Geen genade voor je concurrentie !!!

February 28, 2010 No reactie

Het openingsweekend wielrennen was niet echt super spannend maar altijd makkelijk om commentaar te geven als je zelf niet met je ‘gat’ (BE voor achterwerk :o) op het zadel zit en de pedalen moet ronddraaien…

Ken je dat gevoel dat je met iets bezig bent en je weet dat het goed gaat worden en goed zal worden onthaald ? Donderdag had ik nog eens de eer om dat te voelen toen ik het artikel over longtail zoekwoord onderzoek aan het neerschrijven was.

Mocht je het gemist hebben, shame on you ! Stop met dit hier te lezen en lees eerst het longtail zoekwoord artikel ! Als je gedaan hebt, scroll naar boven en lees het nog eens , neem pen en papier en schiet vervolgens zelf in actie !

Om je markt te domineren hoef je geen wetenschapper te zijn die hoogtechnologische truckjes uit zijn mouw weet te schudden. Om je markt te domineren moet je alleen wat meer doen en minder praten 😮

Serieus, neem een dagje vrij of sluit je op in je bureau, laat je door niks of niemand storen en ga op zoek naar de longtails die je vervolgens mooi gaat groeperen en structureren om een killer strategie op poten te zetten waarmee je je concurrenten over een jaar volledig mee van de kaart blaast !

Terwijl zijn steeds met die grote kleppers van zoekwoorden bezig zijn en langzaam naar de top gaan (in het allerbeste geval), scoor jij met je longtail strategie over een paar maanden met 100-200-300-+500 woorden en haal je een pak meer verkeer binnen dan je concurrenten EN je speelt op safe omdat je de bronnen van je binnenkomend verkeer gaat spreiden (belangrijk hier, lees het nog eens om het goed te laten doordringen…).

Ok je concurrent staat nu misschien op 1 voor een killer keyword en haalt daarmee 40% van zijn totaal aantal organische bezoekers binnen maar wat als Google plotseling beslist om de nummer 1 naar de nummer 20-50-100 te verwijzen ? Bye bye 40% en bye bye conversies of inkomsten die hij daaruit haalde.

Jij daarentegen put het grootste deel van je verkeer uit een paar honderd, duizend verschillende longtails en who cares als je daar plaatsen moet gaan inboeten ?

Maar daar stopt het niet..we willen de concurrentie echt van de kaart blazen en gaan een stap verder.

Wel eerst even er tussen blazen dat je alles in zijn perspectief moet gaan zien. Als je een éénmansoperatie aan het leiden bent en je wilt of kan momenteel geen werk gaan uitbesteden dan kan ik me voorstellen dat je hier wilt stoppen.

Probleem is dat Google jouw site (hoe goed je die ook maakt) slechts 2 maal zal tonen in de top 10 (als je tenminste een dubbele vermelding kan versieren). Dat wil dus zeggen dat er nog 8 andere plaatsen over blijven die ongetwijfeld zullen opgevuld worden door je concurrenten !

Wat doen we daar dus mee ?

Ik neem even het voorbeeld erbij van in het longtail artikel. De hondensite…ik nam er dus 1 gerelateerd woord uit en ging daar de longtails gaan zoeken.

Dat woord was “honden pups”..je zag hoe ik in no time een pak honden pups longtails te voorschijn haalde. 50 stuks was geen enkel probleem dus….ik laat 50 artikels schrijven om die longtails op te nemen op mijn site EN ik zet een 2e schrijver aan het werk om over diezelfde longtails artikels te schrijven die ik op een andere site , die ik nog uit de grond ga stampen, ga plaatsen.

Ik koop een domein (hondenpups-info.be) en hosting, gooi 40 euro op tafel daarvoor (voor een jaar), gooi er wordpress op en alle 50 artikels die ik via de schedule functie ga controleren en ik zorg ervoor dat er elke week automatisch 2 artikels worden gepost.

Laten we zeggen een klein dagje werk om alle 50 posts erin te gooien (heb je de financiële mogelijkheid, dan laat je dat doen..) en gedurende 25 weken moet ik niet meer omkijken naar content voor die site. Trouwens eenmaal de boel draait en die 50 artikels zijn gepubliceerd, plaats ik er hooguit 1 nieuw artikel per 3-4 weken bij.

Het enige waar ik nog mijn tijd ga instoppen is het installeren en configureren van de automatische link plugin en het zoeken van een paar externe links.

Een killer strategie die ik toepas om makkelijk een paar hoog relevante externe links te vinden is..(ik vertel je echt alles wat ik weet, moet daar dringend mee gaan ophouden :o)…experts interviewen.

Dus voor mijn hondenpups site ga ik Googlen naar asielcentra en gekende honden trainers/opvoeders om die te interviewen. De response rate die ik daar krijg is meestal zeer hoog. Iedereen staat immers graag in de belangstelling… en vertelt het graag verder aan hun vrienden/volgers.

Meestal geef ik ze ook een badge (linkje dus :o) die ze op hun site kunnen plaatsen en die verwijst naar het interview.

Et voila…werk gedaan en tijd om weer naar mijn keyword lijst te grijpen en opnieuw te beginnen met het volgende gerelateerde keyword en de bijhorende longtails..

Onbegonnen werk ? Sorry maar niet gaan bestaat niet en mijn oprechte excuses (not) dat ik je ‘op-het-internet-zaken-doen-is-toch-makkelijk-en-tijdbesparend’ bubbel kom doorprikken….Voor wat hoort wat en als je er echt iets van wilt maken en de beste worden, dan zal je serieus uit je pijp moeten komen.

Maar…het zal zich wel gaan vertalen in succes als je het nodige geduld kan opbrengen. Rome werd ook niet…..

Nog even snel eens op iets anders inpikken..In het longtail artikel had ik het over plaatsen van je artikels op andere sites door eventueel partners te gaan zoeken. De vraag die natuurlijk het meeste binnenkwam was ‘waar vind ik die?’

Als je mijn volledig verhaal hierover wilt horen, check even de post over verder denken dan dat ene linkje en je zal mijn strategie wel gaan snappen.

Op die manier ben je in staat op gratis link te versieren. Heb je de tijd/zin niet om al die contacten te leggen, dan bestaan er nog andere manieren. De 2 die ik het meeste gebruik :

  • Zoek naar sites in je markt die adsense hebben staan. Sites met Adsense willen dus graag iets bijverdienen en voor een soms kleine bijdrage zijn die gasten veelal bereid om jouw artikel (voorzien van de nodige links) op hun site te publiceren.

    En als ze dan toch graag wat poen bijverdienen, waarom zou je ze geen affiliate proberen te maken ? Ik verkies nog altijd geld boven een link…

  • Iets moeilijker voor de NL markt maar zal je straks een omweg uitleggen. Maar ga naar article directories en zoek naar de meest bekeken, meest populaire artikels in jouw branche. De meest populaire artikels worden meestal ook het meeste ‘hergebruikt’ op andere sites die geen zin hebben om zelf hun copy te schrijven.

Vervolgens ga je naar copyscape.com en dokt 10 dollar (dacht ik) om hun volledige tool te gebruiken en alle sites te vinden die die teksten hebben gepubliceerd.

Gewoon Google zoeken zal je niet dezelfde hoeveelheid aan resultaten geven…

Vervolgens contacteer je die één voor één, vertelt een mooi verhaaltje en ga je je (unieke) content gaan aanbieden. Ook daar happen de meeste toe…wie wil nu niet iets uniek en gratis ?

Het enige nadeel is dat je met ENG talige teksten zal moeten werken..waar je natuurlijk wel kan verwijzen met een NL ankertekst naar jouw pagina 😮

Niet de beste oplossing maar een link is een link en zolang die niet op een gevlagde site komt te staan is elke link die ik kan krijgen een GOEDE.

En nu is het tijd om mijn secret trukendoos te sluiten want er luisteren ook teveel pro’s mee die daar wel iets mee gaan doen en daarbij deze nieuwsbrief is weeral veel te lang aan het worden 😮

No reactie op : Geen genade voor je concurrentie !!!
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website