elke branche is toe te passen..doe er dus iets mee en laat me weten via twitter, mail of stuur desnoods je postduif om me te vertellen je resultaat hebt geboekt 🙂

Mijn excuses als ik klink als een zagevent maar soms heb ik van die momenten dat ik me geroepen voel om achter de mensen hun vodden aan te zitten..haaa..

Trouwens, ik raad je aan om het boek rework eens te lezen, als ik nu al zakken geld in mijn garage had staan deed ik er iedereen eentje kado ! Waarschijnlijk de beste $11 investering die je dit jaar zal doen, echt een GOUDEN boek !

Maar onze tip (we dwalen precies veel af vandaag..), hier komt ie :

1. Leg je SEO for FF plugin aan
Heb je die niet en mistje je de nieuwsbrief van vorige week, ga die hier gaan downloaden. Heb je die geïnstalleerd, ga naar :

Extra -> SEO for Firefox -> Options

En laat daar enkel de leeftijd van de domein, de Y! links en Y! page links op automatisch staan, zo hoeft alle andere rommel niet te loaden en kan je sneller werken.
Eenmaal dat goed staat ben je klaar voor….

2. Ga naar Google
En tik volgende in:

“keyword combinatie” inurl:links

Google gaat op zoek naar pagina’s waar je keyword combinatie in voorkomt en waar het woordje links in de url staat. Verwijzingen naar andere sites in je markt, alvast geen slecht lijstje van mogelijke linkpartners denk ik ?

Als alle gegevens zijn geladen op de pagina, kijk nu net onder het Google zoekveld en klik op CSV. Alle gegevens worden nu naar een Excel geëxporteerd waar je een stuk makkelijker en sneller kan werken.

Ow by the way, voor je je zoekopdracht uitvoert, ga naar uitgebreid zoeken bij Google en zet de resultaten op 100 ipv 10…

3. Hold your weapons cowboy !
Je hebt nu je excel naast je met de url van de linkpagina, de leeftijd van de domein, het aantal inkomende links naar de domein én de pagina in kwestie, het enige wat je nu beter nog manueel erbij plaatst is de cachedatum van die pagina, gewoon om zeker te zijn dat die nog enige waarde heeft.

Je link op een pagina zien verschijnen die de laatste maand niet meer werd gecached is waarschijnlijk niet de beste link die je kan versieren.

Maar het is nog geen tijd om massaal mails te gaan afvuren ! Je zoekt beter een goede invalshoek om die personen te contacteren want kijk even naar jezelf, als je een mail ziet binnen komen met onderwerp : “Links uitwisselen” of de eerste zin die je leest in de mail die je net opende is iets in de aard van “..links zijn belangrijk voor Google…” dan gooi je die gegarandeerd in de vuilbak.

Als je kennis wil maken met een man/vrouw op een feestje ga je er toch ook niet op afstappen en gelijk vragen…”hi, kan ik je even kussen ?”… of misschien doe je het wel zo maar je kans op slagen zal niet verbijsterend groot zijn..de kans om slaag te krijgen daarentegen 🙂

Dus je moet wat research gaan doen voor je je lijstje gaat contacteren..tenminste als je de grootste kans wilt maken om er iets uit te halen.

Hoe ik het aan boord leg kan je in deze chart zien, veel duidelijker en bespaart me tijd om het verstaanbaar neer te krabbelen 🙂

Laat me trouwens via twitter (@davelorrez) of zo eens weten of de chart duidelijk genoeg voor je was !

4. De ultieme tip
Die is er helaas niet…je hebt alles gedaan wat je moest doen en je zal zien,als je de moeite doet om het te proberen, hoeveel return je daaruit kan halen !! Soms zit er veel meer in dan een linkje

Geen hocus pocus dingen en geen ultra tools die je nodig hebt..gewoon beetje nadenken, elke prospect apart bekijken, beslissen wat de beste manier is et volia….

No reactie op : Eenvoudige Linkbuilding tip die voor Iedereen werkt !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website