Hier haal ik mijn schrijvers vandaan…

April 13, 2010 No reactie

Weeral eens een blauw wolkenloze hemel als ik naar buiten kijk, niet makkelijk om je dan te motiveren om een deftige nieuwsbrief uit je mouw te schudden 😮

De laatste weken heb ik het meermaals gehad over het maken van content en het laten schrijven van je artikels dat er bijna geen dag voorbij gaat zonder een mail van iemand die me vraagt waar hij/zij een schrijver kan vinden.

Aan de andere kant kreeg ik ook al een paar (boze) mailtjes binnen van professionele schrijvers/journalisten die opmerkten dat artikels van 7-8 euro/stuk absoluut geen waardevolle stukken konden zijn en hoogstens wat knip & plak werk waren.

Als je op voorhand duidelijke richtlijnen meegeeft dan durf ik gerust zeggen dat er veel ‘amateurs’ zijn die meer dan behoorlijk werk afleveren. En wil je een goed onderbouwd en lang artikel, dan zal je dat natuurlijk niet halen met die 8 euro. Maar meestal zijn we niet op zoek naar die diep uitgewerkte artikels voor onze sites en hebben we gewoon content nodig.

Meestal geen vernieuwende stukken, daar ben ik het mee eens… en eentje om bij de rest op de hoop te gooien maar laten we niet vergeten dat Google ons min of meer dwingt om het web vol te gooien met dergelijke content. Want zonder content kan je niet of zeer weinig worden gevonden = minder bezoekers = minder behaalde doelen.

Laat me wel even duidelijk zijn dat als je content laat schrijven voor je eigen moneysite, je verkeerd bezig bent ! Je eigen site moet jouw eigen stem hebben en moet jouw expertise kunnen voorleggen. Daarvoor een ghostwriter aan het werk zetten is foute boel…

Doet me gelijk denken aan een radio interview van een paar weken geleden waar de interviewer aan Tom Boonen vroeg “En wat is de titel van je nieuwe boek ?” en ons Tommeke zei “Goh..hoe heet mijn boek ?” als antwoord gaf 😮

Maar voor alle projecten, extra sites, linkbuilding technieken die je hoofdproject moeten gaan ondersteunen speelt je eigen stem een minder grote rol. Tenzij je gastposts gaat doen, ook daar wil je je expertise op tafel gooien…

Ik ben trouwens ook van mening dat professionele schrijvers totaal geen vrees moeten hebben van de landschapsverandering en moeten ingaan tegen het feit dat er mensen zijn die aan 1/3 , 1/5 van de prijs schrijven.

Als pro beschik je immers over brains/vaardigheden/mogelijkheden/tools waarover een amateur meestal niet kan beschikken en misschien is de tijd aangebroken om eens out of the box te gaan denken en je skills anders te gaan aanwenden.

Net zoals een seo’er dan kan doen zijn er voor een pro schrijver zeker en vast ook andere paden te bewandelen…

Kijk ik zit zelf ook hier en daar in een biz waar goedkopere aanbieders zitten. Meestal gaat het om zwartwerkers of mensen die iets slimmer zijn en zich een btw nummer aanschaffen en een ‘bijberoepje’ doen.

Dat ze een bepaald soort van cliënteel van me hebben afgenomen is zeker maar er zijn zoveel andere manieren (dan de cheap/cheapest/more cheap) waarop ik me kan differentiëren waar zij nooit gaan aankunnen dat ik me eigenlijk geen zorgen hoef te maken dat ik ooit out of biz zal gaan. Het is gewoon een kwestie van je speelveld beetje te verleggen..

Maar back on the track, waar vinden we schrijvers ? Ik geef je 3 tips al zijn er nog een pak meer 😮

 1. Offline
  Het is niet zo dat ons complete leven zich online afspeelt en als ik dan zie/hoor dat er mensen in mijn kennissenkring zijn die 7 euro/uur verdienen om iemand zijn huis te poetsen, dan mag jij 2x raden wat die gaan zeggen als jij hun 7-8 euro geeft om een A4’tje te schrijven van op hun bureau met een goede kop koffie naast hen.

  Er zijn heus genoeg mensen offline te vinden die het ok zullen vinden om voor jouw artikels te schrijven..

 2. Google Content Netwerk
  Als je echt niemand weet te vinden, dan is dit een ideale oplossing, net zoals het een ideale oplossing kan zijn om aan linkbuilding te gaan doen, maar daar had ik het in het verleden al over dacht ik.

  Eenvoudig, je zet een campagne op enkel voor het content netwerk en gaat werken aan de hand van sites die je target.

  Dus stel, je kent bepaalde sites die veel bezoekers in je niche over de vloer krijgen en ze draaien adsense, een ideale plaats om goedkoop te gaan rekruteren en meestal heb ik binnen de 24h een paar aanvragen binnen. Dan enkel nog een kwestie van de goede eruit te halen.

 3. User Generated
  Hier een waaier van mogelijkheden waar ik er 2 ga uitlichten (ik moet nu ook niet alles gelijk aan je neus hangen:o)  :

  1. Interviews
   (Laat) Experts in jouw niche opzoeken en hoe klein de plaats ook mag lijken, je kan altijd ‘breed’ genoeg gaan om altijd wel nieuwe personen te blijven vinden.

   Stel een paar (of laat dat doen) ‘standaard’ interviews op en schotel die voor aan de experts. Sommige zullen kort en bondig zijn, anderen gaan er bijna een naslagwerk van maken.

   Het is een techniek die ik met veel succes toepas…sommige houden het bij 1,5- 2 A4’tjes terwijl ik soms interviews terug krijg die 7-8 A4’tjes lang zijn !!!

  2. Laat Google betalen
   Meerdere variaties mogelijk hier maar wat ik een tijdje geleden heb gedaan en tot op heden nog steeds blijft werken : heb de coder aan het werk gezet om een WP site te maken waar mensen zich moeten aanmelden om een schrijvers account te maken en waar ze hun adsense account kwijt kunnen.

   Bij elk artikel die ze schrijven (ik heb ook een soort van todo lijst die ze kunnen raadplegen met onderwerpen :o) verschijnen hun adsense blokken en mogen ze 100% van de adsense opbrengsten in hun zakken draaien. Zo worden ze niet 1 keer betaald voor hun schrijverswerk maar doorlopend.

Hopelijk heb ik je brains wat aan het werk gezet en zie je licht in de donkere ‘waar vind ik schrijvers..’tunnel..

No reactie op : Hier haal ik mijn schrijvers vandaan…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website